ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Scopul cartelului tehnocrat/transumanist este de a edita ADN-ul tuturor speciilor vii. WSU (Universitatea de Stat din Washington) conduce procesul grabnic al introducerii cărnii modificate genetic pentru consumul uman. Acest articol este plin de afirmații eronate, cum este aceea că «editarea genetică este o tehnologie modernă, de ultimă oră, care funcționează numai în ADN-ul unei specii și poate determina schimbări care ar putea apărea în mod natural sau prin practici tradiționale de reproducere»”. (Patrick Wood)  

Un cârnat creat la Universitatea de Stat din Washington face istorie. WSU a primit autorizația Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA pentru a introduce porcii modificați genetic în lanțul alimentar pentru consum uman - în acest caz, cârnați gustoși, în stil german, scrie news.wsu.edu.  

„Este important ca o universitate să creeze precedentul lucrând cu autoritățile federale de reglementare pentru a introduce aceste animale în aprovizionarea alimentară”, a spus Jon Oatley, profesor la Școala de Bioștiințe Moleculare din cadrul Colegiului de Medicină Veterinară al WSU. „Dacă nu trecem prin acest proces, toate cercetările pe care le facem sunt în zadar, deoarece nu vor ajunge niciodată la public.”

Oatley folosește instrumentul de editare genetică CRISPR pentru a îmbunătăți trăsăturile genetice ale animalelor și lucrează pentru a primi aprobarea FDA pentru o linie de porci modificați genetic. 

El a inițiat procesul investigațional pentru autorizarea utilizării în aprovizionarea alimentară pentru cinci porci modificați genetic, având scopul de a demonstra că alimentele obținute din aceste animale sunt „sigure pentru consum” și că este posibil ca o instituție academică să obțină acest tip de autorizare FDA. 

Editarea genelor poate aduce modificări în ADN-ul unui organism, modificări care ar putea apărea în natură sau prin reproducere selectivă, dar ar dura mult mai mult fără un instrument precum CRISPR, mai menționează news.wsu.edu.

Autorizarea FDA este investigațională și se limitează la acești porci, dar arată că editarea genetică a animalelor pentru a produce rapid trăsături dorite pentru o producție îmbunătățită de alimente constituie, după cum scrie site-ul, „o strategie viabilă pentru hrănirea populației în creștere a planetei”.

Porcii de 2 ani au fost procesați la WSU Meat Lab, iar Departamentul pentru Agricultură din SUA a inspectat carnea, cum se întâmplă cu toate produsele din carne. În colaborare cu Meat Lab, omul de știință Blake Foraker a transformat o parte din carnea de porc în cârnați, care vor fi folosiți în serviciile de catering care strâng fonduri de călătorie pentru studenții membri ai echipei WSU Meat Judging.  

Porcii au fost inițial modificați genetic într-un mod care să le permită cercetătorilor să-i folosească pentru a genera descendenți cu trăsături de la un alt porc mascul. Cunoscuți sub nunele de animale de prăsilă surogat, această tehnologie modifică mai întâi animalele de sex masculin pentru a fi sterile prin eliminarea unei gene numite NANOS2, care este specifică fertilității masculilor. Aceste animale pot fi apoi implantate cu celule stem ale altui mascul, care creează spermatozoizi cu trăsăturile dorite ale acelui mascul pentru a fi transmise generației următoare.

„Intenția inițială în crearea acestor animale a fost să încercăm să îmbunătățim modul în care hrănim oamenii. Și nu putem face acest lucru decât dacă putem colabora cu sistemul FDA pentru a introduce aceste animale în lanțul alimentar”, a spus Oatley.

O altă organizație, o companie cu numele Acceligen, a primit aprobarea FDA ca un animal modificat genetic să intre în lanțul alimentar. În 2020, FDA a stabilit un risc scăzut pentru produsele fabricate din „bovine cu păr alunecos” care sunt modificate genetic pentru a avea o blană care le crește rezistența animalelor la temperaturi mai ridicate. 

Și alte companii au primit aprobare de la FDA pentru animale modificate genetic, dar abordarea a fost transgenică, ceea ce înseamnă o tehnologie diferită care presupune inserarea ADN-ului din specii exterioare în genomul unui organism. „Editarea genelor este o tehnologie modernă, de ultimă oră, care funcționează numai în ADN-ul unei specii și poate face schimbări care ar putea apărea în mod natural sau prin practici tradiționale de reproducere”, mai scrie sursa citată.

Oatley a mai spus că speră că exemplul WSU va ajuta la risipirea „dezinformării” cu privire la această tehnologie.

„La WSU, suntem cu toții pentru știință. Vrem doar să ne asigurăm că cercetarea este validă și că animalele pe care le producem sunt sănătoase.”