ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Organizației Națiunilor Unite a cerut distrugerea imediată și la nivel global a industriei energetice a lumii, deoarece, susține acesta, combustibilii fosili sunt „incompatibili cu supraviețuirea umană”, relatează WND News Center

Secretarul general al organizației, Antonio Guterres, a declarat la o conferință recentă: „Toată această acțiune trebuie să fie globală. Trebuie să fie imediată și să înceapă cu principala problemă din centrul crizei climatice care cauzează poluare – industria combustibililor fosili.”

„Să recunoaștem faptele. Nu este o simplă problemă legată de emisiile combustibililor fosili. Soluția este clară. Lumea trebuie să elimine treptat combustibilii fosili într-un mod just și echitabil, lăsând petrolul, cărbunele și gazele în pământ, acolo unde le este locul, și stimulând masiv investițiile din surse regenerabile, într-o tranziție justă.”

„Planurile industriei combustibililor fosili trebuie să fie planuri de transformare care să reflecte tranziția unei companii către energie curată și departe de produse incompatibile cu supraviețuirea umană.”
Un raport de la Climate Depot a explicat însă că, „în ciuda respingerii fervente din partea lui Gueterres a consumului de combustibili fosili, Organizația Națiunilor Unite deține o întreagă flotă de avioane și este cunoscută pentru găzduirea unui summit anual somptuos despre climă, la care vin nu mai puțin 400 de avioane private... ”

Niciunul dintre aceste avioane nu a efectuat, până acum, acele călătorii care să folosească fie energie solară, fie eoliană.

Apoi, chiar și Associated Press, care susține ideologiile încălzirii globale ale extremei stângi, a precizat că afirmațiile lui Guterres au fost „o tiradă împotriva companiilor de combustibili fosili”.

Însăși ONU a pedalat pe aceste idei draconice, notând că, dacă nu urmăm ordinele lui Guterres, „Ne îndreptăm spre dezastru”.

El a spus că doar prin reducerea emisiilor de carbon cu 45% până în 2030, lumea va evita o creștere a temperaturii cu 2,8 grade Celsius, ceea ce ar fi, potrivit acestuia, o „catastrofă”.

De asemenea, el a cerut un „pact de solidaritate”, prin care țările mai bogate să ofere bani economiilor mai puțin dezvoltate.

Totodată, el a cerut instituțiilor financiare „de pretutindeni” să pună capăt oricărei investiții în cărbune.

Guterres a fost ridiculizat online pentru ideologia sa.

„Spune [aceste lucruri] un om a cărui calitate a vieții și ale cărui călătorii scumpe depind 100% de combustibilii fosili”, a remarcat un comentator.

„Acest articol dezvăluie nebunia planului catastrofal Agenda 2030 al ONU și al WEF pentru lume. Civilizația modernă este încă aproape total dependentă de combustibilii fosili, fără de care sute de milioane, dacă nu miliarde de oameni, ar muri. Energiile alternative nu au ajuns încă în stadiul de a putea înlocui combustibilii fosili, iar energia nucleară, foarte promițătoare și acum mult mai sigură, este, de asemenea, eliminată treptat, în mod periculos, de către globaliști. Trebuie să existe o opoziție puternică față de cerințele ONU” - comentariul președintelui LifeSiteNews, Steve Jallevac.