ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Dacă tehnocrații non-guvernamentali au acces la acest sistem distopic de date GPS, atunci au acces și guvernele. Colectarea datelor este o pasiune tehnocrată care nu are limite, iar utilizarea acelor date nu are limite morale sau etice. Totul este permanent urmărit și apoi folosit ca armă împotriva ta.” (Editorul Technocracy News)

Zeci de milioane de cetățeni americani au primit scoruri de „încălcare a decretului COVID-19” fiind urmăriți de un program de colectare a datelor desfășurat, în timpul primului lockdown, de către firma de analiză privind voturile PredictWise, relatează summit.news

„Aceste scoruri de încălcare a decretului Covid-19 au fost calculate prin analiza a aproape două miliarde de ping-uri de localizare GPS pentru a obține «modele de locații ultragranulare în timp real». Oamenii care se aflau «în mișcare mai des decât vecinii lor» au primit un scor mare de încălcare a decretului Covid-19, în timp ce persoanelor care au stat, în mare parte sau permanent, acasă li s-a acordat un scor scăzut de încălcare a decretului Covid-19”, scrie Tom Parker de la Reclaim the Net.  

Datele colectate au fost apoi folosite de PredictWise pentru a-i ajuta pe democrați să vizeze peste 350.000 de republicani „ingrijorați de COVID”, cărora le-a trimis anunțuri referitoare la măsurile de prevenire a infectării.

„PredictWise a înțeles că există potențiale «rezervoare» de alegători pe care să îi vizeze cu mesajele Covid-19 și a transformat datele referitoare la peste 100 de milioane de americani în măsuri de respectare a restricțiilor Covid-19 în timpul lockdown-ului strict”, afirmă compania în cartea sa albă.

Aceste informații au fost folosite ulterior de PredictWise pentru a ajuta în identificarea a 40.000 de „ținte de persuasiune” pentru candidatul la Senat Mark Kelly, care a fost ales ulterior. Elemente ale rețelei de supraveghere au fost folosite ca o armă împotriva oamenilor obișnuiți.

La un moment dat, un ministru din Australia a luat în considerare ca cetățenii să fie forțați să poarte brățări electronice, chiar și dacă erau vaccinați complet, pentru a se asigura că respectă ordinele de carantină și izolare la domiciliu.

De asemenea, deputatul conservator Jeremy Hunt, care a fost numit recent Ministru de Finanțe al Marii Britanii, a cerut guvernului să folosească tehnologia de urmărire prin GPS pentru a se asigura că britanicii respectă măsurile de carantină.

„[Trebuie să existe un] contact zilnic cu cei cărora li s-a cerut să se autoizoleze – folosind urmărirea GPS pentru a monitoriza respectarea [măsurilor], dacă este necesar, așa cum se întâmplă în Taiwan și Polonia”, a spus Hunt.

Poliția din Marea Britanie a folosit drone de supraveghere pentru a monitoriza și a amenința oamenii care îndrăzneau să iasă în zonele rurale îndepărtate pentru a-și plimba câinii.

În Australia, dronele de urmărire au fost desfășurate pentru a urmări oamenii care nu purtau măști în exterior, precum și mașinile care se deplasau la mai mult de 5 km de casă.