ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Piers Robinson, expert britanic în tehnici de propagandă, demantelează mecanismele de manipulare în masă utilizate de către guverne pentru a instaura noua ordine mondială.

„Orice student la Istorie vă va spune: războaiele nu vin din senin! Sunt întotdeauna prefigurate de o operațiune de propagandă menită să slăbească ținta, să o erodeze, să îi slăbească voința de a se bate.

„Operațiunile cele mai reușite de propagandă se rezumă la o strategie simplă: identifică inamicul, dezbină-l, izolează-l, apoi anihilează-l.”

Piers Robinson, co-director al Organization for Propaganda Studies,  este un expert recunoscut pe plan internațional în domeniul propagandei. Și nu orice fel de propagandă. Este specializat pe rolul propagandei în războaie.
 
De asemenea, Robinson este cercetător asociat al Working Group and the 9/11 „War on Terror” și a fost consilier al liderilor NATO.

Din 2016 până în 2019, a fost șeful catedrei de ziaristică de la Universitatea Sheffield.

Într-un interviu pentru Asia Pacific Today din 4 august, Robinson a vorbit pe larg despre aspectele progandei utilizate în criza COVID-19.

„COVID-19 este probabil una dintre cele mai mari operațiuni de propagandă care a existat în istorie, ca urmare a caracterului său global și a resurselor folosite”, a declarat Robinson.

„A fost destul de clar de la început că se utilizează Propaganda.”
 

Fauci, Zeul Groazei


În Statele Unite, unul dintre cei mai agresivi factori de propagandă a fost Anthony Fauci. La acest lucru a contribuit presa care l-a ridicat pe un postament de zeitate, s-a agățat de fiecare dintre cuvintele sale și nu l-a presat niciodată să ofere dovezi și explicații pentru declarațiile care se băteau cap în cap.

Fiecare guvern occidental are un Fauci al lui, care aruncă în spațiul public informații confuze și mereu schimbătoare, cu scopul de a menține populația instabilă, înfricoșată și confuză.

O populație înspăimântată, năucită și epuizată este mult mai puțin capabilă să reziste în fața arsenalului amețitor, de la măsurile draconice ale guvernanților, regulile privind purtarea măștii și testele nesfârșite până la carantinarea persoanelor sănătoase și obligativitatea de facto a vaccinării în masă.

În cea mai recentă acțiune de a-i pregăti pe americani pentru viitoarele abuzuri ale Dictaturii COVID, Fauci a apărut la televiziune pe 8 august și a afirmat că „un val” de noi restricții pentru nevaccinați COVID din luna septembrie.

Corporațiile fac deja presiuni mari asupra angajaților. Forbes a relatat pe 8 august că acestea, nu doar că amenință să îi concedieze pe cei nevaccinați ci au început să îi suprataxeze pe aceștia cu o sumă care poate merge până la 50 de dolari, tăiați direct din leafă.

Timp de 18 luni, Fauci nu a încetat să înspăimânte populația americană, obosind pe toată lumea cu propaganda sa neîntreruptă.

Ceea ce ne întoarce la Piers Robinson, care are la activ decenii de studii în arta propagandei pe timp de război.

Sloganurile Fricii


Robinson dezvăluie că guvernul britanic a cerut sprijinul experților în psihologie comportamentală în privința utilizării presei pentru a manipula opinia publică, mărind nivelul de frică din jurul COVID-19.

Expertul citează documente ale guvernului britanic din martie 2020 care fac referire la grupuri de experți în psihologie aplicată. Acestea au ajutat cabinetul Boris Johnson să promoveze un discurs public bazat pe frică în scopul provocării unei schimbări de comportament.

Unul dintre grupuri este SPI-B adică Grupul Științific Independent pentru Comportamentul în timpul Gripei.

„Elementul cheie al strategiei de schimbare a comportamentului propus de SPI-B care pare să fi fost adoptat este «convingerea prin frică»”, afirmă  Robinson.

