ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul Părinte Dan Bădulescu surprinde în predica sa de la Duminica de după Înălțarea Sf. Cruci realitatea zilei de azi și face apel la credincioși să lupte împotriva încercărilor diavolești ale momentului cu cea mai de preț armă a creștinilor: Crucea!
 
Redăm un fragment relevant transcris de ActiveNews, disponibil și în format audio/video mai jos:
 
Iubiți credincioși, ne întoarcem la aspectul Libertății. Este aspectul suprem. Pentru că, gândiți-vă, ființele pe care le-a creat Dumnezeu, adică îngerii și oamenii, ființele raționale, sunt înzestrate cu rațiune și cu libertate.
 
Degeaba ai fi o ființă rațională, degeaba ai fi și nemuritor, pentru că da, îngerii sunt Nemuritori, incontestabil, iar noi oamenii deși suntem muritori totuși sufletul nostru tot nemuritor este. Deci o componentă - și cea mai importantă a noastră - nu moare. Nu există suflete moarte decât așa, o imagine. Dar sufletul nu moare; trupul se desparte de suflet și atunci zicem că am murit. Dar după aceea urmează Învierea. Deci și noi suntem Nemuritori, până la urmă, în esență.
 
Dar degeaba ești și nemuritor și rațional dacă nu ești liber. Degeaba. Și atunci Libertatea e mai presus și de viață și de moarte și de rațiune și de tot. Pentru noi este clar cea mai importantă Libertatea, opțiunea. Vrei să-Mi urmezi mie, zice Domnul, hai după Mine! (Sf. Ap. și Evang. Mc. 8, 34 - n.n.) Nu vrei, atunci nu-Mi urma. Nu este obligat nimeni. Nimeni nu este obligat să intre în Rai. Nimeni nu este obligat să semântuiască. Deci să reținem cât de mult accent pune Dumnezeu pe Libertate.
 
Și exact aceasta Libertate ne este nouă atacată în ultima perioadă și în față acestuia atac dăm noi raspunsul mai puțin legat de medicina aceasta. Pentru că vine o dictatură medicală; s-a spus pe alocuri și nu s-a spus greșit. Ni se bagă pe gât cu forța. Vrei nu vrei știți ce suntem îndemnați să facem... Zice: nu e obligatoriu - așa ni s-a spus la începutul anului -, este „opțional”. Ce vorbe! Parcă noi am avea cinci ani!

Se vede că deși nu s-a dat legea aceasta, nu s-a votat și nu este în Constituție nicăieri, în realitate devine obligatoriu prin tot felul de constrângeri, prin „pașaport verde” și toate alea și toate alea și toate alea...
 
Și vedeți acum ce răspuns avem noi la acest vaccin. Unii de abia așteaptă să îl facă și ar face și doza a 9-a. Să fie sănătoși, să le dea Dumnezeu sănătate. Să își facă - sunt condiții. Alții, nu vor să îți facă dar cântăresc avantajele și dezavantajele. Ce fac eu dacă nu îl fac? Păi uite: nu mai pot merge acolo, nu mai mă primește acolo; am probleme și cu anturajul, cu familia, la locul de muncă. Hai mai bine să îl fac, să scap de belea. E, îl fac. Aceștia sunt altă categorie. O a treia categorie ar fi indiferenți. Și mai e și a patra care nu vor să-l facă cu niciun preț. Și acum, cum a spus un părinte, că printre ei se află și unii exagerați care se tem de acest vaccin așa cum alții se tem de virus ca de moarte. Că are cine știe ce componente, cipuri, niște lucruri care modifică total ADN-ul, ARN-ul, 5G-uri etc și până la urmă mă omoară. Alții pur și simplu nu se gândesc neapărat cât de grav este vaccinul ăsta. Pentru că știți, unii au avut reacții adverse, alții au și murit! Alții n-au nimic, sunt absolut la fel.
 
Dar ce ne interesează pe noi este că acest vaccin trebuie să rămână așa cum a zis Broșura aia de o dăduse la Patriarhie - Opțional! Adică: vrei să îl faci - cum sunt cei din prima categorie sau a doua, du-te domnule și-l fă. Nu te oprește nimeni, uite, mai e și gratis, te înscrii, faci. Nu vrei să îl faci, stai cuminte.
 
Nu se poate să fie discriminare asta! Că la noi în țară majoritatea nu au făcut cele două doze. Deci o minoritate să ne discrimineze pe cei care nu au făcut. Cum vine chestia asta? Și să ne restricționeze accesul în tot felul de locuri.
 
Păi se poate să facă așa ceva? Sigur că se poate pentru că așa au făcut și comuniștii. Ei erau o minoritate. Vă amintiți că Partidul Comunist când era în 1944 avea 1000 de inși. Incredibil! 1000 sau 1500 de inși - ăsta era Partidul Comunist din România. Și-apoi deodată, s-a răsturnat situația și minoritatea aceea a devenit stăpână și a terorizat și a transformat țara noastră așa cum știți că s-a transformat. Așa e și-acum.
 
Și această minoritate se luptă cu puterile pe care cine să i le fi dat? Puterea o fi venit de sus, de jos. Nu știm, că de sus sunt și diavolii. Zice (Sf. Ap. Pavel - Epistola către Efeseni, 6,12 - n.n.): diavolii se găsesc în văzduh! Nu vă gândiți că diavolii sunt numai sub pământ, în gheena; sunt și sus, în văzduh. Așa că și de-acolo vin niște puteri.

Dar încă o dată, iubiți credincioși: nu putem da vina pe diavol. El are la lucrarea lui și intenția lui dar responsabilitatea pentru aceste ticăloșii și răutăți va reveni pe capul unor oameni care nu vor putea zice în fața lui Hristos „dracul m-a pus”. Nici conducătorii, nici supușii! Nu merge „dracul m-a pus”. Să nu dăm vina pe diavol.
 
Știm că lucrează dar pe noi ne apără și Dumnezeu și Maica Domnului și Îngerul păzitor și Sfinții. Avem și noi protecția noastră pe care ne buzuim și noi știind că îl urmăm pe Hristos și suntem în oastea Domnului - nu în acea organizație - ci și așa cum se spune la sfântul botez când se semnează acolo la intrare - pe noul ales oștean al lui Hristos...; lepădarea se face de satana și te-ai unit cu Hristos. Și spune rugăciunea de ostași ai lui Hristos chiar dacă este o fată.

Și ai intrat în această oaste care nu are uniforme și n-avem arme altele decât Arma Crucea: „Doamne, arma asupra diavolului Crucea Ta ai dat-o nouă că se îngrozește și se cutremură, nesuferind a căuta spre puterea ei, că morții ai sculat și moartea o ai surpat, pentru aceasta ne închinăm Îngropării Tale și Învierii". Toți din biserică măcar am auzit această cântare rugăciune și poate că o știm sau putem să învățăm pe de rost. Sau „Mântuiește, Doamne, poporul Tău și binecuvântează moștenirea Ta, biruință binecredincioșilor creștini asupra celor potrivnici dăruiește și cu Crucea Ta păzește pe poporul Tău”. „Crucii Tale ne închinăm, Stăpâne, și Sfântă Învierea Ta o lăudăm și o slăvim.” AMIN!

VIDEO/AUDIO: