ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soros promovează o versiune a democrației în care drepturile universale ale omului – versiunea nouă și „îmbunătățită” - și alocarea reglementată a resurselor înlocuiesc suveranitatea națională și pe cea individuală, scrie Dr. Robert Malone într-o nouă analiză, din care prezentăm mai jos partea a doua, în traducere.

Prima parte poate fi citită AICI.

Bosnia se află la capătul sudic al continentului european. Un obiectiv declarat al Bosniei și Herțegovinei este aderarea la Uniunea Europeană, iar statul a fost recunoscut de UE ca „țară candidată”. Această decizie a fost luată de Consiliul European în 2022 și este „parte a agendei actuale pentru viitoarea extindere a UE”.

Bosnia încearcă să adopte o lege care definește organizațiile nonprofit și ONG-urile drept „agenți străini”. SUA și UE se împotrivesc ferm.

Acest context este important pentru știrea de mai jos, intitulată „SUA, UE, sârbii bosniaci fac eforturi pentru a desemna ONG-urile drept «agenți străini»”, știre apărută pe BalkanInsight:

UE și SUA au criticat planurile liderului sârb bosniac Milorad Dodik, președintele entității Republika Srpska din Bosnia, dominată în principal de sârbi, de a promova o nouă lege în stil rusesc care să permită entității să marcheze societatea civilă și organizațiile nonguvernamentale drept «agenți străini»”.

Așadar, de ce încearcă Bosnia să adopte o lege care marchează organizațiile non-profit și ONG-urile drept „agenți străini”?

În articol, răspunsul devine clar, după cum explică liderul sârb bosniac Milorad Dodik, președintele entității Republika Srpska din Bosnia, dominată în principal de sârbi.

Dodik a menționat în special decizia Fundației pentru Societatea Deschisă, condusă de miliardarul liberal Gorge Soros, de a-și muta sediul central din Balcani din capitala Albaniei, Tirana, în capitala bosniacă, Saraievo.

„Aceasta este o intenție evidentă de a acționa după principiul pe care l-au învățat pentru a destabiliza o societate. Desigur, ne vom proteja de acest lucru. Prezența Soros este inacceptabilă aici”, a adăugat Dodik.

Primarul din Banja Luka, centrul administrativ al Republicii Srpska, care se opune deseori lui Dodik, părea să fie de acord cu el în această chestiune. „Fiecare organizație ar trebui verificată”, a spus acesta.

Răspunsul UE a fost rapid:

Purtătorul de cuvânt al Delegației Uniunii Europene în Bosnia, Ferdinand Koenig, a declarat că anunțul cu privire la «reglementările care ar putea limita semnificativ spațiul pentru angajamentul civic este considerat inacceptabil de către UE», a informat revista online BUKA.  

Bosnia este dispusă să își riște aderarea la Uniunea Europeană pentru a menține în afara Bosniei influențele destabilizatoare ale lui George Soros. În acest moment, se pare că ambele părți sunt într-un impas.

La Conferința de Securitate de la München din februarie, George Soros a anunțat că Banca Mondială trebuie să preia controlul asupra problemei schimbărilor climatice.

După cum a relatat Washington Times:

George Soros, „filantrop” miliardar – cu alte cuvinte, care se amestecă în guvernele din întreaga lume – a declarat, în luările de cuvânt recente către participanții la Conferința de Securitate de la München, că instituțiile financiare, în special Banca Mondială, trebuie să preia frâiele asupra chestiunii schimbărilor climatice și să își folosească pozițiile de influență economică pentru a promova politica privind salvarea planetei Pământ de la distrugere. În aceeași declarație, el a spus că președintele Băncii Mondiale, David Malpass, „care este un negaționist privind schimbările climatice, și-a dat demisia ieri”.

Acesta este următorul pas al Marii Resetări – viziunea Forumului Economic Mondial privind o guvernare totală de sus în jos de către elite. Acesta este următorul pas către o singură ordine mondială, o Nouă Ordine Mondială, o strategie de tip „să reconstruim mai bine” - build back better - , care a redus libertățile în anii de restricții anti-COVID-19. Acesta este următorul pas – pasul prestabilit, pasul anunțat anterior – prin care cei din eșaloanele superioare ale instituțiilor globale să-și realizeze visul nutrit de mult timp al instaurării unui comunism și colectivism la nivel mondial.

„Trebuie să ne reorientăm instituțiile financiare internaționale, în special Banca Mondială, pentru a se concentra asupra schimbărilor climatice”, a spus Soros.

Times of India: „Este George Soros periculos? Absolut!”

