ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA Robert F. Kennedy, Jr., a spus, într-o emisiune, că problemele climatice și de mediu sunt „exploatate” pentru a impune „controale totalitare” asupra societății.

RFK, de multă vreme un activist de mediu care susține și libertatea medicală, a făcut comentariile recent în emisiunea „The Kim Iversen Show”.  

El a spus că Forumul Economic Mondial, Bill Gates și alți „megamiliardari” exploatează problemele climatice în același mod în care au exploatat COVID-ul pentru a „suprima” libertățile individuale.

„Oamenii înțeleg acum că este vorba doar de o altă criză care este folosită pentru a suprima bogăția săracilor și pentru a îmbogăți miliardarii. De 40 de ani susțin aceeași politică privind clima și ingineria. Puteți căuta discursurile mele din anii 1980, în care am spus că cea mai importantă soluție la problemele de mediu nu este controlul de sus în jos, [ci] capitalismul bazat pe piața liberă.

Ceea ce avem acum în această țară nu este capitalism bazat pe piața liberă; ci este un capitalism corporatist de cumetrie ... Este [un] tip de socialism favorabil pentru bogați și un capitalism brutal, barbar și lipsit de milă pentru cei săraci”, a spus candidatul la președinție, potrivit LifesiteNews.  

El a mai spus că o „adevărată piață liberă” promovează eliminarea „deșeurilor”, cum ar fi poluarea.  Potrivit lui Kennedy, poluarea provine de la „puterea politică” și subvenții. El a cerut o reducere a subvențiilor pentru „industria carbonului”.

Kennedy a obținut un sprijin de până la 20% în sondajele recente.