În secțiunea din document destinată Convingerii se afirmă:
 
„Un număr semnificativ de persoane încă nu se simt suficient de amenințate.”

Anexa B a documentului enumeră 10 opțiuni care pot fi utilizate pentru a mări distanțarea socială:
 
De pildă, Opțiunea 2 recomandă: „Folosește presa pentru a spori sentimentul de amenințare personală”.

Pentru mărirea senzației de amenințare personală, SPI-B recomandă și „utilizarea mesajelor emoționale percutante”.

Printre acestea, se află sloganuri precum:

- „Oricine îl poate avea (virusul). Toată lumea îl poate transmite.”

- „Nu vă puneți familia și prietenii în primejdie.”

- „Rămâneți acasă pentru binele familiei voastre. Nu le puneți viața în pericol.”

- „Dacă ieși, îl poți transmite. Oamenii vor muri.”

„Rușine și Aprobare”


Folosirea unor titluri de-o șchioapă în presă reprezintă un alt capitol din strategie.

Corporațiile Big Tech s-au înrolat imediat în acest joc sinistru, cenzurând toate postările care contrazic abordarea bazată pe frică și nu se încadrează în această linie isterică.

În cazul în care această strategie nu ar funcționa, psiho-strategii pledează pentru metoda „Rușine și Aprobare”.

Membrii SPI-B știu foarte bine că frica singură nu va convinge pe toată lumea. Mesajele publice trebuie adaptate pentru a ține cont de  diferitele „pârghii motivaționale”.

Astfel, documentul sugerează utilizarea combinată a aprobării și dezaprobării sociale și a constrângerilor guvernamentale.

Iată:

Opțiunea 6: Utilizarea și promovarea aprobării sociale pentru comportamentele dorite.

Opțiunea 7: Luarea în considerare a adoptării unei legislații pentru a obliga la comportamentele dorite.

Opțiunea 8: Luarea în considerare a utilizării dezaprobării sociale în caz de nesupunere.

Cum a apărut termenul „Covidiot”


Drept urmare, discursul public cu „eroi și covidioți” a început să apară la „știri”.

Cuvântul „covidioți” a fost oficializat în primăvara lui 2020 de către The Economist, publicația oficială a celor mai elitiști dintre globaliști.

Revista îi descria pe „covidioți” astfel:

„Termenul «Covidiot» se referă la orice persoană care se comportă de o manieră stupidă și iresponsabilă în timp ce epidemia se răspândește. La începutul lunii martie acest cuvânt a apărut și, la fel de repede cum s-au răspândit infectările, tot așa s-au înmulțit cazurile de comportament covidiot.”

Guvernul american a participat la discuții similare în privința modului de control mediatic al COVID cu ocazia Event 201 din octombrie 2019, cu două luni înainte de apariția primelor cazuri oficiale în China.

Mutti Merkel și Documentul Panicii


În Germania au fost utilizate strategii de propagandă la fel de insidioase prin așa-numitul „Document al Panicii”, scurs de la Ministerul german de Interne al „blajinei” Angela Merkel, alintată Mutti.

Documentul demonstrează că în rândurile populației a fost indusă frica în mod intenționat de către politicieni și presa corporatistă. 

De altfel, cu puțin timp în urmă, redactorul șef al cotidianului cu cel mai mare tiraj din Germania și din Europa, Bild, a prezentat scuze cititorilor săi pentru că a contribuit la răspândirea panicii.

Printre altele, „Documentul Panicii” cere ca copiii să fie făcuți să se simtă responsabili „pentru dureroasa, cruda moarte a părinților și bunicilor lor, dacă nu respectă regulile corona”, adică dacă nu se spală cu regularitate pe mâini, nu poartă mască și nu evită orice contact cu bunicii.

Strategia germană este cu atât mai ticăloasă cu cât datele științifice certifică faptul că copiii nu sunt transmițători eficienți ai virusului, însă acest „detaliu” nu trebuia lăsat să perturbe discursul public bazat pe frică.

