ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Michael Yeadon, fost vicepreședinte Pfizer și un oponent curajos al politicilor Covid, a prezis că, într-un deceniu, va apărea o societate fără numerar, în care ID-urile digitale și monedele digitale ale băncii centrale vor fi obligatorii. Aceasta va însemna că ne vom pierde și ultima fărâmă de libertate.

Într-un interviu cu inventatorul și antreprenorul Steve Kirsch, Yeadon a povestit cum și-a folosit cunoștințele dobândite ca cercetător profesionist de-a lungul vieții pentru a pune lucrurile cap la cap cu privire la aspectele neobișnuite ale pandemiei de COVID-19 și metodele utilizate pentru „combaterea” virusului.

Yeadon a spus că s-a întrebat de ce au fost introduse blocaje [lockdown-uri] cu „consecințe financiare enorme” pentru un virus relativ blând, dându-și seama că principalii „proprietari de active și capital trebuie să fi aprobat” blocajele.

El a ajuns „la concluzia că recompensa este controlul – mai precis, controlul digital”, după ce a observat cum frica de virus a fost folosită pentru a impune „pașapoarte” de vaccinare pentru accesul la afaceri în multe locuri din lume.

El a subliniat că, în prezent, se iau decizii la nivel național și global care vor ajuta la implementarea obiectivului final al înființării unei societăți fără numerar, cu pașapoarte digitale impuse obligatoriu de către guverne.

Yeadon a făcut referire la faptul că Organizația Mondială a Sănătății a adoptat recent certificarea digitală COVID-19 a Uniunii Europene, despre care Yeadon a prezis că va deveni un real pașaport de vaccinare „la un moment dat”.

Site-ul Comisiei Europene menționează că, la 1 iulie 2023, OMS „a preluat” acest sistem de certificare digitală pentru „a stabili un sistem global care va proteja cetățenii din întreaga lume de amenințările permanente și viitoare la adresa sănătății, inclusiv de pandemii”.

Yeadon a mai spus și că banca sa, National Westminster (NatWest), a anunțat recent că va limita retragerile zilnice de numerar la 250 de lire sterline. La mijlocul lunii august, o instituție financiară din Marea Britanie a scos în evidență ceea ce avertizează alți critici, conform cărora măsura NatWest „ne va împinge pe toți din ce în ce mai aproape de o societate fără numerar”, ceea ce arată că Yeadon nu este singurul care formulează aceste îngrijorări.

Fostul executiv al Pfizer consideră că, în viitor, oamenii vor „avea nevoie de niște mijloace de schimb” care „să nu depindă de restricțiile” impuse de guverne.

El a avertizat că o societate fără numerar, cu impunerea CBDC, înseamnă „tot ce se cere pentru a vă lipsi de ultima fărâmă de libertate”.

„Am hotărât să nu mă înscriu. Și dacă mi se va spune: «Asta este sfârșitul accesului tău la bani», atunci așa să fie. Cred că această mașinărie va fi folosită pentru a ucide o mulțime de oameni și nu am de gând să intru în ea”, a spus Yeadon.

Întrebat de Kirsch ce crede că se va întâmpla în următorii 5-10 ani, Yeadon a spus că ne așteaptă „identități digitale obligatorii” și CBDC, o societate fără numerar și pierderea libertății, „dacă nu ne opunem”.