ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joseph Ladapo, responsabilul guvernamental cu sănătatea locuitorilor statului Florida - Medicul chirurg general ales de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis -, a avertizat împotriva administrării noului vaccin de rapel COVID-19, care se așteaptă să primească aprobarea în zilele următoare, transmite DailyMail.

Cu titulatura de Chirurgul general al statului, echivalentul ministrului Sănătății pe plan local, Joseph Ladapo a făcut aceste afirmații joi, în cadrul unei conferințe de presă, spunând că nu există dovezi care să susțină administrarea vaccinului și că există „semnale de alarmă” serioase cu privire la siguranța acestuia.

Injecțiile experimentale actualizate, care vizează o subvariantă Omicron numită XBB.1.5, așteaptă aprobarea FDA cu privire la standardele de siguranță, eficacitate și calitate, iar apoi trebuie să primească aprobarea CDC, care ar putea veni încă de marți.

„Ascultați în profunzime ceea ce are sens, ceea ce pare corect, știți, ceea ce pare a fi adevărul”, a spus Lapado, oferindu-și sfatul privind primirea injecțiilor. Lapado a continuat afirmând că studiile la nivel mondial au arătat că persoanele care au primit vaccinurile de rapel au fost mai predispuse să se îmbolnăvească de COVID în sine.

DeSantis s-a alăturat lui Lapado la eveniment și nu a oferit o opinie specifică despre rapel dar a criticat autoritățile federale de reglementare de la FDA și CDC ca fiind corupte, susținând că „au devenit practic o ramură a Big Pharma”.

Aprobarea vaccinurilor de rapel actualizate pentru COVID-19 este așteptată în câteva zile. Pfizer, Moderna și Novavax au fabricat DEJA toate noile versiuni ale vaccinului. Joseph Ladapo a mai făcut astfel de declarații întemeiate și în trecut, atrăgând reproșurile nervoase ale responsabililor CDC și FDA, afiliați complexului Big Pharma, potrivit guvernatorului Ron DeSantis.

DeSantis a promis că Florida nu va închide temporar școlile și nici nu va impune purtarea de măști din cauza creșterii recente a cazurilor de COVID-19.

„Oamenii se îndreaptă din nou spre această nebunie”, a spus DeSantis. „Pe măsură ce vedem că aceste lucruri sunt orchestrate... trebuie să existe o ripostă”.

La scurt timp după conferința de presă de joi, responsabilii de campania sa prezidențială au trimis un e-mail susținătorilor săi în care promitea să „riposteze la fiecare încercare falsă a stângii de a extinde controlul guvernamental” atunci când vine vorba de restricțiile și măsurile invocate sub pretextul COVID-19.

De asemenea, mai amintește DailyMail, DeSantis a apărut în acea seară la Fox News, afrimând tranșant: „Fără obligativitatea măștilor, fără măști pentru copiii din școli, fără obligativitatea vaccinului COVID”.

Pe contul său de Twitter, DeSantis a reiterat că se va opune „statului securist biomedical”.

VIDEO INTEGRAL DE LA CONFERINȚĂ, AICI SAU MAI JOS: