ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


#repost 11.02.2021

Domnule ministru,
Domnilor politicieni,


Fotografia este făcută anul trecut, cu puțin înainte de ora 13.00, ora la care intru în sala de judecată în fiecare zi de miercuri (uneori și lunea și vinerea...)

De ce zâmbesc?

Pentru că știu că, intrând în sală de judecată, prin atitudinea mea, prin discuțiile ce se vor purta în contradictoriu cu avocatii, pe care eu ii consider colegii mei, oamenii trebuie să plece liniștiți și cu sentimentul că omul din fața lor va da soluția potrivit legii și potrivit propriei conștiințe și în raport DOAR de probele administrate în cauză și nu funcție de plicuri galbene, interceptări făcute în speranta „că pică ea pe ceva” și pot continua...

Când veți vota sau asuma (?) desființarea secției, ganditi-vă că data viitoare voi intra cu teamă în ședința de judecată, gândindu-mă că există posibilitatea să pățesc ceea ce au pățit colegii din Oradea și din alte orașe... asta vreți să se întâmple?

Stiu, un judecător care spune lucrurilor pe nume, care pronunța soluții care nu plac unora si/sau altora deranjează și, pare-se, pentru asta trebuie „speriat un pic”.

Eu am trăit timpurile când venea securistul la ușa și îl ridica pe tata iar mie și fratelui meu ni se spunea că o să sfârșim la casa de copii, așa că nu prea mă mai sperie lucrurile lumești....dar...de data asta există un dar pentru că, pe de o parte, am un copil de crescut care nu ar suporta umilința de a fi arătat cu degetul pentru că mama sa trebuie "speriată un pic", am rate de achitat pentru că nu am avut o mătusă Tamara și nici nu am dat meditații care să-mi permită să îmi cumpăr șase case, iar, pe de alta parte, eu decid asupra vieților celor care vin în fața mea și pentru asta justițiabilii au nevoie de un judecător care să fie la adăpost de orice presiune sau...„sperietură”...

Tot aud ca SIIJ nu își justifica existenta pentru că a trimis în judecată un număr redus de magistrați!„Aoleu”! Nu știam că magistratura este plină de infractori, iar SIIJ trebuie să facă rechizitorii „la hectar”... este o întrecere socialistă și eu nu știu???

De fapt ce vă deranjează?
Că „nu sărim” alături de dumneavoastră? Că nu aducem boxe în sălile de judecată la care să punem muzică? Că nu am obținut o garsonieră de pe nu știu unde? Că pronunțăm soluții care deranjează? Că vorbim liber...încă?

Când veți vota desființarea SIIJ veți pune ultima lopată de pământ peste ceea ce se numește „drepturile cetățenilor și înfăptuirea unui act de justiție potrivit legii”!

Din acel moment se va spune: au fost cândva judecători în România...

Va urma

11.02.2022...