ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Metapneumovirusul uman (hMPV) a devenit mai agresiv în această iarnă și primăvară, potrivit ultimelor date publicate de Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor(CDC).

Procentul cazurilor depistate de hMPV a crescut cu 19,6% la testele antigen și cu 10,9% la testele PCR, scrie The Epoch Times.

Dr. Bruce Lee (!), profesor în politici medicale și management sanitar la City University Of New York School of Public Health, a declarat pentru ABC News:

„Vârful (de cazuri) însuși este cu circa 36% mai mare decât ce observam înainte de pandemie. Este deci un mijloc indirect de a avea o idee despre prevalența infecțiilor cu hMPV. Acest lucru sugerează că este vorba cel puțin de o activitate importantă.”

Virusul hMPV, descoperit în 2001, provoacă în general simptome ușoare în majoritatea cazurilor și dispare de la sine, fără tratament.

El infectează căile respiratorii superioare și inferioare și afectează în general persoanele vârstnice, copiii și persoanele cu imunitatea redusă, a explicat CDC.

Principalele simptome sunt tusea, febra, congestia nazală și respirația dificilă.

De asemenea, CDC mai arată:

„Simptomele clinice ale infectării cu hMPV pot evolua spre o bronșită sau o pneumonie și sunt similare altor viruși care provoacă infecții ale căilor respiratorii superioare și inferioare. Perioada de incubație estimată este de 3-6 zile, iar durata medie a bolii poate varia în funcție de gravitate, dar este similară altor infecții respiratorii cauzate de viruși.”

Mai mult, potrivit testelor de sânge, majoritatea copiilor se infectează cu acest virus înainte de vârsta de 5 ani.

Așadar, nimic nou, nimic grav!

Dr. John Williams, medic pediatru la Universitatea din Pittsburgh, a declarat că hMPV nu este un virus foarte cunoscut.

De fapt, este „cel mai important virus de care nu ați auzit”.

Dar, împreună cu RSV (virusul sincițial respirator) și cu gripa, reprezintă „cei trei viruși majori”.

Și Williams a apăsat puternic puternic pedala Fricii:

„Aceștia sunt cei 3 Mari (viruși) la copii și adulți, cei care au șansa cea mai mare să bage oamenii în spital și să provoace boli grave, cel mai probabil să afecteze azilurile și casele de bătrâni, să îmbolnăvească grav persoanele în vârstă și chiar să le omoare.”

În urmă cu zece zile, la scurt timp după ce a anunțat sfârșitul pandemiei COVID, directorul OMS a avertizat:

„Următoarea pandemie bate la ușă.”