ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Rochelle Walensky, a avertizat că Paxlovid, pastila COVID-19 de la Pfizer, poate duce la o revenire a simptomelor.

"Dacă luați Paxlovid, s-ar putea să aveți din nou simptome", a declarat Walensky marți pentru CBS News. "Nu am văzut încă pe nimeni care să fi revenit cu simptome care să aibă nevoie să meargă la spital. Deci, în general, un curs mai blând".

Un alt cercetător care nu este afiliat la CDC a declarat că a observat un astfel de scenariu.

"Persoanele care experimentează o revenire sunt expuse riscului de a transmite altor persoane, chiar dacă se află în afara a ceea ce oamenii acceptă ca fiind fereastra obișnuită pentru a putea transmite", a declarat marți pentru CNN Dr. Michael Charness de la Veterans Administration Medical Center din Boston.

După ce un pacient se recuperează de la COVID-19, rebound-ul menționat mai sus a apărut între două și opt zile mai târziu, potrivit CDC. Cu toate acestea, agenția a declarat pentru CBS că beneficiile tratamentului cu Paxlovid depășesc riscurile COVID-19, mai exact în rândul celor care prezintă un risc ridicat de a dezvolta simptome severe din cauza virusului.

În urmă cu aproximativ o săptămână, agenția a emis o alertă către furnizorii de servicii medicale cu privire la această revenire, spunând că pacienții care au luat Paxlovid fie vor avea un rezultat pozitiv la testul pentru virus după ce au fost testați negativ, fie vor prezenta simptomele COVID-19.

"O scurtă revenire a simptomelor poate face parte din istoricul natural al infecției SARS-CoV-2 la unele persoane, independent de tratamentul cu Paxlovid și indiferent de statutul de vaccinare", a declarat atunci agenția federală de sănătate.

"Informațiile limitate disponibile în prezent din rapoartele de caz sugerează că persoanele tratate cu Paxlovid care au prezentat o revenire a COVID-19 au avut o boală ușoară; nu există rapoarte de boală severă. În prezent, nu există dovezi că este necesar un tratament suplimentar cu Paxlovid sau cu alte terapii anti-SARS-CoV-2 în cazurile în care se suspectează o revenire a COVID-19", a adăugat CDC.

The Epoch Times a contactat Pfizer pentru comentarii. Pfizer a declarat pentru CBS că observă o rată de revenire de aproximativ 2 la sută și continuă să monitorizeze pacienții.

"Nu am observat până în prezent apariția unei rezistențe la COVID-19 la pacienții tratați cu Paxlovid", a declarat săptămâna aceasta un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters.

În ultimele săptămâni, medicii au prescris din ce în ce mai mult Paxlovid, care a fost autorizat pentru tratarea persoanelor cu risc. Dar unii lucrători din domeniul sănătății au declarat pentru Reuters că amână prescrierea medicamentului.

"Mă feresc să îl administrez persoanelor care prezintă un risc foarte scăzut și nu sunt teribil de bolnave, în special persoanelor care sunt vaccinate și cu vaccinuri de rapel", a declarat doctorul Bruce Farber, șeful departamentului de sănătate publică și epidemiologie de la Northwell Health, într-un interviu acordat agenției de presă. El va prescrie în continuare pilula persoanelor care au probleme de sănătate semnificative sau care au vârsta de 75 de ani și peste.