ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În Austria au fost depuse până acum un total de 1.400 de cereri de despăgubire pentru daunele provocate de vaccinul anti-Covid, relatează heute.at. De asemenea, au fost efectuate aproximativ 50.000 de raportări de efecte secundare ale vaccinării.

Până pe 10 august 2022, în Austria au fost administrate în total 18.936.089 de doze de vaccin. Pe măsură ce vara se apropie de final, se fac din nou solicitări pentru administrarea celei de-a patra doze. Până acum, aceasta s-a recomandat doar persoanelor de peste 60 de ani și grupurilor de risc.

În timp ce ministrul Sănătății, Johannes Rauch, primește al doilea rapel vineri, 23% din populație este încă complet nevaccinată, scrie heute.at. Una dintre cauze este teama de daunele vaccinului, precum și de efectele secundare grave.

După cum relatează „Ö1-Morgenjournal”, de la începutul pandemiei, au fost depuse un total de 1.400 de cereri de despăgubire în temeiul Legii privind daunele vaccinării. În șapte cazuri, plățile au fost aprobate, fiind identificate probleme clare de sănătate după vaccinarea împotriva Covid-19.

În cinci cazuri, a fost aprobată o plată unică în valoare medie de 1.200 de euro. Două persoane primesc pensii lunare pe durată determinată în jur de 900 de euro.

Au fost în jur de 50.000 de raportări de efecte secundare ale vaccinării, potrivit cifrelor publicate oficial. Vaccinul AstraZeneca a fost pus în legătură cu deficiență de trombocite și cheaguri de sânge. 15 cazuri de astfel de afecțiuni grave au fost raportate la Oficiul Federal pentru Siguranța Sănătății (BASG). În ceea ce privește inflamația mușchiului inimii, au fost înregistrate cinci decese.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews