ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesor Dr. Sucharit Bhakdi arată într-o recentă expunere a sa publicată și de ActiveNews0,1% dintre vacciniști știu exact că vaccinurile Cobid au fost create ca să NU funcționeze dar sunt fie cumpărați fie criminali. Escroci și criminali, mai subliniază savantul și la Rair Foundation. Istoria ne arată că această anormalitate nu este nou. Cu acordul traducătorului publicăm aici, spre aducere aminte, un text bun de ținut minte de către toți cei care ne mint de doi ani de zile. (AN)

Chronica de la Geneva

Cum tratau în trecut oamenii normali "eroii din linia I-a" (da, aia e formularea corectă) când îi prindeau că, din interes personal, pecuniar, puneau în pericol sănătatea comunității? Păi ne descrie destul de grafic François de Bonivard, nobil, istoric și eclesiast al secolului al XVI-lea din familia de Savoy, educat de mănăstirile Republicii Geneva:

„Când ciuma bubonică a lovit Geneva în 1530, totul era gata. Au deschis chiar un spital întreg pentru victimele ciumei. Cu medici și asistente. Comercianții contribuiau, magistratul dădea granturi în fiecare lună. Pacienții dădeau mereu bani, iar dacă unul dintre ei murea singur toate bunurile reveneau spitalului.

Dar apoi s-a întâmplat un dezastru: ciuma se stingea, în timp ce subvențiile depindeau de numărul de pacienți.

Nu se punea problema de bine și rău pentru personalul spitalului de la Geneva în 1530. Dacă ciuma produce bani, atunci ciuma este bună. Și apoi medicii s-au organizat.

La început, pur și simplu au otrăvit pacienții pentru a crește statisticile mortalității, dar și-au dat repede seama că statisticile nu trebuiau să fie doar despre mortalitate, ci despre mortalitatea cauzată de ciumă.

Așa că au început să taie furunculele din trupurile morților, să le usuce, să le macine într-un mojar și să le dea altor pacienți ca medicament. Apoi au început să îmbine cu praf haine, batiste și jartiere. Dar cumva, ciuma a continuat să se diminueze. Aparent, bubonii uscați nu au funcționat bine.

Medicii au mers în oraș și au răspândit pudră bubonică pe mânerele ușilor pe timp de noapte, selectând acele case de unde ar putea apoi profita. După cum a scris un martor ocular al acestor evenimente, „acest fapt a rămas ascuns o vreme, dar diavolul este mai preocupat de creșterea numărului de păcate decât de a le ascunde”.

Pe scurt, unul dintre medici a devenit atât de nesimțit și de leneș încât a decis să nu rătăcească noaptea prin oraș, ci pur și simplu a aruncat în mulțime un mănunchi de praf în timpul zilei. Duhoarea s-a ridicat spre cer și una dintre fete, care printr-o întâmplare norocoasă ieșise de curând din acel spital le-a spus celorlalți ce era acel miros.

Doctorul a fost legat și pus în mâinile bune unor „meșteșugari” competenți. Au încercat să obțină cât mai multe informații de la el.

Execuția a durat însă câteva zile. Ingenioșii hipocrați erau legați de stâlpi în căruțe și cărați prin oraș. La fiecare intersecție, călăii au folosit clești înroșiți pentru a rupe bucăți de carne. Au fost apoi duși în piața publică, decapitați și tăiați în patru, iar bucățile au fost duse în toate districtele Genevei. Singura excepție a fost fiul directorului spitalului, care nu a participat la proces, dar a spus că știe să facă poțiuni și să pregătească pudra fără teamă de contaminare. El a fost pur și simplu decapitat „pentru a preveni răspândirea răului”.

Chronica de la Geneva, de François Bonivard, volumul al II-lea, pag. 395 - 402

Traducere și introducere Alin Ciubotariu

O altă traducere a fost publicată și de Flavius Vasilescu