ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redăm mai jos, în traducere pentru cititorii ActiveNews, un articol al scriitorului CJ Hopkins, postat pe blogul său, în care vorbește despre evoluția sistemului hegemonic globalist pe care l-a descris prin termenul „GloboCap”:

Voi fi prezent la Londra pe 25 martie, pentru a vorbi despre Noul Reich Normal și despre entitatea pe care am numit-o „GloboCap”. (…) Evenimentul este găzduit de un grup numit Stânga Reală, anterior Scepticii de Stânga cu privire la Lockdown-uri. Ei numesc grupul „Pledoaria Stângii împotriva Forumului Economic Mondial”. 

Voi reda un fragment dintr-un interviu pe care l-am acordat lui Matt Taibbi, în mai 2021, când blogul său pe Substack încă se numea „TK News”, iar apoi voi adăuga câteva gânduri la final.

TK: Ai fost unul dintre primii care și-au exprimat scepticismul cu privire la Russiagate. Vezi o legătură între acea narațiune și aceasta [Noul Normal]?

Hopkins: Absolut, aceeași operațiune, doar narațiunea e diferită. Trebuie să ne întoarcem în 2016...

Așadar, capitalismul global a destabilizat, a restructurat, privatizat și înrobit întreaga planetă prin aruncarea ei în datorii, înlăturând mici insule de rezistență la ideologia capitalistă globală, așa cum a făcut de la căderea URSS – momentul în care capitalismul global a devenit primul sistem ideologic hegemonic la nivel global fără opoziție din istorie. Războiul împotriva terorismului a fost prima narațiune oficială. Apoi au urmat Brexit, Trump și întreaga reacție populistă împotriva globalizării și a woke-ismului, reacție care a izbucnit în 2016. Așadar, capitalismul global (sau „GloboCap”, așa cum l-am numit) a trebuit să ajusteze narațiunea oficială pentru a-l delegitima pe Trump, care a fost (a) un președinte neautorizat [neaprobat de sistemul GloboCap] și (b) un simbol al acelei reacții populiste, practic, un mare „Nu” spus de poporul american establishmentului capitalist globalist.

GloboCap și-a petrecut următorii patru ani demonizându-l pe Trump ca fiind atât un agent de informații pentru Rusia, cât și literalmente un nou Adolf Hitler, iar toți cei care l-au votat (sau care au refuzat să-o voteze pe Clinton) au fost denigrați ca fiind fie „fasciști” sau „suprematiști albi extremiști”, fie doar „rasiști”. Narațiunea Russiagate s-a prăbușit în primăvara anului 2019, dar până atunci GloboCap pusese în acțiune Hitlergate și a încercat să provoace o isterie în masă cu privire la „fascismul real” și la viitorul „atac frontal asupra democrației” (și probabil asupra armatei americane) care aveau să fie desfășurate de către miliția subterană a lui Trump de „supremațiștii albi”, formată din Alex-Jones.

Dar Russiagate/Hitlergate nu a fost niciodată despre Trump, care nu a fost niciodată o amenințare pentru GloboCap și a fost întotdeauna doar un clovn narcisist. Era vorba doar despre a ne aminti cine se află la conducere și ce se întâmplă dacă începem să ne răzvrătim împotriva hegemoniei capitalismului global și să alegem președinți clovni neaprobați [de GloboCap], în locul marionetelor corporatiste pe care GloboCap le-a verificat cu atenție și ni le-a prezentat pentru a le vota obedienți. Ceea ce se întâmplă este că ei creează un exemplu de președinte clovn și îi demonizează pe toți cei care l-au votat ca fiind „trădători” și „rasiști”. Narațiunea a culminat în 2020 cu protestele/revoltele BLM, „asaltul asupra Capitoliului” etc. „Hitler”-ul agent al Rusiei a fost învins. „Democrația” a triumfat. Iar acum era timpul să se „restabilească normalitatea”... sau, mai degrabă, „Noua Normalitate”.

În esență, ceea ce s-a întâmplat în ultimii 4-5 ani a fost zdrobirea rezistenței față de hegemonia și ideologia GloboCap în întreg Occidentul, așa cum au zdrobit rezistența față de hegemonia și ideologia acestuia în Orientul Mijlociu în timpul Războiului împotriva terorismului. Ce modalitate mai potrivită există pentru a zdrobi o rebeliune populistă și a ne aminti cine este de fapt la cârmă, decât faptul de a declanșa o isterie în masă cu privire la un virus clar non-apocaliptic, de a impune o sumedenie de „măsuri de urgență” inutile, totalitare, de a ne anula drepturile constituționale, de a cenzura și/sau demoniza disidența și de a transforma, altfel, societățile în state polițienești patologizate-totalitare?

Faza totalitară extremistă nu va dura (trecem deja la Faza 2), dar „Noul Normal” rămâne, sau acesta este planul, oricum. Ceea ce nu este o surpriză sau nu ar trebui să fie. GloboCap a anunțat foarte clar tranziția la „Noua normalitate”, chiar de la început, în martie/aprilie 2020, când încă ne arătau imagini false cu chinezi morți pe stradă, estimând o rată înfiorătoare a mortalității de 3,4% (însemnând sute de milioane de morți) și desfășurând astfel faza inițială „Șoc și groază”.

Înainte ca cineva să mă numească „teoretician conspiraționist”, ar trebui să știe că GloboCap nu este un grup de tipi care conspiră într-o cameră să facă toate acestea. Capitalismul global este un sistem. Sistemele funcționează conform propriilor structuri și propriei logici. Ceea ce vreau să spun nu este că oameni individuali conspiră (deși oameni individuali cu siguranță că fac asta, iar acest lucru face parte din acest joc). Vorbesc despre evoluția logică a unui sistem ideologic globalist-hegemonic, adică un sistem fără dușmani externi, care nu mai are altceva de făcut decât să își consolideze puterea și să elimine rezistența internă. Dacă înțelegi ultimii 5-6 ani (de fapt ultimii 30 de ani) în acest mod, așa cum înțeleg și eu, această trecere către o structură socială mai puțin democratică, mai monolitică din punct de vedere ideologic, mai totalitară (adică „Noul Normal”) nu este deloc un lucru surprinzător. Dimpotrivă, este următorul pas logic.

Aceasta este, în linii mari, povestea evoluției primului sistem de putere globalist-hegemonic din istorie, care s-a născut din sistemul global-capitalist fordist aflat pe moarte (sau mort, zombificat), precum o insectă aflată în metamorfozare în etapa de pupă.

Lucrul despre care sper că voi avea timp să vorbesc la Londra este rezistența față de Noul Normal și GloboCap, cea mai mare parte a acestei rezistențe venind din zona Dreptei politice și fiind clasic reacționară. Nu mă refer la „reacționar” într-un sens peiorativ. Termenul este menit să descrie forțele sociale care rezistă – iar „rezistență” este cuvântul-cheie aici – în fața implementării și impunerii ideologiei globalist-capitaliste, pe care am descris-o în mod repetat ca fiind o nouă formă de Gleichschaltung. 

Mulți oameni din zona Dreptei politice folosesc alți termeni pentru ceea ce eu numesc „ideologie capitalist-globalistă”, termeni precum „wokism” sau „marxism cultural” sau orice altceva. Nu mă interesează să mă cert cu privire la termeni. Sunt interesat să înțeleg ce se întâmplă și să articulez și să răspund la ceea ce se întâmplă, înainte de a ajunge să dezbatem despre capitalism versus marxism în „lagărele de carantină pentru adepții teoriilor conspirației” (care, după cum merg lucrurile, ar putea fi propriile noastre cartiere).