Mascați, alienați, închiși în casă și cu școlile închise, cu viața socială distrusă: toate acestea au provocat un val de sinucideri și depresii grave la copii și adolescenți, cei care ar fi trebuit să fie ocrotiți de Mutti.

Virusul globalist


Pentru Robinson este evident că măsurile extreme adoptate de guverne nu au nimic cu sănătatea publică.

„Devine din ce în ce mai clar că toate astea nu sunt motivate de o criză sanitară”, spune el. „Asistăm la schimbări profunde în societatea noastră.”

Schimbările includ totul: de la introducerea monedelor digitale și a ppașapoartelor de vaccinare cu cod QR scanabil până la reglementări ale serviciilor cultelor și a micilor întreprinderi.

Forumul Economic Mondial a calificat de la început pandemia de COVID-19 o „oportunitate” de schimbare a structurii economice, politice și sociale a lumii cândva libere.

Entuziasmul FEM a fost împărtășit fățiș de elitele globaliste - ONU, familia regală britanică, Vaticanul, Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional - prin cărți, discursuri publice, predici, conferințe etc.

„Ceea ce pare să avem noi aici sunt actori politici care exploatează circumstanțele în scopuri politice, economice și sociale”, explică Robinson.

„Este cu siguranță foarte limpede, de exemplu, că organizații precum Forumul Economic Mondial au avut o viziune foarte precisă de la bun început în legătură cu modul în care trebuie reacționat la COVID și au avut o foarte precisă viziune în legătură cu viitorul, vorbind despre A Patra Revoluție Industrială, orașe inteligente și așa mai departe, și se pare că astfel de actori folosesc și exploatează COVID pentru a opera o substanțială restructurare politică, economică și socială.”

Scamatorie și distragerea atenției


În aceste condiții, propaganda capătă un rol cheie deoarece îi determină pe oameni să accepte aceste schimbări dramatice fără o examinare atentă și critică și fără o dezbatere publică, „deoarece oamenii cred că este vorba de un virus și se tem”.

„Astfel, toate aceste schimbări revoluționare sunt înghițite fără o analiză minuțioasă. Este foarte, foarte periculos. O populație terifiată  oferă o oportunitate enormă pentru niște persoane care au o agendă clară și puterea de a o pune în practică”, explică Robinson.

„De aceea, ajungem pe un teritoriu extrem de îngrijorător din punctul de vedere al modului în care guvernele acționează.”

Virusul devine acum un mijloc pentru a impune societăților pașapoarte digitale, un sistem digital de identificare și un sistem de credit social asemănător cu cel folosit de regimul comunist din China pentru a-și supune poporul.

„Toate acestea par să se învârtă în jurul unei restructurări majore a societății, al unei redistribuiri majore a avuției, al unui control mai mare și al unei libertăți mai mici.”

Este adevărat: Masca are rolul de a speria oamenii


În cartea sa, „Un stat al fricii: Cum a folosit guvernul britanic ca pe o armă Frica în timpul pandemiei COVID-19”, Laura Dodsworth a intervievat experți în psihologia comportamentală care lucrează pentru guvernul britanic.
Ce a descoperit este uluitor: masca avea drept scop principal menținerea fricii oamenilor la un nivel ridicat.

„Păstrarea virusului în prim-planul minții oamenilor: specialiștii în comportament au recunoscut că acesta este principalul scop al măștii”, spune Robinson.

„Nu este vorba de a-i proteja pe oameni ci de a le manipula percepția despre virus.”

„Dezbină și Controlează”


Guvernele au înființat linii telefonice la care oamenii își pot turna vecinii, contribuind astfel și mai mult la dezbinarea populației și învrăjbind membri ai familiei și prieteni unii împotriva altora.

„Acest concept de «dezbină și controlează» devine tot mai evident. Începem să îl vedem în ultimele săptămâni în legătură cu vaccinarea obligatorie”, spune Robinson.


