ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



„Dacă ne prețuim libertatea, să ne opunem imperialismului sănătății publice. Democrația moare în tehnocrație”, avertizează specialistul în bioetică Wesley J. Smith.

După ce trei copii au fost împușcați în trei luni în statul american New Mexico, guvernatorul, Michelle Lujan Grisham, a anunțat suspendarea pentru 30 de zile a dreptului de a purta arme de foc. „Când oamenilor din New Mexico le este frică să fie în mulțime, să-și ducă la școală copiii, să plece de la un joc de baseball – atunci când însuși dreptul lor de a exista este amenințat de perspectiva violenței la fiecare pas – ceva este foarte greșit.”

Desigur, susținătorii celui de-al Doilea Amendament s-au revoltat, iar guvernatorul a dat înapoi de la a impune interdicția. Însă ceea ce este interesant cu privire la acest incident nu este interdicția, ci motivul invocat de guvernator – și anume, că violența cu folosirea armelor este o „urgență de sănătate publică”, scrie bioedge.  

În urma restricțiilor anti-COVID-19, această expresie – „urgență de sănătate publică” – a devenit extrem de controversată.

Referindu-se la acestea, specialistul în bioetică Wesley J. Smith a scris, într-un articol în Epoch Times, că „establishmentul medical redefinește cele mai controversate chestiuni politice drept «urgențe de sănătate publică», astfel încât să suprime rezistența publică și să impună societății politici care nu ar putea fi introduse prin mijloace democratice normale”.

Drept dovadă, el s-a referit la entuziasmul cu care reviste medicale de top definesc probleme sociale sau științifice prin termenul de „urgențe de sănătate publică”, dând următoarele exemple:

  • „În 2021, 230 de revistele de medicină și bioetică din lume au publicat un editorial comun fără precedent, în care propun ridicarea chestiunii schimbărilor climatice pe primul loc pe agenda de sănătate publică a lumii.”


  • The Lancet: „Conștiința rasială” trebuie să devină un „factor omniprezent care să influențeze practica, cercetarea și rezultatele în domeniul sănătății globale”.

  • Nature: Tuturor oamenilor trebuie să li se atribuie o „cotă personală de carbon” pentru a limita emisiile.



Smith încheie cu îndemnul: „Dacă ne prețuim libertatea, să ne împotrivim imperialismului sănătății publice. Democrația moare în tehnocrație.”