ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un pașaport internațional de vaccinare, o identitate digitală, un sistem de credit social și o monedă digitală a băncii centrale (CBDC) formează un sistem de control digital – închisoarea în care populația va fi închisă pentru totdeauna, scrie Dr. Joseph Mercola, într-o nouă analiză excelentă, publicată pe blogul său. 
Mai jos, o oferim cititorilor ActiveNews:

Recunoașterea facială este o parte esențială a structurii de control, deoarece va fi „parola” pentru identitatea ta digitală.

Până la sfârșitul anului 2022, în lume vor exista 1 miliard de camere de supraveghere care colectează date, toate conectate la Internet și la Inteligența Artificială (IA). De asemenea, camerele și dispozitivele de înregistrare audio din telefoanele mobile, automobile și aparate inteligente colectează și distribuie date.

Toate aceste date sunt apoi folosite pentru a acorda fiecărei persoane un scor individual, bazat pe comportamentul, manifestarea și interacțiunea sa cu lumea. În cele din urmă, scorul tău de credit social va dicta ce vei putea sau nu face, ce vei putea sau nu cumpăra și unde poți merge.

Inteligența artificială (IA) este o componentă crucială, fără de care sistemul de control nu poate funcționa. Cel mai simplu mod de a te opune acest sistem este să „înfometezi” IA, să nu-i mai dai acces la date, refuzând să folosești tehnologiile care colectează și distribuie datele tale personale.

*

În videoul de mai jos, Maria Zeee de la ZeeeMedia îl intervievează pe informaticianul Aman Jabbi cu privire la viitorul pașaport internațional pentru vaccinare, identitatea digitală, sistemul de credit social care se construiește în Occident și moneda digitală a băncii centrale (CBDC).

Toți acești factori se acumulează acum pentru a face posibil controlul asupra populației globale. După cum a menționat Zeee, această închisoare digitală, care este deja construită în mare parte, va însemna întemnițarea finală a omenirii.

Identitatea digitală va fi închisoarea noastră digitală

În video, Jabbi face o prezentare care explică închisoarea digitală pe care o creează identitatea digitală - cu alte cuvinte, modul în care identitatea noastră digitală are legătură cu viitorul sistem de credit social și va controla ceea vom putea sau nu să facem în viața noastră de zi cu zi.

 
După cum a menționat Jabbi, camerele de supraveghere cu software de recunoaștere facială au fost deja instalate în întreaga lume. Ele reprezintă o parte esențială a structurii de control, iar această supraveghere va fi legată de identitatea digitală, de sistemul de punctaj de credit social, de urmărirea amprentei de carbon, CBDC și multe altele.

Recunoașterea facială ne-a fost vândută ca fiind in instrument excelent care ne asigură confortul și securitatea. Cu recunoașterea facială, nu trebuie să vă amintiți codurile sau parolele și, întrucât nimeni nu are chipul vostru, atunci acest instrument ar trebui să vă păstreze conturile personale mai în siguranță.

Însă, ca și în cazul majorității celorlalte tehnologii care ne sunt vândute sub pretextul confortului și al securității, recunoașterea facială constituie, în fond, un instrument de control în masă și o parte esențială a închisorii digitale individuale. După cum a explicat Jabbi, sistemul de control chinezesc se bazează pe recunoașterea facială în combinație cu un sistem de credit social.

El descrie sistemul chinezesc de credit social ca fiind un sistem de feedback care răspunde în funcție de comportamentul tău. Ceea ce este un lucru necunoscut de majoritatea occidentalilor, un sistem identic a fost deja pus în aplicare în culise în țările occidentale, doar că nu ne-a fost adus încă la cunoștință acest lucru.

Supravegherea ca armă

Până la sfârșitul anului 2022, în lume vor exista 1 miliard de camere de supraveghere care colectează date, toate conectate la Internet și la Inteligență Artificială (IA). Statele Unite au, de fapt, cele mai multe camere de supraveghere pe cap de locuitor. China este pe locul doi, iar Marea Britanie, pe locul trei.

Pe lângă această colectare de date, camerele și dispozitivele de înregistrare audio din telefoanele mobile, din automobile și aparatele inteligente colectează și distribuie date, chiar și atunci când sunteți acasă.

Toate aceste date sunt apoi folosite pentru a acorda fiecărei persoane un scor individual bazat pe comportamentul, manifestarea și interacțiunea sa cu lumea. În cele din urmă, acest scor – scorul tău de credit social – va dicta ce putem face sau nu, ce putem cumpăra și unde putem merge.

