ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, i-a trimis președintelui Joe Biden o scrisoare deschisă prin care îi cere să îi permită lui Novak Djokovici să joace la marele turneu de tenis de la Miami.

Autoritățile americane i-au refuzat jucătorului sârb dreptul de participare la Miami Open deoarece nu este vaccinat împotriva COVID.

Într-o scrisoare deschisă, redactată pe un ton tăios, DeSantis îi cere lui Biden să îi acorde Numărului 1 mondial permisiunea de a intra în țară și îi arată inclusiv portița legală: Djokovici să vină în Statele Unite cu vaportul.

Iată textul integral al scrisorii, care este mai mult decât o solicitare: este un manifest!


7 martie 2022

 

Onorabilului Joseph R. Biden

Președintele Statelor Unite

Casa Albă 1600, Pennsylvania Avenue

NorthWest Washington, DC 20500

 

Dragă Domnule Președinte Biden,

 

S-a relatat că Novak Djokovici a cerut oficial permisiunea administrației dvs. de a intra în Statele Unite pentru a putea participa la viitorul turneu de tenis Miami Open și a fost refuzat.

Acest refuz este nedrept, neștiințific și inacceptabil. Vă cer să vă reconsiderați atitudinea. A sosit vremea să renunțați la măsurile pandemice și să le dați americanilor ceea ce doresc – lăsați-l să joace.

Deși domnul Djokovici reprezintă cu siguranță o amenințare competițională supremă pentru colegii săi profesioniști din tenis, prezența sa în țara noastră nu reprezintă nici un risc semnificativ pentru sănătate sau siguranța publică.

Subliniez că, de la începutul COVID-19, domnul Djokovici a vizitat Statele Unite de cel puțin două ori – inclusiv o dată în timpul președinției dvs. – se pare fără nici un incident de sănătate.

De asemenea, nu îmi este deloc clar dacă, inclusiv în condițiile deciziei dvs, domnul Djokovici nu poate intra legal în această țară venind cu vaporul. (1)

Vă rog să confirmați cel mai târziu până vineri 10 martie 2023 că această modalitate de călătorie în Florida va fi permisă.

Pe de altă parte, în ciuda faptului că ați emis decizia privind călătoriile aeriene, care a rămas în vigoare până astăzi, administrația dvs. a permis în mod ostentativ miilor de migranți nevaccinați să pătrundă în țara noastră pe la frontiera din sud.

Pe scurt, „interdicția de a călători” actuală, așa cum îi este ea aplicată domnului Djokovici și probabil altor milioane de potențiali vizitatori străini nevaccinați, pare total lipsită de logică, de bun simț sau de orice preocupare reală pentru sănătatea sau binele public al poporului american.

Numit cu afecțiune și „Al 5-lea Grand Slam”, turneul Miami Open este al doilea eveniment din tenis ca popularitate în Statele Unite, și atrage în mod obișnuit sute de mii de fani și pe cei mai buni jucători profesioniști din toată lumea.

Novak Djokovici, așa cum cu siguranță cunoașteți, este cel mai titrat jucător de tenis din istorie și numărul unu în ierarhia acestui sport.

Ca rezultat al carierei sale strălucite și a acțiunilor sale filantropice, el are o mare masă de admiratori fideli în Statele Unite.

Nu există nici o îndoială că acceptarea sa la Openul de la Miami ar reprezenta o excepțională favoare, atât pentru acest turneu valoros cât și pentru comunitatea tenisului în ansamblul său.

Singurul lucru care îl împiedică pe domnul Djokovici să participe la acest turneu este continuarea aplicării de către administrația dvs. a unei condiții eronate, neștiințifice și depășite de vaccinare COVID-19 pentru oaspeții străini care doresc să viziteze frumoasa noastră țară.

Legenda tenisului american John McEnroe a numit de curând această condiție ca „absurdă”. Avea perfectă dreptate.

Suntem acum după trei ani de la apariția COVID-19 și, în această perioadă, am învățat numeroase lucruri importante – și adesea dureroase.

Cel puțin un lucru este sigur: că vaccinurile COVID-19 nu sunt atât de eficiente cum s-a spus. Un recent studiu din The Lancet a descoperit că imunitatea naturală este cel puțin la fel de eficientă ca vaccinurile COVID.

(„Analiza de către noi a datelor disponibile indică faptul că nivelul de protecție conferit de o infectare anterioară este cel puțin la fel de mare, dacă nu chiar mai mare, decât cel oferit de două doze de vaccin cu vaccinurile de înaltă calitate ARN-m.”).

Mai mult, datele arată că expunerea la COVID-19 duce acum la spitalizare sau deces într-o manieră semnificativ mai redusă.

În fine, nu doar că eficiența vaccinurilor COVID-19 este pusă acum sub semnul întrebării, dar studii științifice recente au identificat serioase riscuri potențiale pentru sănătate cauzate de vaccin.

Medicul General al Floridei a dat publicității un ghid în care recomandă să nu fie vaccinați cu vaccinurile COVID-19 ARN-m bărbații cu vârste de 19-39 de ani – adică exact grupa de vârstă căreia îi aparține domnul Djokovici.

Aici, în Florida, ne-am asumat un rol de prim plan în respingerea obligativității vaccinării. Din noiembrie 2021, este ilegal pentru companii să le ceară clienților lor să fie vaccinați împotriva COVID-19.

Sunt mândru de aceste eforturi care au promovat în mod incontestabil libertatea personală și creșterea economică fără a expune cetățenii noștri la nici un risc confirmat.

Deși a durat ceva timp, majoritatea țărilor lumii recunosc acum că obligativitatea vaccinării este depășită.

În prezent, se pare că Statele Unite sunt una din puținele țări care impun vizitatorilor străini să fie vaccinați anti-COVID-19.

Într-adevăr, într-un interviu din 18 septembrie 2022,  dvs. personal ați declarat că „pandemia s-a încheiat” și că administrația dvs. a comunicat Congresului că urgența COVID-19 se va încheia în mod formal pe 11 mai.

A venit timpul să renunțați la ficțiunea că vaccinurile COVID-19 rămân un instrument necesar pentru a promova sănătatea publică.

Domnul Djokovici este un extraordinar jucător de tenis care ar trebui să aibă tot dreptul de a participa anul acesta la Miami Open, care va începe pe 20 martie.

Vă rog respectuos să îi asigurați necesara excepție astfel încât să îi încânte și să îi însuflețească pe fanii tenisului din Florida și din toată țara.

 

1.   Decretul dvs. din 25 octombrie 2021 „reglementează intrarea în Statele Unite a non-cetățenilor non-imigranți – adică a non-cetățenilor care vizitează Statele Unite sau sunt în alt fel admiși temporar – care călătoresc în Statele Unite pe calea aerului” (subliniem).

Începând cu ianuarie 2022, Departamentul dvs. de Securitate Internă a anunțat restricții similare pentru persoanele care nu sunt din SUA și care doresc să intre în Statele Unite prin punctele de intrare terestre sau terminalele de feribot de la frontierele SUA-Mexic și SUA-Canada.

Însă administrația dvs. pare să nu fi emis restricții similare pentru persoanele care nu sunt din SUA și doresc să vină în țara noastră cu vaporul.

 

Cu sinceritate,

 Ron DeSantis

Guvernator