ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cititorul ActiveNews CLAUDIU MINCU a scris la articolul doamnei Zoe Dantes „Pentru cine bat clopotele? Pentru tine, Europa!” următorul comentariu pe care îl reproducem la rubrica noastră Cuvântul Cititorului:

„Vedem ca tarile in care se mai aud clopotele batand acum fie ele catolice sau ortodoxe sunt cele in care clopotele au amutit vreme de 50 de ani (dar totusi majoritatea bisericilor nu au fost daramate).

Mi-aduc aminte cum in Saptamana Mare la scoala se organiza discoteca. Mergeam la discoteca si pe la 10 fugeam cu totii la biserica, spre disperarea unora dintre profesori.

Revenind la batrana Europa, in vestul cel civilizat nu se mai aud clopetele dar se aud din ce in ce mai mult si in din ce in ce mai multe locuri muftii chemandu-i pe credinciosii la rugaciune. In cele mai crestine tari, credinciosii sunt paganii de acum 1000 de ani si viceversa.

Asta se intampla doar pentru ca la Bruxelles de multi ani exista o cloaca de ordinari din toate tarile membre care nu mai au nici o treaba cu propriile popoare ci singura lor grija este propriul buzunar.

Madam Merkel statea cu flori in gara din Berlin sa-i primeasca pe migrantii din Orient. La putin timp din carnati si snitele s-a scos carnea de porc sa nu se simta discriminati noii cetateni europeni. Nu conta ca vechilor cetateni asa le placeau carnatii. Bine ca nu a scos si berea ca doar musulmanii nu beau alcool.

Va aduceti aminte ca acum 10- 12 ani, parlamentarii europeni hotarau si cati cm trebuie sa aiba un morcov sau un castravete, cat de drept trebuie sa fie sau cat de rotund sa fie un mar ca sa poata ajunge pe rafturile magazinelor?

Vreau sa-i vad pe nemti si frantuji la iarna cum vor sta ei in case la 17 grade asa cum le spun guvernantii, sa renunte la carnati si la foie-gras si sa manance viermii pregatiti dupa o reteta de la Ursula.

S-au incolonat frumos sa-si bage in ei cate 3 doze de vax si in curand li se va spune ca mai trebuie inca 3.

Le vor face? Vom vedea.

Speranta vine de la fermierii europeni. Ei stiu ce e munca grea, fie ca sunt pe ogoare sau in grajduri si nu cred ca vor accepta ca dupa 12-14 ore de munca sa ajunga acasa si sa le tranteasca nevasta in farfurie supa de greieri si radasca pane.

Politicienii europeni nu sunt invatati cu situatii ca in Sri Lanka, dar noii cetateni au mai dat foc pe la Cairo, Tripoli ori Damasc si nu le e deloc rusine sa-i ia la intrebari (si nu civilizat ca nu stiu acest cuvant) pe binefacatorii lor transformati mai repede decat se gandeau in dusmanii lor.

In concluzie, cred ca in Europa va trebui o noua cruciada (de data asta in primul rand impotriva politicenilor)”

Imagini de azi și de ieri de la revolta fermierilor din Olanda: