ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Vorbind la summit-ul APEC în fața liderilor mondiali, Emmanuel Macron a comparat lumea actuală cu o Junglă în care trebuie pusă ordine.

 Referindu-se la Statele Unite și la China, Macron a afirmat:

„Ne aflăm într-o junglă și avem doi elefanți pe cale să devină tot mai nervoși. Dacă devin foarte nervoși și încep un război, va fi o mare problemă pentru restul junglei. Avem nevoie de cooperarea multor altor animale, tigri, maimuțe și așa mai departe...”

Și liderul francez a adăugat:

„Vă aflați de partea SUA sau a Chinei? Pentru că, acum, tot mai multe persoane și-ar dori să vadă că există două ordini în această lume. Aceasta este o greșeală uriașă, chiar și pentru China și SUA. Avem nevoie de o ordine mondială unică.”

Macron a spus-o pe șleau: până acum, ideea unei ordini mondiale unice era etichetată drept o teorie a conspirației.

Nu mai departe de săptămâna trecută, YouTube, aflat în proprietatea Google, a produs ilaritate pe internet când a „fectcecărit” un video postat de The World Government Summit 2022.

În postare, moderatorul uneia dintre secțiunile de dezbateri, Anwar bin Mohammed Gargash, consilier al președintelui Emiratelor Arabe Unite, întreabă:

„Sunteți gata pentru o nouă ordine mondială?”

 Sub postare, YouTube a plasat o etichetă cu un link către un articol de pe Wikipedia, care afirmă:

„Noua Ordine Mondială este o teorie a conspirației care presupune apariția în secret a unui guvern mondial totalitar.”

Pe de altă parte, luând cuvântul la summit-ul G20, Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, a recunoscut că ne îndreptăm inevitabil către o ordine mondială multipolară și că trebuie făcut totul pentru a împiedica o fragmentare prea mare a lumii.


Devine limpede că din diferite cauze, Mașina Globalizării s-a defectat și a scăpat de sub control.

Sistemul pare și el frânt în cel puțin două tabere: unii, ca Schwab, par resemnați și încearcă să gestioneze fărâmițarea în propriul folos, alții ca Macron, sunt disperați să revină la Scenariul Inițial, al ordinii unice.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews