ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mary Ramsay, responsabil cu vaccinarea în cadrul agenției de Sănătate Publică din Anglia, a declarat că restricțiile vor trebui în continuare respectate până când și alte țări își vor încheia programele de vaccinare.

Or, acest proces este de așteptat să dureze ani de zile.

„Oamenii s-au obișnuit acum cu aceste restricții de nivel mai mic și pot trăi cu ele, iar economia poate continua cu aceste restricții mai puțin severe”, a declarat Ramsay, citată de Summit News.

„De aceea, cred că, în mod sigur, pentru câțiva ani, cel puțin până când alte părți ale lumii vor fi la fel de bine vaccinate cum suntem noi, și cifrele (de infectare) vor fi scăzut peste tot, atunci vom putea probabil (!) să revenim foarte gradual (!) la o situație mai normală (!)”, a explicat oficialul britanic.

Medicul a adăugat că, atâta vreme cât oamenii vor continua să se infecteze, regulile nu vor fi anulate..

Declarațiile lui Ramsay reprezintă încă o dovadă că Sistemul nu a intenționat niciodată să se revină la normal. Dimpotrivă, este gata să instituie o „nouă normalitate” permanentă, cu restricții și restrângeri ale drepturilor și libertăților fundamentale.

De altfel, încă înainte de începerea vaccinării, ministrul adjunct britanic al Sănătății, Jonathan Van-Tam, avertiza pe 2 decembrie 2020 că vaccinul nu va reprezenta o oportunitate „pentru a avea o mare petrecere și a ne arunca măștile și dezinfectantul de mâini”.

„Dacă cred că va exista un moment în care să avem o petrecere mare când ne vom arunca măștile și dezinfectantul de mâini, zicând «Gata, s-a terminat», așa cum s-a sfârșit războiul? Nu, nu cred.”

Și ministrul a urmat:

„Cred că acest fel de obiceiuri cu care ne-am învățat… vor persista pentru mulți ani, și ar fi un lucru foarte bun dacă ar fi așa.”

Remarcați similitudinea de limbaj dintre Van-Tam și Ramsay: ambii vorbesc – la patru luni distanță – de faptul că oamenii s-au obișnuit cu restricțiile, deci sunt dispuși să le accepte în continuare.

Cu același prilej, Van-Tam a fost chiar mai radical decât Ramsay, afirmând că virusul SARS-CoV-2 „va fi alături de oameni pentru veșnicie”.

Pe 13 ianuarie, Jonathan Van-Tam revenea pe un ton la fel de sumbru.

Întrebat de The Sun dacă vaccinarea în masă va aduce sfârșitul pandemiei, Van-Tam a răspuns:

„Nu cred că omenirea va reuși vreodată să mai scape de acest virus.”

Întrebat de ce „se vorbește despre restricții pentru iarna viitoare”, din moment ce guvernul Boris Johnson a promis că toți britanicii vor fi vaccinați până în toamnă, Van-Tam a răspuns:

„Cred că virusul va continua să se schimbe, iar boala a dat deja semne în acest sens. Virusul va rămâne printre noi în viitorul previzibil. La fel ca gripa.”

Jonathan Van-Tam a sugerat că această campanie de imunizare este doar începutul, evocând un ciclu nesfârșit de vaccinări:

„Nu pot să vă spun cât va dura protecția vaccinului. Avem speranța că ar putea fi pentru un număr bun de luni, poate câțiva ani.  Dar încă nu putem spune.”

Și a adăugat:

„Dacă virusul continuă să se schimbe, va veni un moment când va trebui să schimbăm vaccinurile.”

În fine, la întrebarea capitală, dacă oamenii își vor putea relua viața normală după vaccinare, răspunsul lui Van-Tam a venit ca un cui în coșciug:

„Categoric nu! Nu știm dacă vaccinurile sunt eficiente în prevenirea transmisiei.”

Și profesorul a înfipt pironul până la capăt: 

„Restricțiile se aplică în continuare. Vaccinaților și nevaccinaților.”