ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miocardita vaccinală nu este banală, ușoară sau „rară”. La bărbații tineri, riscul este mult mai mare decât spitalizarea și decesul de Covid, scrie jurnalistul Rav Arora într-o analiză a acestui caz, postată pe blogul său, analiză semnalată și de dr. Robert Malone. Redăm analiza mai jos: 

Pe 12 mai 2021, profesoara Emily Jo și-a dus fiul Aiden de 14 ani pentru a-și primi prima doză de vaccin Pfizer. Autoritățile sanitare și medicul pediatru al fiului ei au recomandat în unanimitate vaccinarea, ceea ce a determinat-o să ia decizia. Ea știa că serurile ARNm au provocat un număr de evenimente adverse, ca toate vaccinurile, dar a fost reasigurată de recomandarea publică a CDC și a Casei Albe.

„Discursul în rândul comunității medicale mainstream a fost acela că miocardita dobândită prin vaccin este ușoară și că este un lucru foarte rar”, mi-a spus ea.

La acel moment, în ciuda rapoartelor alarmante despre inflamația inimii venite din Israel, CDC a susținut public că nu a descoperit niciun semn de miocardită după ce a investigat „intenționat” peste 200 de milioane de doze administrate.

Mai mult, Emily Jo nu a fost niciodată avertizată cu privire la riscul de miocardită sau informată cu privire la profilul risc-beneficiu.

„Când l-am dus pe Aiden să primească vaccinurile la punctul drive-thru, nu a existat niciun avertisment cu privire la miocardită. Nu am fost consiliați cu privire la efectele secundare de care ar trebui să fim conștienți”, a spus ea.

Emily Jo a scris ulterior pe Twitter o postare în care a spus că ea și familia ei sunt „atât de recunoscători” că fiul lor adolescent a putut să se vaccineze.
 

„Recunoștința” și mulțumirea ei nu a durat mult. La două zile după ce fiul ei a primit cea de-a doua doză de vaccin (la o lună după prima), el a ajuns la spital după ce a suferit de dureri intense în piept. A fost mutat în secția de afecțiuni cardiace acute, unde s-a descoperit că avea niveluri crescute de troponină (un semn cheie arătând afectarea inimii), iar electrocardiograma era anormală. Fiecare doctor cu care a vorbit Emily Jo la spitalul de pediatrie Children’s Healthcare din Atlanta a confirmat că fiul ei avea miocardită indusă de vaccin.


Având în vedere starea gravă a fiului ei, Emily s-a îngrijorat că Aidan ar putea muri sau ar putea suferi de o vătămare foarte gravă. Din fericire, după patru zile chinuitoare la spital, nivelurile de troponină ale lui Aidan au revenit la valoarea inițială și a fost externat. Cu toate acestea, nu a însemnat că a putut reveni la viața lui normală. Aidan nu a mai putut să facă activitate fizică timp de șase luni. Sporturile, drumețiile și alte forme de exerciții fizice au fost considerate prea periculoase pentru inima lui.

„Nu aveam idee cât de tare afectează viața o miocardită «ușoară». Îmi este foarte greu să accept eticheta «ușoară» pentru orice necesită spitalizare și luni de inactivitate”, a spus Emily Jo.

Cea mai serioasă îngrijorare privind vătămarea lui Aidan prin vaccin nu este experiența chinuitoare în sine, ci frecvența la care apare. Practic, orice substanță sau medicament va produce o serie diversă de reacții la nivelul populației umane. După cum a constatat corect Sam Harris, dacă li se dă arahide tuturor oamenilor, vor exista un anumit număr de decese și cazuri de anafilaxie.

Incidența rară a anomaliilor care pun viața în pericol nu înseamnă că arahidele produc un rău total sau ar trebui interzise cu totul. Interacțiunile tragice cu orice tip de factori externi sunt adesea exagerate și exploatate pentru a justifica agende ideologice iraționale. De exemplu, modul în care ofițerul din Minneapolis Derek Chauvin l-a tratat pe George Floyd a deschis calea către inițiative radicale de genul „Aboliți Poliția”.

Însă, în cazul vaccinurilor COVID-19 care provoacă miocardită, nu avem de-a face cu proporții banale de unul la un milion sau de unul la zece mii. Printre cele mai valide date pe care le avem – potrivit Dr. Tracy Beth Hoeg (Departamentul de Sănătate din Florida) și Dr. Marty Makary (Universitatea Johns Hopkins) – sunt cele de la Dr. Katie Sharff (care și-a vaccinat fiul tânăr) și colegii săi, care au analizat o bază de date cuprinzătoare de la Kaiser Permanente

 
După ce au analizat dosarele medicale Kaiser, Sharff și colegii săi au găsit o rată de miocardită de 1 din 1862 după a doua doză la bărbați tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani. Pentru băieții cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, rata a fost de 1 la 2650. Țările cu monitorizare activă a datelor medicale (unde este un nivel mai scăzut de subraportare față de sistemul pasiv din SUA) - cum este Hong Kong - arată practic cifre similare. Riscul de miocardită indusă de vaccin rămâne crescut la bărbați până la vârsta de 40 de ani.


Nu trebuie să fii un adept al teoriilor conspirației anti-vaccin ca să recunoști că aceste cifre sunt alarmant de mari.

Din punct de vedere istoric, vaccinurile cu profiluri mult mai scăzute de evenimente adverse – considerate însă mult prea mari – decât miocardita cauzată de vaccinurile ARNm, au fost retrase. Vaccinul din 1976 împotriva gripei porcine a fost retras din cauza unui risc de 1 din 100.000 de dezvoltare a sindromului Guillain-Barre.

Un risc de aproximativ 1 din 3.000 de miocardită indusă de vaccin la bărbații tineri ar fi favorabil doar într-o analiză cost-beneficiu în care riscul de boală ar fi considerabil serios.

Însă rata de mortalitate cauzată de infecția cu Covid, înainte de apariția vaccinului, pentru persoanele sub 30 de ani a fost de 0,003%.  

Riscul de miocardită indusă de vaccin după doza a doua (0,03%) este de zece ori mai mare decât rata mortalității în urma infectării.

(Va urma)