ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o nouă postare pe blogul său, satiristul și dramaturgul american C.J. Hopkins, pornind de la recenta dezbatere dintre Trump și Biden, a făcut comentarii cu privire la soarta „democrației”, amintind despre spectacolul din 6 ianuarie 2021, denumit „asaltul asupra Capitoliului”, pus în scenă de către sistemul hegemonic globalist, descris prin termenul „GloboCap” (globalisto-capitaliști). Potrivit lui Hopkins, ni se pregătește un viitor distopic, în care vor exista doar două clase: „normalii” - sau cei reeducați în spiritul „Noului Normal”, adică al ideologiei și decretelor GloboCap - și „extremiștii”, care îndrăznesc să rămână liberi și neînregimentați. Redăm mai jos un rezumat al textului scriitorului:
 
Asta e tot, oameni buni! - That's All Folks!  

Ei bine, se pare că avem o altă „Criză a democrației”. Însăși fibra democrației este din nou în joc! Ceea ce înseamnă că probabil este timpul să declarăm o altă stare de urgență și să luăm măsuri de urgență pentru a proteja omenirea de fascism, de Rusia, de „dezinformare”, sau de un virus... sau de orice altceva.

Vreau să spun câteva lucruri despre dezbatere, despre Biden și Trump și despre „democrație”. Dar mai întâi, priviți această fotografie (FOTO mai sus), care a fost făcută în noiembrie 2019...

Puteți verifica autenticitatea acesteia pe Snopes sau oriunde. Așadar, sper că mă veți ierta dacă nu  sunt foarte exaltat în legătură cu dezbaterea dintre Trump și Biden, ca și cum s-ar fi întâmplat ceva neobișnuit și uimitor.(...)
 
Ceea ce este uimitor, sau frustrant, sau enervant este cât de mulți oameni încă mai cred că trăiesc în state-națiuni suverane... 

Oamenii se întreabă: „Cine conduce țara?” Răspunsul este: același grup de mandarini care au „condus țara” de-a lungul timpului... inclusiv în timpul domniei lui Trump. Și în timpul domniei lui Obama. 

După cum i-a spus domnul Jensen lui Howard Beale în filmul clasic al lui Paddy Chayefsky Network

„Ești un bătrân care gândește că există națiuni și popoare. Nu există națiuni. Nu există popoare. Nu există ruși. Nu există arabi. Nu există Lumea a Treia. Nu există Occident. Există un singur sistem holistic de sisteme, unul vast, întrețesut, interconectat, multivariat, o dominație la nivel multinațional a dolarilor. Petro-dolari, electro-dolari, multi-dolari, reichsmark, ruble, lire sterline și sicli. Sistemul internațional de monede este cel care determină totalitatea vieții pe această planetă. Aceasta este ordinea naturală a lucrurilor astăzi. Aceasta e structura atomică, subatomică și galactică a lumii de astăzi! […] Mă fac înțeles, domnule Beale? La micul tău ecran de douăzeci și unu de inci urli despre America și democrație. Nu există America. Nu există democrație. Există doar IBM, ITT, AT&T, DuPont, Dow, Union Carbide și Exxon. Acestea sunt «națiunile» lumii de astăzi.”

Cu alte cuvinte, asistăm la un spectacol. La o simulare. O simulare a democrației. Simularea democrației este un lucru esențial pentru imperiu. Este ceea ce ne menține mai degrabă într-o luptă unii cu ceilalți, decât într-o luptă cu imperiul. Teatrul este cel care „dă tonul” oricărei „realități” care predomină în acest moment... Războiul împotriva terorismului, războiul împotriva populismului, pandemia și așa mai departe.
...
Am scris acest text în ianuarie 2021, la scurt timp după inaugurarea lui Biden, care, după cum vă amintiți, a fost organizată într-un Washington DC blocat, ocupat de militari, în timpul unei „stări de urgență sanitară” fabricate, în urma unei „resurecții” fabricate.

În această realitate, „Democrația a prevalat!” Totuși, nu exista nicio garanție că Comunitatea de Informații, complexul militar-industrial, guvernele occidentale, mass-media corporatistă, corporațiile supranaționale, oligarhii Internetului și, practic, orice altă componentă a imperiului globalist-capitalist ar putea împiedica o fostă gazdă de emisiuni de competiții fără nicio putere politică reală să preia puterea asupra întregii lumi.

Tot ce trebuia să facă GloboCap a fost să producă o simulare ieftină prin care Trump să devină „total Hitler”.
 
Nici nu era necesar să fie ceva convingător. Aveau nevoie doar de un eveniment semi-dramatic care să confirme narațiunea oficială, un eveniment pe care să-l descrie drept „o tentativă de lovitură de stat”, „o insurecție”, „un atac” și așa mai departe și cu privire la care milioane de liberali creduli să urle isteric pe Internet.

