ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un dialog cu fostul consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, în cadrul emisiunii sale „Bannon’s War Room”, și prezentat de LifeSiteNews, arhiepiscopul catolic Carlo Maria Vigano s-a referit la o serie largă de subiecte, de la corupția din Biserica Catolică la Marea Resetare și războiul dintre Rusia și Ucraina.

Arhiepiscopul s-a referit la o „diviziune maniheistă între bine și rău”, care se manifestă în opoziții precum „stânga vs dreapta, liberalism vs fascism, globalism vs suveranism, vacciniști vs no-vax”.

Vigano a spus că, conform acestei viziuni, „băieții buni” sunt în mod evident cei din partea stânga: liberali, dar globaliști, „incluzivi”, ecumeniști, „rezist” și „verzi”, în timp ce „patrioții, creștinii, cu viziuni de dreapta, suveraniștii și heterosexualii” sunt văzuți drept „băieții răi”.

Făcând aluzie la schimbările la nivel social pe scară largă în Occident, arhiepiscopul Vigano a descris acest proces ca fiind o „fuziune între ceea ce este mai rău din liberalism și ceea ce este mai rău din socialismul colectiv”.

„Astăzi vedem, după doi ani de farsă pandemică, cum liberalismul globalist a folosit metode comuniste și dictatoriale pentru a-și impune Marea Resetare și cum regimurile comuniste folosesc metode liberale pentru a-și îmbogăți eșaloanele superioare ale partidului fără a-și pierde controlul total asupra populației.”

Arhiepiscopul, care a slujit ca nunțiu papal în SUA timp de cinci ani, din 2011 până în 2016, s-a referit și la Biserica Catolică, spunând, în discuția cu Bannon, că „biserica subterană” („paralelă”) s-a născut din starea coruptă a societății occidentale, denumită drept „statul subteran”.

„Biserica subterană este o ramificație a statului subteran, într-un anumit sens”, a spus arhiepiscopul Vigano. Prin urmare, este inevitabil ca „credința și morala” să fie distruse în procesul dublu al „ecumenismului și sinodalității”, întrucât „erorile liberale” ale societății au intrat în sfera religioasă.

„Din acest motiv nu trebuie să ne mire că asistăm la demolarea credinței și moralei în numele ecumenismului și sinodalității, fiind aplicate erori liberale în sfera teologică; iar pe de altă parte, transformarea papalității și a Curiei Romane într-un Politburo în care autoritatea bisericească este absolută, dar și eliberată de fidelitatea ei față de Magisteriu, aplicând modalități de exercitare a puterii specifice unei dictaturi de tip comunist.”

În loc de „dreptate”, legea se bazează acum pe „confortul și avantajele celor care o aplică”. Pentru a exemplifica, arhiepiscopul s-a referit la tratamentul „dur” pe care îl aplică Vaticanul față de „clerul și credincioșii” cu viziuni tradiționale, în contrast cu „îngăduința arătată de Vatican, care îi laudă pe activiști notorii pro-avort (printre cele mai izbitoare exemple, îmi vin în minte Biden și Pelosi), precum și pe propagandiști ai ideologiei LGBTQ și teoriei genului.”

Biserica Catolică suferă un proces intern de distrugere, a declarat fostul nunțiu, întrucât „liberalismul și comunismul au format o alianță pentru demolarea instituției din interior, așa cum s-a întâmplat în sfera civică”.

Opoziția față de „statul subteran” în SUA

Potrivit arhiepiscopului, revenirea fostului președinte Donald Trump la Casa Albă „ar permite să aibă loc negocieri reale de pace, odată ce statul subteran va fi eradicat din administrație și agențiile guvernamentale”. Ca acest lucru să se întâmple, va trebui să aibă loc un proces pentru demonstrarea fraudei electorale de la ultimele alegeri prezidențiale, ceea ce ar face ca victoria lui Trump „și mai impresionantă”.

Un al doilea mandat al lui Trump ca președinte „ar avea repercusiuni puternice asupra ramificațiilor statului subteran în Europa și în special în Italia”, a subliniat Vigano.

Referindu-se la viitoarele alegeri intermediare din SUA, arhiepiscopul a spus că ele constituie un moment-cheie în acest proces către încetarea controlului democraților asupra sistemului politic. Astfel, dacă republicanii ar câștiga teren, „slujitorii statului subteran – în primul rând neoconii [neoconservatorii]” vor fi înlăturați.

Marea Resetare, menită eșecului

Deși a avertizat anterior cu privire la „intenția deliberată [a globaliștior] de a face rău”, Arhiepiscopul Vigano a adăugat că Marea Resetare va fi un eșec „inevitabil”, însă în cât timp se va întâmpla asta depinde de „capacitatea noastră de a ne opune și, de asemenea, de ceea ce este în planul Providenței divine”.

Arhiepiscopul a îndemnat familiile să se unească într-o mișcare de rezistență în fața agendei „build back better” („să reconstruim mai bine”) a Marii Resetări și, în schimb, să „reconstruiască ceea ce a fost distrus”:

„Familia, căsătoria, educația morală a copiilor, dragostea față de țară, munca susținută și caritatea frățească, mai ales față de cei lipsiți de apărare și nevoiași. Trebuie să reafirmăm sanctitatea vieții de la concepție până la moartea naturală; să apărăm complementaritatea între cele două sexe împotriva nebuniei ideologiei de gen, protejarea copiilor de depravare și a inocenței lor la care au dreptul.”

Spre deosebire de modelul Marii Reset al tulburărilor societale, Arhiepiscopul Vigano a descris procesul de schimbare a societății nu ca o „viziune colectivistă în care indivizii dispar într-o masă, ci mai degrabă printr-o viziune personală și individuală, prin care fiecare dintre noi recunoaște în mod liber că nimic nu poate fi mai bun decât ceea ce Tatăl Nostru Ceresc ne-a pregătit, întrucât El ne iubește și vrea să ne facă părtași la slava Lui.”

Interviul cu arhiepiscopului Vigano a fost primit călduros de dr. Robert Malone, inventatorul tehnologiei ARNm. Malone a spus despre arhiepiscopul Vigano este un „mare apărător al umanității”.