ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recent, bloggerul Edward Slavsquat a participat la o discuție cu titlul „Rusia și Marea Resetare – opoziție sau complicitate?”, găzduită de OffGuardian și Unlimited Hangout. Dezbaterea poate fi urmărită aici. Discuția a fost ocazionată parțial de videoclipul provocator al lui James Corbett despre Rusia și relația acesteia cu Forumul Economic Mondial (WEF). Mai jos, prezentăm un rezumat al discuției, postat de  Edward Slavsquat pe blogul său.

Un obstacol inevitabil pentru orice discuție de acest fel este cum definim Marea Resetare și ce înseamnă a fi „complice” la ea?

Personal, nu cred că putem separa de Marea Resetare înșelătoria legată de virus. După cum a declarat Herr Schwab, „pandemia reprezintă o fereastră rară, dar îngustă de oportunitate pentru a reflecta la, reimagina și reseta lumea noastră”.

A profitat Rusia de această „oportunitate”? Bineînțeles că da. Rusia a folosit această „criză de sănătate” falsă pentru a distruge contractul social dintre guvern și cetățeni și pentru a aplica supravegherea și controlul digital fără precedent asupra populației sale.

„Școlarii și profesorii vor putea intra în instituțiile de învățământ numai după ce trec prin autentificarea biometrică. Planul prevede că acest lucru este necesar pentru «creșterea siguranței personale a studenților și a personalului didactic pe teritoriul organizațiilor educaționale din orașul Moscova.»” (Sursa)  

Politicile împotriva COVID-19 ale Rusiei au distrus nenumărate afaceri, au cauzat perturbări grave în educație și au lipsit oamenii de îngrijirea medicală de rutină. În mijlocul celui mai mare dezastru socio-economic care a avut loc în Rusia de la destrămarea Uniunii Sovietice, Sber și alte mari companii rusești au colaborat cu Forumul Economic Mondial pentru a accelera cea de-a Patra Revoluție Industrială a țării. Organizația care găzduiește Centrul pentru a Patra Revoluție Industrială din Rusia (care încă există, dar a eliminat sigla WEF de pe site-ul său), ANO Digital Economy, continuă să menționeze „WEF și cooperarea internațională” ca fiind una dintre principalele sale misiuni.

Sancțiunile au forțat WEF să întrerupă legăturile formale cu Rusia, dar ce înseamnă de fapt acest „divorț”? Rusia va avea în continuare o monedă digitală a băncii centrale, un sistem de control al recunoașterii faciale, pașapoarte de vaccinare și legitimații de identitate genetice. „Resetarea” socială și economică este încă activă. Este o resetare excelentă fără sigla WEF.

„Operațiunea specială” din Ucraina nu este o revoltă împotriva teatrului tehnocrației și biosecurității sub pretextul Virusului. De fapt, ar trebui să ne așteptăm la noi controale și înregimentări draconice (în Rusia și în întreaga lume) în numele sănătății publice, securității naționale și a stabilității economice. Pentru că le pasă cu adevărat de noi.

Și, desigur, escrocheria COVID continuă nestingherită. La 1 aprilie, Rusia a înregistrat „primul” vaccin intranazal din lume, bazat pe o suspensie genetică experimentală. Pe 30 martie s-a anunțat că Rusia și Kazahstanul vor semna în curând un acord privind recunoașterea pașapoartelor de vaccinare COVID. Alexander Gintsburg, Anthony Fauci al Rusiei, a dezvăluit recent că va începe să testeze vaccinul Sputnik-M experimental și inutilă la copiii cu vârsta între 6 și 11 ani. El a mai spus că copiii ruși ar trebui să fie revaccinați la fiecare șase luni. Și așa mai departe. Toate aceste medicamente sunt inutile și anti-umane.

Între timp, unii dintre cei mai importanți tehnocrați și escroci COVID din Rusia au fost numiți într-o comisie nou formată însărcinată cu protejarea economiei țării de sancțiunile occidentale. Printre membrii acestui comitet se numără: psihopatul Tatyana Golikova, Dmitri Cernîșenko (viceprim-ministrul care conduce ANO Digital Economy, legat de WEF) și Serghei Sobyanin, omul care vrea să-i determine pe moscoviți să poarte dispozitive implantabile care calculează plățile pentru asigurările de sănătate. 

După cum am argumentat în timpul discuției, cred că asistăm la formarea a cel puțin două blocuri distincte care vor folosi același tip de tehnocrație și biosecuritate pentru a face viața intolerabilă.

Pe 22 martie, TASS a raportat despre deschiderea noului Centru BRICS pentru Cercetare și Dezvoltare a Vaccinurilor, care va fi folosit pentru a „răspunde rapid amenințărilor biologice și a asigura protecția țărilor participante”.

Să nu uităm că AstraZeneca și alte companii occidentale de medicamente prietenoase au promis să rămână în Rusia, în timp ce Kremlinul se va lupta cu globaliștii.

Într-un articol publicat de Institutul Brownstone

Kremlinul a combătut criticile la adresa dezvoltării și lansării cu viteză hipersonică a Sputnik V subliniind succesele anterioare ale Centrului Gamaleya în dezvoltarea vaccinurilor cu vectori virali.

De exemplu, Kirill Dmitriev, fostul bancher Goldman Sachs, educat la Harvard, care conduce Fondul rus de investiții directe (care oferă finanțare pentru Sputnik V), a susținut într-un articol de opinie din septembrie 2020 că „Rusia a beneficiat din modificarea pentru COVID-19 o platformă existentă de vaccin cu doi vectori dezvoltată în 2015 pentru febra Ebola, care a trecut prin toate fazele studiilor clinice și a fost folosită în stoparea epidemiei de Ebola din Africa în 2017.”

De fapt, doar aproximativ 2.000 de oameni din Guineea au primit vaccinul Gamaleya anti-Ebola în 2017-2018, ca parte a unui studiu clinic de fază III. De regulă, studiile de fază III implică zeci de mii de participanți și necesită adesea o jumătate de deceniu sau mai mult de colectare și monitorizare meticuloasă a datelor. Guineea a fost declarată liberă de Ebola în iunie 2016 și a rămas așa timp de aproape cinci ani. În mod contrar narațiunii lui Dmitriev, nu a existat nicio epidemie de Ebola care să trebuiască să fie „stopată” atunci când oamenii de știință de la Gamaleya au ajuns în Guineea în 2017 pentru a începe testele la scară mică ale vaccinului lor experimental.

Vaccinarea anti-Ebola de către Gamaleya este în prezent înregistrată doar la Ministerul Sănătății din Rusia, care operează institutul. Într-un interviu din septembrie acordat Forbes Rusia, Inna Dolzhikova, care a contribuit la dezvoltarea Sputnik V, a susținut că nu există niciun motiv pentru a se solicita aprobarea internațională pentru vaccinul anti-Ebola al Gamaleya, deoarece nu au existat „focare mari” care să necesite inoculare împotriva virusului mortal.

Nu e chiar așa. Ebola a reapărut în Guineea în luna februarie a acestui an, ceea ce a determinat țara africană să se supună unui program de vaccinare de urgență. Platforma de vectori virali „testată” a Gamaleya a fost în mod evident M.I.A. – ceea ce sugerează că vaccinul său anti-Ebola a ajuns într-un punct mort.

Înainte de a lansa Sputnik V, Gamaleya a eșuat în mod repetat să trimită un medicament aprobat dincolo de granițele Rusiei. Prima încercare a institutului de vaccin cu vectori adenovirus, AdeVac-Flu, a rezultat într-un scandal de delapidare de mai multe milioane de dolari.