ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„ONU a sponsorizat «Panelul de nivel înalt privind cooperarea digitală», coprezidat de Melinda Gates de la Fundația Bill & Melinda Gates și Jack Ma, creatorul sistemului de credit social din China. Acest grup de arhitehnocrați decide viitorul omenirii: digitalizare totală și controlul total. Acest festival al oligarhilor globaliști trebuie respins la fiecare nivel.” (Patrick Wood)  

Prezentăm mai jos o analiză a autorului suedez Jacob Nordangard, doctor în Studii de știință și tehnologie: 

Organizația Națiunile Unite a publicat recent trei noi compendii de politici „pentru a oferi mai multe detalii cu privire la anumite propuneri cuprinse în Agenda noastră comună” – viziunea Secretarului General al ONU privind viitorul cooperării globale, care va fi decis la „Summitul viitorului”, din septembrie 2024. Aceste briefing-uri - Un Acord Digital Global, Reformele asupra Arhitecturii Financiare Internaționale și Viitorul Guvernanței privind Spațiului Cosmic stabilesc un curs înfricoșător pentru viitorul nostru.

Printre propuneri se numără un nou „organism central” responsabil de întregul sistem financiar, care „îi va spori coerența și își va alinia prioritățile cu Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă”. Potrivit Secretarului General Antonio Guterres, acesta ar putea fi realizat printr-un „Summit bienal între Grupul celor 20, Consiliul Economic și Social, Secretarul General și șefii instituțiilor financiare internaționale”.

Prin aceasta G20 va fi integrat, împreună cu Națiunile Unite, într-un organism care poate fi descris drept un Consiliu de Securitate economică. De asemenea, pare un cuib perfect al „prădătorilor de vârf” care conduc sistemul bancar internațional.

O parte vitală a agendei constă, de asemenea, în conectivitatea digitală și stabilirea unui Acord digital global. Acesta poate fi descris ca un organ cibernetic, constând dintr-o rețea, conectată digital, de oameni, entități, dispozitive și lucruri, care poate fi dirijată cu ușurință de către cei care conduc sistemul. În Prezentarea politicilor este explicat, de exemplu, modul cum digitizarea va contribui la atingerea obiectivelor globale. Recomandările sunt foarte similare cu ceea ce au prescris Forumul Economic Mondial și PwC în raportul lor „Deblocarea tehnologiilor pentru obiectivele globale”, din 2020. ID-urile digitale sunt o piatră de temelie în această activitate și sunt, printre altele, considerate drept o modalitate de a reduce sărăcia.


Însă acest lucru vine cu un cost. În raportul Grupului la nivel înalt al Secretarului General al ONU privind cooperarea digitală, „Epoca interdependenței digitale” din 2019, se precizează că:

Un ID digital poate ajuta la deblocarea de noi oportunități, dar poate aduce și noi riscuri și provocări. Ele pot fi folosite pentru a submina drepturile omului – de exemplu, țintind societatea civilă sau determinând excluderea unor grupuri selectate de la beneficiile sociale.

Veți obține protecția socială dacă nu veți respecta vaccinările sau alte măsuri introduse pentru atingerea ODD-urilor? Probabil ca nu. Aceasta poate fi combinată ulterior cu un sistem de credit social și cu Moneda digitală a Băncii Centrale (CBDC) – care este acum introdusă și testată în mai multe țări din lume. Pentru a-ți primi pâinea zilnică trebuie să te supui și să accepți instrucțiunile de la stăpânii care conduc tot acest spectacol. Dacă ONU declară o „urgență planetară”, aceasta va avea consecințe grave asupra libertăților noastre (cum am experimentat în timpul pandemiei).

În Policy Brief – A Global Digital Compact, autorii menționează în mod întemeiat inegalitatea în creștere de după pandemie.

Tehnologiile digitale accelerează concentrarea puterii economice la nivelul unui grup tot mai restrâns de elite și companii: bogăția combinată a miliardarilor tehnologici, 2,1 trilioane de dolari în 2022, este mai mare decât produsul intern brut anual al mai mult de jumătate dintre economiile din Grupul celor 20.

Dar se pare că Organizația Națiunilor Unite au un mod oarecum particular de a rezolva această problemă. Nu numai că se străduiesc să digitalizeze totul, dar au colaborat și cu Big Tech pentru a realiza acest lucru.

Grupul la nivel înalt al Secretarului General al ONU privind cooperarea digitală a fost condus de Melinda Gates de la Bill & Melinda Gates Foundation (potrivit biografiei, Melinda „a ajutat la dezvoltarea multor produse multimedia ale companiei” în timpul petrecut la Microsoft) și de miliardarul din domeniul tehnologiei Jack Ma, din grupul chinez Ali Baba.

Proiectul primește asistență din partea tinerilor lideri globali precum Mohammed Al Gergawi (președintele reuniunii high-tech Mecca – Summit-ul Guvernului Mondial din Dubai) și Marina Kolesnik (Rusia/Ucraina), precum și o contribuție „generoasă” din partea Centrului pentru a Patra Revoluție Industrială al Forumului Economic Mondial.

Ali Baba a dezvoltat Sistemul de Credit Social din China prin intermediul subsidiarei Ant Group, în timp ce Microsoft promovează ID-urile digitale în Alianța ID2020 împreună cu GAVI, The Vaccin Alliance, și mereu prezenta Fundație Rockefeller.

De ce acești „apărători iluminați” ar inversa o evoluție care a adus mai multă putere și bogăție în mâinile lor?

Iar acum miliardarii noștri „generoși” din tehnologie își îndreaptă atenția către Spațiul cosmic. Ultimul briefing privind politicile (Viitorul guvernării privind Spațiului cosmic) prezintă viziunea măreață de a restabili prezența pe Lună cu o stație de trecere (Lunar Gateway) și dezvoltarea unei baze la polul sudic al Lunii, precum și efectuarea unei misiuni cu echipaj uman pe planeta roșie (SpaceX al lui Elon Musk).

Acestea sunt fantezii vechi de la sfârșitul anilor 1940, care nu par să se materializeze niciodată. Dar „oportunitățile spațiale” ale acestora evidențiază, de asemenea, „legătura importantă dintre Spațiul cosmic și Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă”, cu importanța supravegherii prin satelit pentru „urmărirea defrișărilor, monitorizarea ariilor protejate pentru a detecta acțiuni de braconaj și pescuit ilegal și evaluarea schimbărilor biodiversității”, precum și urmărirea fiecărei mișcări a noastre prin sistemele globale de navigație prin satelit.

Așa cum a proclamat chicotind Al Gore, administratorul WEF și Profetul/Profitorul Climei, în reclama pentru proiectul său de supraveghere prin satelit Climate Trace: „Și cel mai important... FĂRĂ LUCRURI ASCUNSE”.

Sunt oamenii ăștia nebuni? Cum poate construirea unui creier mondial digital să contribuie cu adevărat la o planetă mai verde și mai sănătoasă?

Nu ar fi o măsură mai eficientă pentru asigurarea păcii și mediului pe această planetă dacă această elită megalomană ar fi trimisă într-o misiune unică pe Marte?