După cum a relatat First Post

…miliardarul George Soros a atacat în mod ciudat societăți deschise precum SUA, India și părți ale Europei, dar s-a aliat cu ideologii închise și izolate precum extrema stângă și islamismul. Este vorba de ego-ul omului bogat, de încercarea lui naivă și periculoasă de a modela politica mondială, chiar suprimând voința unui popor, dacă este nevoie.

De fapt, orice națiune mândră și prosperă - de la SUA la Israel, de la Rusia la propria sa țară de origine, Ungaria - îl deranjează pe Soros. Noua India se ciocnește de ideea lui de lume apatridă, haotică, în care (…) trage foloase din sprijinirea unor regimuri și miliții marionetă.

El a fost scos în afara legii în Ungaria, Rusia, Turcia, Malaezia și în alte zone. India a plasat Fundația pentru Societatea Deschisă pe lista fondurilor străine primite cu „permisiune prealabilă”, după discursul său ostil din 2020, în care a promis 1 miliard de dolari pentru schimbarea regimului în țările cu naționalism în ascensiune precum India.

Dar distrugerea lui Soros vine în principal din propriile sale contradicții. Este un capitalist cu o viziune despre capitalismul controlat și filantropie. Dar el creează și lucrează prin cei mai înrăiți anarhiști de extrema stângă și chiar prin grupuri acuzate de terorism. El și-a făcut din islamism și comunism, două dintre cele mai autoritare și violente ideologii, aliați în viziunea sa de a construi o lume mai „deschisă”. Ce fel de societate deschisă poate fi construită cu grupuri care adoptă ideologii atât de violente și închise?

Studiu: George Soros are legătură cu cel puțin 54 de persoane influente din mass-media prin intermediul unor grupuri finanțate de miliardarul liberal

Jurnaliști de la CNN, NBC, CBS, Bloomberg, NPR și Washington Post sunt printre liderii din industrie legați de banii lui Soros.

După cum relatează Fox News

„Miliardarul liberal George Soros este legat de unele dintre cele mai influente personalități media din Statele Unite și de pe plan internațional prin banii pe care îi furnizează grupurilor afiliate cu aceștia, potrivit unui nou studiu realizat de MRC Business.

Cele peste 32 de miliarde de dolari pe care miliardarul de stânga George Soros i-a alocat organizațiilor sale pentru a-și răspândi agenda radicală a „societății deschise” cu privire la avort, economia marxistă, antiamericanism, definanțarea poliției, extremismul climatic și fanatismul LGBT de pe tot globul – au adus dividende”, au scris analiștii MRC Business Joseph Vazquez și Daniel Schneider.

De fapt, finanțarea sa l-a ajutat să stabilească legături cu unele dintre cele mai mari personalități ale mass-media din Statele Unite și din străinătate, ceea ce contribuie la îndoctrinarea a milioane de oameni cu ideile sale în fiecare zi. MRC Business a găsit cel puțin 54 de personalități importante din mass-media... care sunt legate de Soros prin conexiunile lor cu organizațiile pe care acesta le finanțează”, au adăugat Vazquez și Schneider. „Printre acestea sunt personalități precum prezentatorul NBC Nightly News Lester Holt și editorul executiv al The Washington Post, Sally Buzbee.”

În perioada 2016-2020, miliardarul de stânga George Soros a direcționat cel puțin 131 de milioane de dolari către grupuri media, arată studiul.

După cum a relatat Fox News:

Miliardarul liberal George Soros a plătit cel puțin 131 de milioane de dolari, între 2016 și 2020, pentru a influența grupurile media, potrivit unui nou studiu realizat de MRC Business.

„Acest om vrea să schimbe în mod fundamental lumea”, a spus Brent Bozell, fondatorul Centrului de Cercetare Media.

„Între 2016 și 2020, Soros a canalizat în mod special cel puțin 131.111.250 de dolari în 253 de grupuri media de jurnalism și activism din întreaga lume pentru a-și răspândi ideile radicale de stânga”, au scris analiștii Joseph Vazque și Daniel Schneider.

Organizația nonprofit finanțată de miliardarul George Soros a donat în ascuns 140 de milioane de dolari pentru cauze politice în 2021,

După cum a relatat CNBC:  

Organizația nonprofit susținută de George Soros a investit cel puțin 140 de milioane de dolari în organizații nonprofit susținând cauze politice, cu doar un an înainte de alegerile intermediare.

Aceste donații se adaugă la cei peste 170 de milioane de dolari pe care Soros i-a alocat personal în timpul ciclului electoral din 2022 pentru a ajuta campaniile Partidului Democrat și comitetele de acțiune politică.