ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A trecut mai mult de o lună de când guvernatorul Republican al statului Texas, Greg Abbott, a șocat universul lui Fauci, eliminând restricțiile anti-COVID pentru instituții și persoane, inclusiv obligativitatea purtării măștii.

Fauci și alți numeroși „experți” în sănătate nu au încetat de atunci să tragă semnale de alarmă disperate că decizia liderului texan va avea consecințe dezastruoase.

Cu toate acestea, statistica nu s-a lăsat impresionată de bocetele „experților”, numărul cazurilor de infectați din Texas continuând să scadă.

Doctorul Anthony Fauci a fost întrebat marți de canalul MSNBC cum se explică științific fenomenul texan.

După cum a observat realizatorul emisiunii, „dacă mergi în Texas… pare că ești în 2019… restaurantele sunt pline… arenele sportive sunt pline…” și totuși numărul cazurilor a continuat să scadă.

Fauci a părut consternat. Mai întâi, a sugerat că explozia cazurilor nu s-a manifestat încă din cauza unui „decalaj”.

Acest lucru ar fi avut sens dacă tendința de scădere din Texas nu s-ar fi instalat decât de o săptămână sau două. Însă s-a scurs o lună și rata de pozitivare – partea din noile teste efectuate care indică rezultate pozitive – a continuat să scadă.

„Poate fi derutant, deoarece poate exista un decalaj sau o întârziere, deoarece deseori trebuie să aștepți săptămâni întregi… Sunt multe lucruri care trebuie luate în calcul”, s-a bâlbâit Fauci.

„Nu sunt sigur, poate că situația stă așa pentru că fac lucrurile în exterior, știți, este foarte dificil să faci o comparație unu la unu… Sper să continue să scadă, dacă ar fi așa, ar fi grozav. Însă există îngrijorarea că, atunci când renunți la restricții, în special lucruri ca luatul mesei în interior sau barurile care sunt pline… ai putea avea o întârziere și apoi, brusc, cazurile încep să crească”, s-a chinuit Fauci să însăileze coerent câteva idei.

„Am fost deja înșelați cu deschiderea locurilor publice, apoi nimic nu s-a întâmplat, și apoi, dintr-odată, câteva săptămâni mai târziu, cazurile au explodat.” - VIDEO în postarea Twitter de mai jos.

Pentru cei care nu au urmărit îndeaproape evoluția situației din Texas, au trecut 35 de zile de când guvernatorul Greg Abbott a anunțat redeschiderea și 27 de zile de când statul „a deschis 100%”, inclusiv fără obligativitatea purtării măștii.

Confruntat cu „fenomenul Texas”, Fauci s-a arătat mai prudent în previziunile sale și a respins retorica directoarei Centrului de Prevenire și Control al Bolilor (CDC), Rochelle Walenski, care avertiza la sfârșitul lui martie în legătură cu „iminența apocalipsei”.

„Câtă vreme vom continua să îi vaccinăm pe oameni de o manieră eficientă, nu cred că al patrulea val se va produce”, a declarat Fauci.