ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al ONU Antonio Guterres s-a adresat săptămâna trecută participanților la o întâlnire la nivel înalt la New York, oferind detalii despre pregătirea pentru „următoarea pandemie”, relatează Reclaim the Net.  

În discursul său, Guterres a cerut în mod special guvernelor și platformelor online să implementeze instrucțiunile ONU concepute pentru a cenzura conținutul desemnat a fi „misinformare, dezinformare” și „instigare la ură”.
 
Secretarul general al ONU dorește ca țările din întreaga lume să se angajeze, până în mai 2024, în implementarea acordului privind pandemiile. În mai 2024 se va reuni Adunarea Mondială a Sănătății (forul de guvernare al Organizației Mondiale a Sănătății, OMS).

Guterres a cerut guvernelor să aloce mai mulți bani ai contribuabililor pentru OMS – astfel încât aceste contribuții să poată acoperi jumătate din bugetul agenției și, de asemenea, să sprijine „runda de investiții propusă”.

Șeful ONU a prezentat apoi planurile organizației „pentru următoarea pandemie”, împărțindu-le în trei domenii de importanță majoră.

Primul a fost dezvoltarea durabilă, al doilea, „dezinformarea”, iar al treilea, ceea ce el a descris drept „răspunsul la șocuri globale complexe” – foarte probabil referindu-se la cel mai dăunător aspect al anilor Covid.

În ceea ce privește „dezinformarea”, Guterres s-a plâns că din cauza „dezinformării” oamenii au fost sceptici cu privire la vaccinuri (care au fost dezvoltate „în timp record”, după cum s-a exprimat, conferind o notă pozitivă acestui aspect).

Pe același ton alarmist și dramatic încetățenit, folosit de multe guverne și grupuri globaliste oficiale și neoficiale, Guterres a avertizat că „neadevărurile și minciunile sfruntate” au făcut înconjurul lumii mai repede decât însuși coronavirusul.

Apoi termenul „ură” a apărut aparent de nicăieri în această parte a discursului secretarului general, acesta propunând ca țările să accepte „cadrul ONU pentru un răspuns internațional la dezinformare și ură”.

Recomandările pot fi găsite în compendiul de politici al organizației „cu privire la integritatea informațiilor pe platformele digitale”.

Scopul compendiului este de a stabili un viitor Cod ONU de conduită pentru integritatea informațiilor pe platformele digitale, iar Guterres a afirmat în mod oarecum ciudat că ONU „speră” ca guvernele și platformele să îl implementeze în mod voluntar.

Dar nu menționează care ar putea fi alternativa la implementarea voluntară.

„Dezvoltăm Codul înainte de Summit-ul Viitorului de anul viitor și îndemn toate țările să se angajeze în aceste eforturi importante” - este tot ceea ce a spus Guterres cu privire la acest subiect.