Adesea, presa se implică activ și direct în campanii pentru adoptarea mai multor restricții de către guverne, cum ar fi interzicerea nevaccinaților în cursele aeriene internaționale, în restaurante, magazine și practic în orice loc public, inclusiv evenimente sportive sau culturale în aer liber.

Culpabilizarea nevaccinaților pentru erupțiile epidemice s-a generalizat.

„Acest lucru ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru oricine are cunoștințe elementare de istorie. Începi să vorbești de segregare, începi să vorbești de persoane impure, nesănătoase. Nevaccinați contra vaccinați”, spune Robinson.

Nici una dintre aceste atitudini nu se bazează pe elemente științifice.

„Toți epidemiologii de ținută pe care i-am ascultat sunt foarte clari că ideea potrivit căreia nevaccinații răspândesc virusul nu are valoare științifică, însă acesta este genul de mesaj transmis de niște persoane care au promovat agenda de la început”, explică Robinson.

Atmosferă de Germanie a anilor 1930


„Iar acest lucru va crea diviziuni: am mai fost astfel de situații în istorie care s-au sfârșit rău, atunci când am început să segregăm oamenii și să folosim acest limbaj. Însă, destul de înfricoșător, acesta este limbajul folosit de cei care promovează restricțiile draconice și vaccinurile în ultimii doi ani.”

Ziaristul britanic Piers Morgan, de pildă, a scris pe Twitter săptămâna trecută că nevaccinaților ar trebui să li se refuze orice tratament medical.

„Știm din istorie că astfel de discursuri pot duce în locuri foarte, foarte întunecate”, a spus Robinson. „Multe dintre lucrurile pe care le vedem acum, necesitatea de a avea pașapoarte speciale, de pildă, au similitudini cu ce s-a petrecut în Germania în anii 1930.”

„Oameni de știință foarte credibili, eminenți, sunt calomniați în presă din cauza opiniilor lor anti-restricții sau pentru că pun în discuție vaccinurile COVID. Aruncarea cu noroi este un element important al lucrurilor care se petrec”, a comentat Robinson.

„Acesta ar trebui să fie un nou semnal de avertisment pentru cei care cred că este OK și nu este nici o problemă în privința asta. Oamenii ar trebui să se întrebe de ce de la început savanți eminenți au fost calomniați, cenzurați și excluși de la dezbateri. Asta spune ceva. Spune că ceea ce se petrece nu este o reacție normală. Este o reacție propagandistică. O reacție prin care se pune pumnul în gura oamenilor, sunt umiliți, mânjiți cu noroi etc.”

Presa trădătoare


Ziariștii din presa corporatistă acționează de conivență cu persoanele din puterea politică. Frecventează aceleași grupuri și manifestări sociale.

Or, prin definiție, ziaristul trebuie să se afle în opoziție față de putere.

„Împărtășesc în mod fundamental aceleași idei”, observă Robinson. „Depind unii de alții pentru informații. Ziariștii nu sunt deci atât de critici pe cât ar trebui să fie și nici atât de independenți pe cât ar trebui să fie. Nu ar trebuie deci să ne surprindă că, atunci când e vorba de COVID, ezită să se manifeste împotriva discursului guvernamental.”

Oamenii de știință au și tendința de a se autoncenzura. Lovindu-se de presiuni în interiorul instituțiilor lor, ei sunt determinați să adopte o gândire de turmă.

„Vedem parlamentari și parlamente incredibil de timide, care nu exercită controlul democratic pe care ar trebui să-l facă”, spune Robinson. „Cred deci că vedem cum toate instituțiile din societatea noastră se pliază în fața acestei campanii de propagandă.”

Valul de dictatură poate fi oprit


Robinson afirmă că speranța trebuie pusă în noile partide care se ridică împotriva Sistemului, însă este prematur să spunem dacă ele vor dobândi forța necesară pentru a opri și întoarce valul de autoritarism în țări cu vechi tradiții democratice.

„Majoritatea instituțiilor noastre democratice sunt golite de conținut. Trebuie să restabilim democrația”, spune Robinson.

