ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am tradus pentru cititorii ActiveNews un articol foarte actual și tulburător, care ne ajută să înțelegem mai bine legătura strânsă dintre tehnocrație și transumanism și modul cum prin acestea se transpune în viață agenda antiumană a Noii Resetări. Ca persoane create după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, înzestrate cu demnitate și libertate, avem datoria (și propria conștiință ne-o cere) să ne opunem cu toată ființa acestei agende, care este împotriva omului! (Irina Bazon)

Articolul de Patrick Wood, publicat pe Technocracy News:

Legătura dintre tehnocrație și transumanism este ușor de făcut odată ce s-a înțeles că ambele sunt produsele de prim rang ale religiei pseudo-științifice a scientismului, care consideră știința drept un zeu, iar oamenii de știință și inginerii acestei pseudoștiințe, drept preoți. Acest articol ne ajută să înțelegem această legătură (editorul Technocracy News).

Tehnocrația are legătură cu transformarea societății, așa cum transumanismul are legătură cu transformarea condiției umane a persoanelor care trăiesc în acea societate

Ambele se bazează pe o credință religioasă cunoscută sub numele de scientism, care consideră că știința este un zeu și că oamenii de știință, inginerii și tehnologii sunt „preoți” care transpun descoperirile în practică.

Este o eroare fatală a echivala scientismul cu știința. Adevărata știință explorează lumea naturală folosind metoda științifică testată în timp, bazată pe experimentare și validare repetată. Prin comparație, scientismul constituie o viziune speculativă, metafizică despre natura și realitatea universului și despre relația omului cu acesta.

Scientismul respinge viziunile religioase, morala și filosofia tradiționale și, în schimb, consideră știința drept sursă a valorii morale personale și societale.

Relația dintre tehnocrație și transumanism a fost cunoscută încă din 1933, când Harold Loeb a scris „Life in a Technocracy: What It Might Be Like” („Viața într-o tehnocrație: cum ar fi ea”):

„Tehnocrația are în vedere o altă formă de domesticire, o formă în care omul poate deveni mai mult decât om... Tehnocrația urmărește să dezvolte așa-numitele facultăți superioare în fiecare om și să îl facă pe fiecare om să nu se resemneze cu soarta sa... Prin producerea de indivizi specifici în scopuri specifice... O tehnocrație, atunci, va produce în timp o rasă de oameni de calitate superioară celor care sunt acum pe pământ...”

Astfel, Loeb considera că tehnocrația (societatea) produce un om superior prin aplicarea unei tehnologii avansate care să modifice condiția umană.

Natura tehnocrației


Constituită formal în 1932 de către oamenii de știință și inginerii de la Universitatea Columbia, mișcarea a fost definită astfel într-o ediție din 1938 a revistei sale, The Technocrat:

„Tehnocrația este știința ingineriei sociale, funcționarea științifică a întregului mecanism social pentru a produce și distribui bunuri și servicii întregii populații... Pentru prima dată în istoria omenirii acest lucru va fi pus în aplicare ca o chestiune științifică, tehnică, de inginerie.”

Într-adevăr, tehnocrația constituia un sistem economic bazat pe știință și inginerie socială. Tehnocrații erau siguri că abordarea lor științifică era atât de corectă încât nu mai era nevoie de nicio structură politică:

„Nu va mai fi loc pentru politică, politicieni, finanțe sau finanțatori, escrocherii sau escroci... Tehnocrația va distribui [bunuri și servicii, n. tr.] prin intermediul unui certificat de distribuție disponibil pentru fiecare cetățean de la naștere până la moarte.”

Astăzi, tehnocrația este întruchipată în proiectul „Marea Resetare” al Forumului Economic Mondial și în diferite programe ONU legate de dezvoltarea durabilă: Agenda 21, Agenda 2030, Noua Agenda Urbană etc.

Natura transumanismului


Un susținător filosofic de nădejde al transumanismului modern, Max More, l-a definit în 1990 astfel:

„...un grup de filosofii despre viață care urmăresc continuarea și accelerarea evoluției vieții inteligente dincolo de forma sa umană și de limitările umane actuale, prin intermediul științei și tehnologiei, ghidate după principii și valori care promovează viața.”

