ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vorbind la summit-ul APEC în fața liderilor mondiali, Emmanuel Macron a comparat lumea actuală cu o Junglă în care trebuie pusă ordine.

 Referindu-se la Statele Unite și la China, Macron a afirmat:

„Ne aflăm într-o junglă și avem doi elefanți pe cale să devină tot mai nervoși. Dacă devin foarte nervoși și încep un război, va fi o mare problemă pentru restul junglei. Avem nevoie de cooperarea multor altor animale, tigri, maimuțe și așa mai departe...”

Și liderul francez a adăugat:

„Vă aflați de partea SUA sau a Chinei? Pentru că, acum, tot mai multe persoane și-ar dori să vadă că există două ordini în această lume. Aceasta este o greșeală uriașă, chiar și pentru China și SUA. Avem nevoie de o ordine mondială unică.”

Macron a spus-o pe șleau: până acum, ideea unei ordini mondiale unice era etichetată drept o teorie a conspirației.

Nu mai departe de săptămâna trecută, YouTube, aflat în proprietatea Google, a produs ilaritate pe internet când a „fectcecărit” un video postat de The World Government Summit 2022.

În postare, moderatorul uneia dintre secțiunile de dezbateri, Anwar bin Mohammed Gargash, consilier al președintelui Emiratelor Arabe Unite, întreabă:

„Sunteți gata pentru o nouă ordine mondială?”

 Sub postare, YouTube a plasat o etichetă cu un link către un articol de pe Wikipedia, care afirmă:

„Noua Ordine Mondială este o teorie a conspirației care presupune apariția în secret a unui guvern mondial totalitar.”

Pe de altă parte, luând cuvântul la summit-ul G20, Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, a recunoscut că ne îndreptăm inevitabil către o ordine mondială multipolară și că trebuie făcut totul pentru a împiedica o fragmentare prea mare a lumii.


Devine limpede că din diferite cauze, Mașina Globalizării s-a defectat și a scăpat de sub control.

Sistemul pare și el frânt în cel puțin două tabere: unii, ca Schwab, par resemnați și încearcă să gestioneze fărâmițarea în propriul folos, alții ca Macron, sunt disperați să revină la Scenariul Inițial, al ordinii unice.