ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Lumea noastră de azi începe să semene tot mai mult cu cea a lui Orwell: oamenii nu mai au nici o frântură de viață privată, totul este controlat de stat.

Abia a fost aprobat și introdus „pașaportul de vaccinare” și iată că o nouă măsură de control al indivizilor este lansată, deocamdată sub forma un balon de încercare.

Revista Forbes din 15 iulie 2021 face o puternică pledoarie pentru introducerea generalizată a recunoașterii faciale în orașe.

Această măsură va contribui la dezvoltarea „orașelor inteligente”, spune publicația stângistă, o înverșunată promotoare a celei de-A Patra Revoluții Industriale, a Noului Capitalism și a Marii Resetări.

Prin introducerea sistemelor de recunoaștere facială se vor crea bazele unor „soluții digitale pentru furnizarea de informații în timp real serviciilor guvernamentale și administrative astfel încât acestea să poată opera mai eficient”.

Acest lucru va face ca viața în orașe să fie mai sigură, scrie Rob Watts, membru al Forbes Business Council, semnatarul articolului. Absolut „întâmplător”, Watts este însă și CEO al companiei Corsight, care se prezintă ca „lider mondial în tehnologia recunoașterii faciale”.

„Orașele inteligente reprezintă o investiție valoroasă în viitor”, explică entuziasmat Watts, iar „atunci când este folosită corect, tehnologia de recunoaștere facială poate contribui la accelerarea acestui proces. Camerele pot captura mari cantități de informații care pot fi analizate rapid pentru a detecta riscurile potențiale pentru viața cotidiană a cetățenilor.”

Beneficiile colectării datelor despre cetățeni prin sistemele de recunoaștere facială, adaugă Watts, contribuie la creșterea siguranței la cumpărături sau în „ride sharing”. De asemenea, colectarea datelor  ar putea contribui la ajutorarea persoanelor vulnerabile, în cazul în care acestea se rătăcesc, se îmbolnăvesc sau sunt răpite.

Toate aceste informații culese despre fiecare dintre noi vor fi încărcate în „baze de date securizate”, mai explică Watts, care conchide triumfător: recunoașterea facială va contribui în cele din urmă la o „economie înfloritoare”.

Asemenea expresii îmbietoare, care promiteau să ne fericească, au servit și la împachetarea unor măsuri diabolice legate de COVID precum carantinarea, internarea cu forța, masca obligatorie, închiderea bisericilor și cimitirelor, îngroparea oamenilor asemenea unor câini în saci de plastic. Și, nu în ultimul rând șantajul vaccinării.

Când ni se flutură osul prin fața ochilor, este o certitudine că insul generos care ni-l oferă ascunde la spate un arcan pe care să ni-l pună de gât.

De pildă, are cineva vreo îndoială că printre „riscurile potențiale pentru viața cotidiană a cetățenilor”, cum le numește Watts, ne numărăm și noi, nevaccinații? Și că sistemele de recunoaștere facială vor contribui la „combaterea și eliminarea” acestui „risc”?

Inutil să mai spunem că țara campioană mondială la recunoaștere facială este China, prin sistemul său de „credit social”.