ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ce au în comun New York Times și majoritatea presei „mainstream” cu Big Pharma?

Răspuns: Sunt deținute de BlackRock și de Vanguard Group, cele mai mari două firme de investiții din lume.

Cele două companii formează un monopol secret, care are în stăpânire cam tot ce este important sub soare.

Iată un documentar video elocvent: 

În acesta se afirmă:

„Acțiunile celor mai mari companii ale lumii aparțin acelorași investitori instituționali. Cu toții se posedă unii pe alții. Aceasta înseamnă că mărci «concurente», precum Coca Cola și Pepsi, nu sunt cu adevărat concurente, de vreme ce acțiunile lor aparțin exact acelorași societăți, fonduri de investiții, companii de asigurări, bănci și, în anumite cazuri, guverne.

„Micii investitori aparțin unor investitori mai mari. Aceștia aparțin unor investitori și mai mari. Vârful vizibil al acestei piramide nu este reprezentat decât de două companii cărora le-am întâlnit adesea numele… Ele sunt Vanguard și BlackRock.

„Puterea acestor companii depășește orice imaginație. Nu doar că dețin părți importante din acțiunile aproape fiecărei mari companii, dar și acțiunile investitorilor în aceste companii. Acest lucru le conferă un monopol total.

„Un articol Bloomberg relatează că, în anul 2028, cele două companii vor deține investiții de 20 de trilioane de dolari. Aceasta înseamnă că vor poseda aproape totul.”

Vanguard era cea mai mare deținătoare de acțiuni a BlackRock în martie 2021.

Vanguard însăși are o structură de afaceri unică, care face ca proprietatea sa să fie dificil de distins. Aparține unor diverse fonduri, care, la rândul lor, aparțin unor acționari. În afara acestor acționari, nu are investitori exterini și nu este cotată pe bursă.

După cum menționează documentarul video:

„Elitei care deține Vanguard se pare nu îi place să fie în lumina reflectoarelor, însă, desigur, ea nu se poate ascunde de cei care fac săpături. Rapoartele Oxfam și Bloomberg arată că 1% din lume deține mai mulți bani decât restul de 99% împreună. Mai mult, Oxfam afirmă că 82% din toți banii câștigați în 2017 au mers la acești 1%.

„Cu alte cuvinte, cele două companii de investiții, Vanguard și BlackRock, dețin monopolul tuturor industriilor din lume și aparțin la rândul lor familiilor celor mai bogate din lume, dintre care unii fac parte din regalitate și sunt foarte bogați dinaintea revoluției industriale.”

Deși este nevoie de ceva timp pentru a-i identifica pe acționarii individuali ai Vanguard, deci pe proprietarii companiei, o cercetare rapidă arată că Rothschild Investment Corp. și Edmond de Rothschild Holding sunt doi dintre acționari.

În video mai sunt identificate ca proprietari ai Vanguard familia italiană Orsini, familia americană Bush, familia Regală britanică, familiile Du Pont, Morgan, Vanderbilts și Rockfeller.

Potrivit Simply Wall Street, în februarie 2020, BlackRock și Vanguard erau cei mai importanți acționari ai companiei farmaceutice GlaxoSmithKline, cu 7%, respectiv 3,5%.

În cazul Pfizer, proprietatea este inversă, cu Vanguard fiind investitor principal și BlackRock al doilea acționar.

Vanguard și BlackRock sunt în egală măsură interesate de presă cum sunt interesate de Big Pharma.

Presa este cea care a creat și susținut campania de teroare pe fondul căreia se desfășoară cealaltă campanie: de vaccinare.

De asemenea, presa „mainstream” este cea care a contribuit la ascunderea efectelor adverse ale vaccinurilor și a valului de decese provocat de acestea.

The Vanguard Group era cel mai mare deținător de acțiuni la New York Times (8,11%), urmat de BlackRock (7,43%), potrivit datelor din mai 2021.

În afară de New York Times, Vanguard și BlackRock sunt cei mai importanți doi acționari la Time Warner, Comcast, Disney și News Corp., patru din cele șase companii media care controlează 90% din totalul peisajului mediatic al Statelor Unite.

Inutil să spunem că, dacă controlezi atâtea canale de presă, poți controla lumea prin propagandă deghizată în jurnalism.

BlackRock și Vanguard reprezintă nodul central al rețelei prin care este operată Marea Resetare și planul „Build Back Better” de instituire a unei Noi Ordini Mondiale.

Cele două mega-companii subminează orice competiție prin faptul că dețin acțiuni la companii, chipurile, „concurente”.

Ele distrug granițele dintre capitalul privat și afacerile de stat, colaborând strâns cu agențiile de reglementare ale statelor, influențându-le deciziile.

De asemenea, BlackRock și Vanguard sunt principalele promotoare ale Revoluției Verzi, parte esențială a Marii Resetări.

Influența celor două companii nu se limitează la presă și Big Pharma. BlackRock colaborează strâns cu băncile centrale din toată lumea, inclusiv US Federal Reserve, care este o entitate privată, nu federală.

BlackRock și Vanguard dețin de asemenea o lungă listă de alte companii, printre care Microsoft, Apple, Amazon, Facebook și Alphabet.

Per ansamblu, BlackRock și Vanguard au în proprietate 1.600 de companii americane, ale căror venituri în 2015 totalizau 9,1 trilioane de dolari.

Dacă luăm în considerare și al treilea proprietar global, State Street, proprietățile celor trei depășesc 90% din totalul firmelor S&P 500.

Lucrurile devin astfel limpezi, iar documentarul de 45 de minute pe care l-am prezentat în deschidere le face și mai clare: Pandemia de COVID-19 a fost orchestrată pentru a facilita Marea Resetare. O vastă operațiune de a schimba fața lumii.

În centrul acestei rețele, către care se scurg toate fluxurile de capital, stau BlackRock și Vanguard, ca niște păianjeni care omoară tot ce le pică în plasă.