ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înregistrarea video cu arestarea ei și încătușarea ei în fața copiilor a scandalizat o lume întreagă, trăgând un semnal de alarmă în privința abuzurilor și tiraniei pandemice.

Zoe Buhler, o femeie din orașul australian Ballarat, a fost arestată în septembrie 2020 pentru că a îndemnat oamenii pe Facebook să protesteze împotriva lockdown-urilor.

Buhler, astăzi în vârstă de 30 de ani, era însărcinată când a fost încătușată în fața copiilor ei de polițiștii care i-au pătruns în casă.

Degeaba a protestat tânăra mamă, care era în pijama când a dat buzna poliția:

„Nu am încălcat nici o lege făcând asta... Sunt gata să șterg postarea. Este ridicol...  Cei doi copii ai mei se uită la noi... Am o ecografie peste o oră... Copiii mei se uită... Șterg bucuroasă postarea.”

Înregistrarea video cu arestarea sa a făcut înconjurul lumii, oripilând o planetă întreagă.


Acum, după doi ani de lupte în justiție, poliția statului Victoria a renunțat la acuzații, constatând că „nu este în interesul public să continue urmărirea penală”, informează postul ABC.au.

Zoe Buhler a declarat că nu are „nici un regret” pentru ce a făcut.

„Consider că este dezgustător că ne-au fost luate drepturile și libertățile. Am simțit tot timpul acest lucru. Voi examina ce opțiuni (juridice) am acum, mai ales pentru că am fost încătușată în timpul sarcinii.”