ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o conferință despre Inteligența Artificială, cofondatorii Centrului pentru Tehnologie Umană, Tristan Harris și Aza Raskin, au vorbit despre modul cum, cu ajutorul Inteligenței Artificiale, cercetătorii au reușit să detecteze oamenii într-o cameră folosind routere Wi-Fi.

Cofondatorii Centrului pentru Tehnologie Umană, Tristan Harris și Aza Raskin, au discutat, la evenimentul Summit At Sea, din mai 2023, despre modul cum capabilitățile IA existente prezintă deja riscuri catastrofale pentru o societate funcțională, despre cum companiile în domeniul IA sunt prinse într-o cursă de a se extinde cât mai repede posibil, fără a exista măsuri de siguranță adecvate, și despre ce ar însemna „actualizarea” instituțiilor pentru a fi transformate într-o lume post-IA.

Acest fragment din conferință demonstrează modul în care Inteligența Artificială (AI) poate reutiliza routerele Wi-Fi pentru a le face să funcționeze precum „camere” capabile să detecteze mișcarea corpului uman într-o încăpere, chiar și prin pereți.

„Aveau o cameră care dădea către un spațiu în care se aflau oameni; este ca și cum venea dintr-un ochi, iar celălalt ochi este sonarul semnalelor radio de la routerul WiFi, iar ei reușesc să prezică unde se află ființele umane. Apoi au îndepărtat camera, iar IA a detectat limbajul semnalelor radio vibrând în încăpere, iar ei sunt capabili să reconstruiască acest lucru – să estimeze poziția 3D în timp real. Dintr-o dată, IA a transformat fiecare router Wi-Fi într-o cameră care poate funcționa pe ascuns, reglată special pentru urmărirea ființelor vii.”

 
Întreaga conferință poate fi vizionată aici