ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul președinte din Sri Lanka, care este un „contribuitor la Agenda” pentru Forumul Economic Mondial, aplică de acum un sistem de identificare digitală bazat pe coduri QR pentru a raționaliza benzina pentru cetățeni, informează LifeSiteNews.

„După problemele tehnice inițiale, sistemul QR FuelPass a fost testat cu succes astăzi. [Proiectul] pilot va continua pentru a deveni național de săptămâna viitoare. [Programul] Cota de combustibil dată după ultima cifră a numerelor de înmatriculare va ușura cozile la combustibil în următoarele câteva zile, distribuția accelerându-se în întreaga insulă", a anunțat joia trecută ministrul energiei și energiei din Sri Lanka, Kanchana Wijesekera, sub conducerea noului președinte din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe.

Ca și Nicolae Ciucă - „50 de bani” și politicianul sri-lankez mulțumește benzinarilor dar și muștruluiește criticii sistemuluyi:

"Le mulțumesc proprietarilor de stații de carburanți care au sprijinit, publicului care a adoptat și a ajutat, forțelor și voluntarilor care au ajutat [la implementarea programului]. Unele stații de carburanți nu au adoptat [sistemul], [și] unele persoane au manipulat [și] au falsificat [codurile QR] și nu au dorit ca acest lucru să fie implementat. Cu toate acestea, va fi aplicat pe întreaga insulă", a declarat politicianul.

Pe același continent, la circa 4000 de km, autoritățile sanitare din Hong Kong au început încă de pe 15 iulie un program prin care persoanele infectate cu COVID-19 și aflate sub ordin de izolare la domiciliu vor fi obligate să poarte brățări electronice cu cip RFID, informează agenția Xinhua, citată de ȘtiripeSurse.

Prin această măsură se dorește ca persoanele infectate să nu încalce regulile și să nu își părăsească locuințele în mod prematur, a declarat Lo Chung-mau, secretar de stat pentru Sănătate în cadrul guvernului Regiunii Administrative Speciale Hong Kong.

Lo Chung-mau a precizat că autoritățile din domeniul sanitar vor introduce culoarea roșie pentru codurile QR ale persoanelor infectate în aplicația lor mobilă "LeaveHomeSafe" pentru a le împiedica accesul într-o serie de locații și, de asemenea, va fi implementată înregistrarea cu numele real în aplicație.

Îmbolnăvirile de Covid curg în continuare în Hong Kong, deși 92,8% din populația eligibilă a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce peste 6,47 milioane, sau 89% a primit două doze și 65,2% dintre persoanele eligibile din Hong Kong au primit a treia doză, de rapel, în timp ce un total de 169.429 de persoane au primit a patra doză, potrivit datelor oficiale.