„Asaltul asupra Capitoliului” a avut efectul dorit.

Au efectuat o repetiție generală la Berlin în august 2020, apoi au pus în scenă spectacolul în clădirea Capitoliului (de data aceasta s-a mers până la capăt și au ucis câțiva oameni). Nu a fost ceva greu de realizat. Tot ce au avut de făcut, atât în Berlin, cât și în DC, a fost să permită unui mic grup marginal de protestatari furioși să aibă acces în clădire, să filmeze acțiunea și apoi să difuzeze narațiunea „tentativă de lovitură de stat”. Nu a contat deloc faptul că „teroriștii interni” (atât în Berlin, cât și la Washington) erau o mulțime complet neorganizată, neînarmată, care nu reprezentau absolut nicio amenințare de a „organiza o lovitură de stat” și de a „răsturna guvernul”. De asemenea, nu a contat că Trump nu a „incitat” gloata. Aici vorbim de propagandă, nu de realitate.

Așa-numitul „asalt violent asupra Capitoliului” a pregătit scena pentru evenimentul principal, care a fost demonstrația de forță ulterioară. Cineva (nu e în totalitate clar cine) a ordonat descinderea a [25.000] de trupe, închiderea Washingtonului, ridicarea de garduri, a introdus blocaje rutiere și puncte de control militare, ocupând altfel districtul guvernamental. Situația arăta ca în orice altă ocupație militară americană de după „schimbarea de regim”, pentru că, de fapt, asta a fost și asta s-a dorit. (…)
 
Când Trump a câștigat efectiv în 2016, clasele conducătoare capitalist-globaliste și-au dat seama că au o problemă serioasă… avusese loc o rebeliune „populistă” în inima imperiului.

Așa că au suspendat Războiul global împotriva terorii și au lansat Războiul împotriva populismului.

Obiectivul final al Războiului împotriva populismului a fost să neutralizeze această rebeliune „populistă” și să reamintească publicului cine conduce de fapt.

Clasele conducătoare capitalist-globaliste ne-au reamintit cine este cu adevărat la conducere, de comanda cui ascultă armata americană și cât de repede pot da jos fațada democrației și a statului de drept. Ne-au reamintit acest lucru plasându-ne forțat în arest la domiciliu, bătându-ne și arestându-ne pentru că nu am respectat obedient ordinele, pentru că nu am purtat măști, pentru că ieșeam din casă fără permisiune, pentru că am avut îndrăzneala să protestăm împotriva decretelor lor, pentru că le-am contestat propaganda oficială despre virus, despre rezultatele alegerilor etc. Ei ne reamintesc acest lucru în prezent, prin cenzurarea disidenței și prin înlăturarea de pe platforme a oricui pe care îl consideră drept o amenințare la adresa narațiunilor și ideologiei lor oficiale.

Cu alte cuvinte, GloboCap ne învață o lecție. Tocmai au instalat un nou președinte-marionetă [Joe Biden], care nici măcar nu poate simula acuitatea mintală, printr-o ceremonie închisă, păzită de militari, la care nimeni nu a avut voie să participe, cu excepția câtorva membri ai claselor conducătoare.

Se pare că ne îndreptăm către un viitor distopic în care vor exista în esență două clase: (a) „normalii” (cei care se conformează ideologiei și decretelor globalist-capitaliste [sau „Noului Normal” instaurat de GloboCap, n. red.]); și (b) „extremiștii” (cei care nu acceptă această conformare).

Nu va avea nicio importanță despre ce fel de „extremiști” este vorba ... extremiști religioși-fundamentaliști, extremiști islamici, extremiști creștini, extremiști de dreapta, extremiști de stânga, suprematiști albi sau extremiști naționaliști negri, negaționiști ai existenței virusului, anti-vaxxeri, adepți ai „teoriilor conspiratiei”, anti-mască, transfobi recalcitranți, anti-transumaniști, persoane care refuză să folosească pronume [de „gen”], opoziționiști sfidători sau orice altceva... descrierea nu prea conteaza. Principiul este: te conformezi sau vei fi etichetat drept „extremist”, „terorist intern” sau alt tip de „persoană antisocială”, „deviant social” sau „potențială amenințare la adresa sănătății publice” (Twitter mai jos).

Nu pretind că știu toate detaliile, dar un lucru pare foarte clar: Nu ne vom întoarce la cum au fost lucrurile. GloboCap ne-a explicat acest lucru, iar și iar, timp de aproape un an. Nu ar fi putut fi mai explicit. Când ne-au avertizat să ne pregătim pentru că urmează o "nouă normalitate", au vorbit serios.

Și acum ... ei bine, iată-l.