Cei care luptă în acest moment și se opun curentului au încă un mic răgaz pentru a-și transmite mesajul, pentru a educa publicul și a stăvili viitura.

„În toată viața mea, nu am trăit ceva atât de îngrijorător și de extrem ca ceea ce vedem acum”, mărturisește Robinson. „Nu mai poți conta pe politicianul tău local sau pe presă pentru a se ocupa de această problemă. Suntem într-o fază în care oamenii trebuie să se mobilizeze, și este exact ceea ce constatăm că se întâmplă. Asta înseamnă să nu mai contăm pe partidele politice tradiționale.”

Mișcările de protest din Franța, Italia și alte țări trebuie să se intensifice și să se extindă în toată Europa dacă vor să reușească.

Oamenii trebuie să iasă în stradă, să înceapă să se organizeze și să comunice cu grupuri care le împărtășesc ideile. Aceasta este cheia, crede Robinson.

„Trebuie să vedem cum vor evolua lucrurile, oamenii care ies în stradă și noile partide politice reprezentând aceste opinii. Vor începe să schimbe cursul a ceea ce vedem acum.”

Robinson ar înclina să spună că da, însă se observă ezitarea lui în a fi prea optimist.

„Am un sentiment în inima mea, poate este vorba doar de instinct, că  ceea ce propun ei este prea extrem: lockdown-uri, vaccinarea copiilor, oamenii forțați să se vaccineze. Este atât de extrem încât, pe măsură ce această stare de lucruri va continua, numărul celor dispuși să se organizeze și să se alăture unor noi partide va crește.”

„Nu puteam avea certitudinea a ceea ce se va întâmpla. Estimarea mea pentru moment este că propaganda din jurul COVID-19 este o bulă destul de fragilă”, spune Robinson.

„În toată cariera mea de cercetare și dezvăluire a propagandei nu am văzut atâția oameni care se trezesc.”

„Iar clopotele de alarmă sună pentru oricine are simțul istoriei și cunoștințe despre propagandă și care deci știe că guvernele nu acționează întotdeauna în interesul popoarelor lor. Toate clopotele de alarmă sună și trăim vremuri extrem de periculoase, din păcate, și foarte îngrijorătoare pentru viitor.”

Care este miza jocului?


„Există câțiva ziariști excepționali de investigații care au scris despre Forumul Economic Mondial și despre ideea că scopul este o restructurare a societății care implică mai mult control asupra indivizilor și a vieții lor de către stat”, spune Piers Robinson.

„Există numeroase teorii. Însă un lucru este limpede: totul pare să conducă spre un sfârșit al proprietății private. Dacă ai nevoie de un pașaport de vaccinare pentru a intra într-un supermarket, atunci nu mai ești cu adevărat liber.”

Monedele digitale par un alt obiectiv al schimbărilor.

„Acestea oferă o putere enormă guvernelor”, explică Robinson. „Totul este destul de nedemocratic. Dacă consideri că democrația și libertatea sunt niște lucruri bune, și eu sunt unul dintre cei care cred asta, este extrem de îngrijorător.”

„Ne aflăm într-un moment crucial... lucrurile pot merge în ambele direcții. De aceea oamenii trebuie să se mobilizeze și să realizeze că este ceva în neregulă cu COVID-19.”

În privința codurilor QR și a pașapoartelor de vaccinare, „toți ar fi trebuit să învățăm lecția de după 11 septembrie, cu Patriot Act, supraveghere, monitorizarea a tot ce mișcă, iar guvernele, dacă pot face toate astea, nu vor da înapoi”, avertizează Robinson.

Văzând cum evoluează lucrurile, unii dintre cei care se opun curentului vorbesc deja să cumpere bucăți de pământ și să formeze comunități de sine stătătoare, în afara lagărului care se pregătește.

„Sper, spune Robinson, că nu se va ajunge până acolo.” 
 
Iată mai jos interviul integral cu Piers Robinson la Asia Pacific Today: