ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bill Gates a scris pe Twitter că un Corp Global de Urgență în sănătatea publică va reprezenta „un progres masiv către un viitor fără pandemii”.

Oferim mai jos pentru cititorii Active News un comentariu de pe blogul The Naked Emperor cu privire la anunțul lui Gates:

Bill Gates, scriind în NY Times, se arată îngrijorat că omenirea va face din nou aceleași greșeli. La ce greșeli se referă oare? La blocări? La testarea inutilă a absolut tuturor oamenilor? La introducerea în carantină a celor sănătoși? Desigur că nu! Bătrânul Bill vrea toate aceste lucruri, dar implementate mai rapid și cu mult mai mulți bani care cu siguranță nu vor fi din buzunarele lui.  
El aseamănă situația cu un oraș cu pompieri. Cu pompieri bine instruiți și finanțați, astfel, dacă izbucnește un incendiu, aceștia reacționează rapid și opresc răspândirea focului. Toate acestea sună rezonabil, dar ce se întâmplă dacă un incendiu are loc doar o dată la o sută și ceva de ani? Pompierii vor deveni agitați și poate chiar vor declanșa un incendiu sau două pentru a vedea ceva acțiune. S-au angajat ca să fie eroi, nu doar pentru a sta să aștepte un lucru care, cel mai probabil, nu se va întâmpla niciodată în timpul vieții lor de muncă.

Chiar dacă pompierii plictisiți nu ar declanșa un incendiu, cu siguranță ar exagera riscurile unui posibil astfel de incident. Și am putea înțelege situația din punctul lor de vedere. Se antrenează constant pentru a salva viețile oamenilor, nu vor să-și piardă timpul inutil.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), probabil împreună cu domnul Micro Soft, încearcă să înființeze un „Corp global de urgență în sănătate”. Această rețea, a cărei denumire sună militar, va fi compusă din cei mai importanți lideri ai situațiilor de urgență medicală din lume, care conduc exerciții pentru a se antrena în cazul izbucnirii de pandemii. Ca și în cazul pompierilor plictisiți, cât timp va trece înainte ca apariția de noi agenți patogeni să fie exagerată peste orice proporții?

Domnul Gates dorește ca toate țările să aibă capacități de testare pe scară largă pentru a verifica oamenii pentru cel mai recent virus. Dar cu cât testăm și căutăm mai mult virusuri noi, cu atât vom găsi mai multe și cu atât vor fi mai multe noi pandemii. Bineînțeles, situația va fi pusă pe seama schimbărilor climatice, nu a creșterii testării.

De asemenea, el susține că este important să căutăm o mulțime de tipuri diferite de agenți patogeni. Totuși, în ultimii 20-30 de ani am văzut câte noi sperietori virale au existat. Din fericire, nici una dintre acestea nu a ucis mulți oameni și nu a fost propagată prea multă panică din cauza lipsei social media și a propagandei nerafinate. Acum însă au toate instrumentele necesare. Au văzut ce anume funcționează și ce nu. Ce anume provoacă panică și ce anume îi încurajează pe alții să prelungească panica. Vom avea o nouă pandemie globală la fiecare cinci ani, dacă vor fi la conducere aceiași modelatori și catastrofiști.

Bill vrea ca Corpul de Urgență să desfășoare o echipă de răspuns rapid „pentru a găsi persoane care ar putea fi infectate”. Dacă ai scris pe Substack și tocmai ai strănutat, s-ar putea să fii infectat, în închisoarea de carantină cu tine!

Bill spune că avem nevoie de corpuri profesioniste în fiecare țară și regiune. Ei nu pot fi voluntari, trebuie compensați pentru răspunsul la amenințările transnaționale. Sună din ce în ce mai mult ca înființarea unei armate.

Corpul de urgență trebuie să fie condus de oameni precum șefii agențiilor naționale de sănătate publică, spune Gates. Pentru că agențiile de sănătate publică au făcut o treabă grozavă de data aceasta.

Corpul de Urgență se va asigura că țările și sistemele de sănătate vor fi coordonate înainte de o situație de urgență, astfel încât totul să meargă fără probleme în perioadele de criză. Ceea ce vrea să spună aici este că țările nu vor mai avea suveranitate. Chiar dacă o țară a ales un politician anti-lockdown-uri, Bill spune că avem nevoie de un lockdown, iar Corpul de Urgență va aplica această decizie.

Evident, și banii sunt un factor cheie în toate acestea. Bill spune că este o problemă în valoare de un trilion de dolari și că trebuie să investim în Corpul Global de Urgență. În plus, țările mai bogate trebuie să treacă la acțiune și să ofere finanțare. Veți plăti pentru propria voastră dispariție prin blocări suplimentare și închideri de afaceri. Nu îți vei putea permite cumpărăturile de bază, dar va trebui să plătești salariile Corpului de Urgență care te forțează să stai în carantină după ce vecinul tău te-a turnat pentru că ai tușit de prea multe ori.