După cum a menționat Jabbi, există și mecanisme de control suplimentare încorporate în hardware-ul unor echipamente deja existente. De exemplu, mulți stâlpi de lumină inteligenți au încorporate stații de încărcare pentru drone, care în viitor vor fi folosite în scopul aplicării legii și supravegherii comportamentale. Vom fi în mare parte supravegheați de IA și de mașini.

Acești stâlpi de lumină inteligenți pot fi folosiți și ca arme. Sunt încorporate LED-uri care au puterea de a incapacita. Denumite uneori „Puke Rays” pentru capacitatea lor de a induce greață severă, aceste echipamente LED sunt arme proiectate ca o lanternă care emit o serie de „impulsuri aleatorii de diferite culori” extrem de luminoase, rapide și bine focalizate. Potrivit lui Jabbi, aceste lumini pot induce, de asemenea, leziuni ale creierului, leziuni ale coloanei vertebrale, boli și probabil chiar moartea.

Totodată, LED-ul, combinat cu radarul de pe unii stâlpi inteligenți, poate fi utilizat pentru a identifica persoanele care poartă arme și, teoretic, ar putea fi folosit ca armă pentru a elimina în mod selectiv persoanele care poartă arme.

Un nou capitol în „Contractul social”

Identitatea digitală a fost descrisă de Forumul Economic Mondial (WEF) ca fiind un nou capitol al Contractului social. După cum a menționat Jabbi, problema este că niciunul dintre noi nu și-a dat consimțământul pentru noul Contract social al WEF. Acesta este revizuit de către WEF și aliații săi și impus nouă, fără consimțământul nostru.

Marea majoritate a oamenilor nici măcar nu știe ce presupune, de fapt, acest nou Contract social și nici cum le va afecta viața personală de zi cu zi sau capacitatea individuală de luare a deciziilor. Din motive evidente, acest lucru nu a fost niciodată specificat, deoarece, dacă ar fi pe deplin înțeles de toată lumea, practic nimeni de pe pământ nu l-ar accepta. În fond, niciun om cu gândire normală nu poate accepta ca viața lui să fie dictată de altcineva.

Sursa: Forumul Economic Mondial

După cum se arată în graficul de mai sus, identitatea noastră digitală va fi necesară pentru a debloca toate aspectele vieții, de la conectarea la Internet până la accesarea serviciilor sociale, călătorii, mâncare, cumpărături și servicii financiare. Dacă scorul tău de credit social este prea scăzut, unul sau mai multe dintre aceste aspecte pot fi dezactivate și indisponibile pentru tine. „Prin urmare, implicit, ești permanent un prizonier”, spune Jabbi.

Identitatea ta digitală este confirmată prin recunoașterea facială și este legată de scorul tău social, de scorul amprentei de carbon și de CBDC-uri. Pe măsură ce scad scorul tău social și cel legat de amprenta de carbon, scade și capacitatea ta de cumpărare.

După cum a menționat Zeee, pașaportul internațional pentru vaccinare propus la întâlnirea G20 din 2022 este, cel puțin în acest moment, pasul-cheie în efortul de a introduce pe toată lumea în sistemul de identificare digitală. Prin urmare, împiedicarea adoptării pașapoartelor de vaccinare este un pas esențial în opoziția față de întregul sistem de închisoare digitală.

„Odată ce vom accepta identitatea digitală, acest lucru va însemna sfârșitul pentru umanitate.” (Aman Jabbi)

De asemenea, trebuie să respingem pașaportul de vaccinare dacă nu vrem să fim cobai pentru tot restul vieții. Zeee citează documente care menționează că 500 de vaccinuri noi vor fi gata până în 2030, vaccinuri care vor viza cele mai comune boli. Este posibil ca faptul de a avea un statut de vaccinare actualizat să fie una dintre cerințele pentru menținerea unui pașaport valabil, care va servi și ca identitate digitală.

Cu alte cuvinte, refuzul vaccinului poate fi folosit pentru a-ți fi anulat sau „blocat” ID-ul tău digital, astfel încât nu vei mai putea face nimic, nu vei mai putea merge nicăieri și nu vei mai putea cumpăra nimic. Întrebarea este: care vor fi acele vaccinuri? Practic, nu veți avea de ales decât să vă conformați, chiar dacă credeți sau știți că un vaccin vă poate vătăma sau ucide, așa cum se întâmplă în cazul vaccinurilor anti-COVID.

(Va urma)