ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FBI l-a arestat pe liderul anarhist John Sullivan pentru participarea la violențele din timpul revoltei de la Capitoliu, la 6 ianuarie.

Anarhistul a folosit hashtagurile „BLM”, „Black Lives Matter” și „Antifa”. În revolta de la Capitoliu, Sullivan poate fi văzut strigând mulțimii prin microfon: „Suntem pe punctul de a arde această clădire” și „Să nu așteptăm până la următoarele alegeri”. De asemenea, el a spus oamenilor care au intrat în clădirea Congresului: „Trebuie să-l dăm jos pe Trump” și „A venit timpul pentru o revoluție”.

Mai multe filmulețe îl arată pe Sullivan agitând mulțimea și încurajând lumea la violență.

Sullivan a declarat agenților FBI că purta o vestă anti glonț și o mască de gaze când a intrat în Capitoliu. El a intrat printr-o fereastră spartă și a filmat cu telefonul în timp ce un ofițer de poliție a împușcat-o letal, în gât, pe veterana de război Ashli ​​Babbit.

Sullivan este fondatorul unei organizații numite Insurgence USA. La 13 iulie 2020, el a fost acuzat pentru violențe și tulburarea liniștii publice de autoritățile locale din Provo, Utah, în urma implicării sale într-un protest în care un civil a fost împușcat și rănit. Cazul se află pe rol.