ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea europeană privind Serviciile Digitale (DSA) conține un mecanism de criză care va acorda Comisiei Europene și mai multă putere de a restricționa libertatea de exprimare în „perioadele de criză”.

DSA va fi lansată online în august. DSA urmărește să reducă activitatea ilegală online și să restricționeze publicitatea direcționată. 

Cele mai mari companii, cu peste 45 de milioane de utilizatori europeni, vor risca amenzi de până la 6% din cifra de afaceri anuală dacă nu vor respecta noile reguli. Ele vor trebui să fie transparente cu privire la modul în care moderează conținutul, fac publicitate și utilizează procesele algoritmice. Serviciile de găzduire și înregistratorii de domenii sunt acum responsabili să raporteze infracțiunile către autorități și să coopereze cu autoritățile naționale pentru aplicarea legii.

La fel ca multe alte legi, o mare parte din Legea privind serviciile digitale pare rezonabilă în aparență. Totuși, DSA conține și prevederi pentru „combaterea dezinformarii”, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru a controla exprimarea online, scrie America First Report

Nu este prima dată când auzim de introducerea acestor reguli. Franța a amenințat deja că va interzice Twitter. A fost încheiat un acord voluntar între Big Tech și Comisia Europeană, prin care cele mai mari companii de tehnologie trebuie să respecte noile obligații ale Legii privind serviciile digitale. Twitter a acceptat inițial, apoi a bătut în retragere din cauza îngrijorărilor lui Elon Musk cu privire la restricționarea libertații de exprimare.

Ca reacție la baterea în retragere a Twitter, ministrul Digitalizării din Franța, Jean-Noël Barrot, a declarat public: „Twitter, dacă încalcă în mod repetat regulile noastre, va fi interzis în UE”. El a postat și pe Twitter: „Combaterea dezinformării va fi o obligație legală conform #DSA”.

DSA conține un mecanism de criză care va acorda Comisiei Europene și mai multă putere de a restricționa exprimarea în perioade de criză. În lege, termenul „criză” a primit definiția largă de circumstanțe extraordinare care pot duce la o „amenințare gravă la adresa securității publice sau a sănătății publice”. Este o definiție destul de largă, iar lipsa de specificitate a atras deja indignarea grupurilor pentru drepturile civile.

Nu ajută cu nimic faptul că UE a închis deja mari instituții de presă fără a exista nici măcar un ordin judecătoresc. După izbucnirea conflictului din Ucraina în februarie 2022, Comisia Europeană a adoptat o serie de măsuri pentru interzicerea Russia Times și Sputnik. Furnizorii de servicii de internet și platformele de partajare video pe internet, cum sunt YouTube și TikTok, au eliminat conținutul într-o perioadă scurtă de timp.

UE s-a arătat deja dispusă să închidă instituții mass-media. În același mod în care FedNow creează un cadru pentru CBDC, în același mod în care OMS stabilește un cadru pentru programele de sănătate la nivel mondial, Legea privind serviciile digitale creează un cadru pentru controlul pe scară largă a internetului în Europa.

Este ușor să ne simțim copleșiți de amploarea acestor cadre puse în aplicare, care restricționează libertatea. Megalomanii au visat întotdeauna să domine lumea; singura diferență acum este că tehnologia și interconexiunea globală au făcut ca guvernul mondial să devină o posibilitate reală.

Cum pot fi contracarate aceste cadre pentru controlul totalitar

Singura modalitate de a contracara cadrele de control puse în aplicare în prezent este să venim cu propriile noastre cadre de rezistență, scrie America First Report, care prezintă câteva soluții.

Într-un interviu recent pentru Redacted, fostul candidat la parlamentul britanic Jim Ferguson și-a exprimat câteva idei interesante. El a spus că rezistența se poate desfășura la trei niveluri: strategic, tactic și operațional.

Nivelul strategic ar fi internațional, însemnând oameni care se vor reuni pentru a lupta pentru suveranitatea națională a țărilor individuale de pe tot globul. Aceasta ar fi rolul politicienilor care susțin cu adevărat interesele țării lor.

Nivelul tactic ar fi cel regional, abordând probleme specifice. Aici ar intra în acțiune grupuri precum Convoiul pentru Libertate sau Forța pentru Apărarea Fermierilor Olandezi.  

Și, în sfârșit, la nivel operațional, vor acționa oamenii obișnuiți, implicați în munca de zi cu zi de a cultiva alimente și a crește următoarea generație de copii. Ni se pare că aceste sarcini sunt nesemnificative în fața mișcărilor puternice ale globaliștilor, dar nu sunt.

Alăturați-vă economiei paralele

Dacă ești blocat într-un loc de muncă ce pare fără sens, gândește-te la un hobby productiv, care ți-ar oferi un loc de muncă într-o economie paralelă. Ar putea fi o activitate pe care tu și familia ta să o faceți împreună. Vedeți ce vrea să facă Forumul Economic Mondial și mergeți în sens invers.

Henry Kissinger spunea cu mult timp în urmă: „Cine controlează aprovizionarea alimentară controlează oamenii; cine controlează energia poate controla continente întregi; cine controlează banii poate controla lumea.”

Dacă vrem să ne recuperăm controlul asupra vieților noastre, ar trebui să începem cu aprovizionarea cu alimente.

Majoritatea oamenilor pot produce cel puțin ceva, iar producerea de alimente duce adesea la dezvoltarea altor abilități. Apoi se pot uni oameni cu idei similare.  

Odată ce începi să faci ceva cu adevărat productiv, vor urma și alte activități. Important este să începem și să fim dispuși să vedem unde va duce călătoria către creșterea independenței.

Cel mai bun mod de a rezista acestor cadre de control implementate în prezent este să ne dezvoltăm propriul set de cadre de rezistență. Putem începe cu modelul lui Ferguson de acțiune la nivelurile strategic, tactic și operațional.

Dacă putem începe să facem parte parte dintr-o economie paralelă – dintr-o rezistență activă – vom câștiga suficientă forță și încredere pentru a ne opune acestor forțe care vor să ne închidă pe toți în micile lor cadre rigide.