Mijloacele pentru atingerea scopului sunt, în cele din urmă, constituite de ingineria genetică care preia și accelerează teoria evoluționistă pentru a crea „umanitatea 2.0”.

De la apariția tehnologiei de editare genetică CRISPR, transumaniștii au invadat universitățile și corporațiile private cu ideile lor despre modificarea tuturor categoriilor de viețuitoare, inclusiv a omului.

Ceea ce se promovează de către Națiunile Unite ca fiind drept conservarea biodiversității este, de fapt, preluarea materialului genetic, care a fost meționată încă din 1994, la doar doi ani după debutul proiectului Dezvoltării durabile și al Agendei 21 la Conferința ONU pentru Dezvoltare Economică (UNCED) în Rio de Janeiro, Brazilia.

Cartea din 1994, The Earth Brokers, a fost scrisă de doi participanți principali la conferința de la Rio, participanți care nu au înghițit pe nemestecate ceea ce tocmai se întâmplase acolo. Ei au remarcat două lucruri cu privire la Convenția privind biodiversitatea, pe care au adoptat-o 156 de state ale lumii:

„Convenția echivalează implicit diversitatea vieții – animale și plante – cu diversitatea codurilor genetice, ceea ce se poate traduce ca resurse genetice. În acest mod, diversitatea devine un lucru pe care știința modernă îl poate manipula... Convenția promovează biotehnologia ca fiind «esențială pentru conservarea și utilizarea durabilă a biodiversității»”.

În al doilea rând, ei au remarcat că „miza principală în Convenția privind biodiversitatea o constituie problema posesiunii și controlului asupra diversității biologice... Preocuparea majoră era protejarea industriilor farmaceutice și biotehnologice emergente”.

Nu este de mirare astăzi că industria farmaceutică produce injecții de terapie genetică folosind ARN modificat genetic pentru a modifica sistemul imunitar al organismului. Au muncit din greu
din 1992 pentru a avansa tehnologia necesară pentru a „deturna” genomul uman și a păși pe calea transformatoare către „Humanity 2.0”.

Totuși, tehnocrația este cea care și-a folosit tehnicile bazate pe „știința ingineriei sociale” pentru a manipula 22 % din populația lumii astfel încât să accepte de bunăvoie injecțiile care modifică genele, promovate de transumaniști.

Marea Resetare îmbrățișează atât tehnocrația, cât și transumanismul


S-a scris în mai multe reviste specializate că Forumul Economic Mondial și fondatorul/purtătorul său de cuvânt, Klaus Schwab, promovează atât tehnocrația, cât și transumanismul, în același timp. Acest lucru nu ar trebui să fie surprinzător.

De pildă, Academia Europeană pentru Religie și Societate (EARS) a scris că:

„... membrii extrem de influenți ai Forumului Economic Mondial au un plan pentru ceea va urma. [Planul] se numește «Marea Resetare» și prevede un viitor cu adevărat «transumanist» pentru noi toți... De la jumătatea anului 2020, WEF (World Economic Forum) și-a promovat viziunea despre viitorul nostru post-coronavirus, pe care ei îl numesc «Marea Resetare». În viziunea lor, pandemia a scos la iveală punctele slabe ale vechiului nostru sistem și, prin urmare, ne oferă o oportunitate perfectă de a «reseta» lumea și pentru un nou început. Ce este izbitor cu privire la acest plan, pe care WEF l-a sintetizat într-o schemă conceptuală sub formă de virus, este promovarea implicită a unei filozofii numite «transumanism»”. (subliniere adăugată)

După cum am menționat la început, „Tehnocrația are legătură cu transformarea societății, așa cum transumanismul are legătură cu transformarea condiției umane a persoanelor care trăiesc în acea societate”.

În concluzie, tandemul format din tehnocrație și transumanism, împreună cu religia de la baza acestora – cea a scientismului, trebuie recunoscute ca atare și, cel mai important, trebuie să ne opunem ferm acestora și să le se respingem cu fiecare fibră a ființei noastre!

VIDEO: