ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuăm partea a doua din materialul anterior, cu detalii despre stabilirea „unui regim global de pașapoarte de vaccinare”, înființarea de către Banca Mondială a unui fond de un miliard de dolari pentru „sprijinul împotriva pandemiilor actuale și viitoare”, „cooperarea digitală” în scopul „satisfacerii necesităților celei de-a Patra Revoluții Industriale” și alte obiective pe care doresc să le implementeze organizațiile globaliste. Analiza aparține Children's Health Defence

Implementarea de tehnologii și parteneriate pentru pașapoartele de vaccinare

În timp ce OMS și guvernele globale pun la cale un tratat pandemic nou sau actualizat, alte organizații plănuiesc implementarea de tehnologii și parteneriate pentru pașapoartele de vaccinare.

Pe 8 iulie, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), compusă din mai multe țări industrializate ale lumii, a anunțat că va promova unificarea diferitelor sisteme de pașapoarte de vaccinare utilizate în prezent în întreaga lume.

36 de țări și organizații internaționale au participat la o întrunire în iulie în scopul creării „unui cadru multilateral pentru stabilirea unui regim global de pașapoarte de vaccinare”, potrivit lui Nick Corbishley de la Naked Capitalism.

Măsura este o continuare a eforturilor în care este implicată OMS în sensul armonizării regimurilor globale de pașapoarte de vaccinare.

În februarie, OMS a ales T-Systems din Germania ca „partener industrial pentru dezvoltarea serviciului de validare privind vaccinarea”, [serviciu] care va face posibilă „verificarea certificatelor de vaccinare peste granițele naționale”.

T-Systems, o ramură a Deutsche Telekom, a avut anterior un rol esențial în dezvoltarea interoperabilității sistemelor de pașapoarte pentru vaccinare în Europa.

Tot în iulie, 21 de guverne africane „au adoptat pe neobservate” un sistem de pașapoarte pentru vaccinare, care, la rândul său, ar fi interconectat cu alte astfel de sisteme la nivel global.

Pe 8 iulie, care este și Ziua integrării Africii, Uniunea Africană și Centrele Africane pentru Controlul Bolilor au lansat un pașaport digital de vaccinare valabil în întreaga Uniune Africană, descriindu-l drept „coloana vertebrală a E-sănătății” în „noua ordine sanitară a Africii”.

Acest pas are loc în urma dezvoltării, în 2021, a platformei Trusted Travel, cerută acum de mai multe țări africane, inclusiv de Etiopia, Kenya, Togo și Zimbabwe, precum și de companii de transport aerian precum EgyptAir, Ethiopian Airlines și Kenya Airways, atât pentru călătorii de intrare, cât și pentru călătorii de ieșire.

În afară de Africa, Indonezia, care deține în prezent președinția rotativă a G20, desfășoară „proiecte-pilot” pentru a face posibilă interoperabilitatea a diferite sisteme digitale de pașapoarte pentru vaccinare utilizate în prezent la nivel global. Se așteaptă ca proiectul să fie finalizat până în noiembrie, pentru a fi gata la Summitul liderilor G20.

Naked Capitalism a evidențiat rolul avut de compania sud-africană Cassava Fintech în eforturile de a dezvolta un pașaport de vaccinare interoperabil pentru toată Africa.

Fiind o subsidiară a companiei africane de telecomunicații Econet, Cassava a dezvoltat inițial aplicația „Sasail”, pe care compania a descris-o ca fiind prima „superaplicație globală” din Africa care combină „plățile sociale” cu capacitatea de a trimite și primi bani și de a plăti facturi, de a socializa și a juca jocuri.

Cassava și Econet au încheiat un parteneriat strategic cu Mastercard, „pentru a promova incluziunea digitală în Africa și pentru a colabora într-o serie de inițiative, precum extinderea Africa CDC TravelPass”.

După cum a relatat anterior de The Defender, Mastercard susține inițiativa privind pașapoartele de vaccinare Good Health Pass, care este susținută și de alianța ID2020 și de fostul prim-ministru britanic Tony Blair

Mastercard a promovat, de asemenea, tehnologia care poate fi încorporată în cardul DO, un card de credit/debit care ține evidența „certificatelor personale de carbon”.

ID2020, fondată în 2016, afirmă că susține „o abordare etică, axată pe protejarea confidențialității, privind ID-ul digital”. Printre partenerii săi fondatori https://id2020.org/alliance sunt Microsoft, Fundația Rockefeller, Accenture, GAVI-The Vaccine Alliance (un partener principal al OMS), UNICEF, Fundația Bill & Melinda Gates și Banca Mondială.

Primii doi acționari ai Mastercard sunt Vanguard și BlackRock, care dețin acțiuni semnificative în zeci de companii care au sprijinit dezvoltarea pașapoartelor de vaccinare sau au introdus obligativitatea vaccinării pentru angajații lor. Cele două companii de investiții dețin, de asemenea, participații mari în companiile producătoare de vaccinuri, printre care Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson.

Mastercard oferă finanțare pentru programul Identity for Development (ID4D) („Identitate pentru dezvoltare”) al Băncii Mondiale, care „se axează pe promovarea sistemelor de identificare digitală pentru a îmbunătăți dezvoltarea, menținând în același timp încrederea și confidențialitatea”.

Centrul pentru Drepturile Omului și Justiția Globală al Școlii de Drept din New York a descris recent programul ID4D, care susține alinierea sa la agenda Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU, drept un proiect care ar putea pregăti „calea digitală către iad”. 

Potrivit centrului, acest lucru s-ar întâmpla prin prioritizarea „identității economice” și utilizarea unei infrastructuri care „este asociată cu încălcări grave și pe scară largă a drepturilor omului” în mai multe țări.

Mastercard este, de asemenea, activ în Africa prin inițiativa comună cu o altă companie Fintech (tehnologie financiară), Paycode, cu scopul de a „crește accesul la serviciile financiare și asistența guvernamentală a comunităților îndepărtate din Africa” printr-un sistem de identitate biometrică deținând datele a 30 de milioane de persoane.

Banca Mondială și OMS promovează „pregătirea pentru pandemie” și pașapoartele de vaccinare

Banca Mondială a anunțat, la sfârșitul lunii iunie, crearea unui fond prin care va „finanța investițiile în intensificarea luptei împotriva pandemiilor” și „va sprijini măsurile de prevenire, pregătire și răspuns... cu accent pe țările cu venituri mici și medii”.

Fondul a fost dezvoltat sub egida SUA, a Italiei și a actualei țări care deține președinția G20, Indonezia, „cu sprijin semnificativ din partea G20”, și va fi activ la sfârșitul acestui an.

Fondul va asigura o finanțare de peste 1 miliard de dolari în domenii precum „supravegherea bolilor” și „sprijin împotriva pandemiilor actuale și viitoare”.

OMS este, de asemenea, o „parte interesată” în proiect și va oferi „expertiză tehnică”, potrivit directorului general al OMS.

Acordul urmează încheierii unui parteneriat strategic în 2019 între ONU și Forumul Economic Mondial, pentru a „accelera” implementarea Agendei 2030 a ONU pentru Dezvoltarea Durabilă și a ODD-urilor sale.

Deși acordul a circulat recent pe rețelele de socializare, acesta a fost anunțat în iunie 2019, înainte de pandemia de COVID-19. Acesta cuprinde șase domenii de interes, printre care „sănătatea” și „cooperarea digitală”.

În ceea ce privește sănătatea, acordul pretinde că „va sprijini țările pentru a obține o stare bună de sănătate și bunăstarea pentru toți, în contextul Agendei 2030, [atenția] concentrându-se asupra amenințărilor principale emergente asupra sănătății globale, care necesită un parteneriat și acțiuni mai puternice din partea mai multor părți interesate. ”

La rândul său, „cooperarea digitală” promovată de acord are scopul de a „satisface necesitățile celei de-a Patra Revoluții Industriale, urmărind, în același timp, să promoveze analiza la nivel global, dialogul și standardele pentru guvernanța digitală și incluziunea digitală”.

Totuși, în ciuda retoricii care propovăduiește „incluziunea”, persoanele și entitățile care au refuzat să folosească aplicații precum pașapoartele de vaccinare s-au confruntat cu repercusiuni în viața lor viața personală și profesională.

De exemplu, un medic canadian a fost amendat cu 6.255 de dolari în iunie pentru refuzul de a folosi aplicația țării referitoare la informații despre sănătate ArriveCAN – cu privire la care se fac investigații din cauza problemelor privind încălcarea confidențialității – pentru a intra în țară.

Dr. Ann Gillies a spus că a fost amendată când a reintrat în Canada după ce a participat la o conferință în SUA.

Andrew Bud, directorul general al companiei de identificare biometrică iProove, un contractant al Departamentului de Securitate Internă din SUA, a descris certificatele de vaccinare ca fiind „întregul domeniu al ID-urilor digitale în viitor”, adăugând că acestea „nu au legătură doar cu COVID, [ci] cu ceva chiar mai semnificativ” și că „odată adoptate pentru COVID, [ele] vor fi folosite rapid pentru orice altceva”.