ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medic vaccinist decedat subit în timp ce făcea jogging. Moare la numai 48 de ani și lasă în urmă o soție și trei fiice. Bărbatul era responsabil de centrul de vaccinare de la Celano și fusese „în prima linie a luptei împotriva Covid-19”, a scris Il Messagero. În urmă cu o săptămână el a fost înmormantat cu onoruri locale.

Francesco Ulanio se lăuda că a fost primul vaccinat din rândul medicilor din oraș (foto).

Medicul, aflat într-o condiție fizică exelentă, ciclist și jucător de rugby în orașul său, era în vacanța când s-a prăbușit, în timp ce-și făcea alergarea de dimineață. Câțiva trecători l-au văzut căzând și au alertat serviciile de urgență, iar primul care a sosit la fața locului a fost medicul Pasquale Condoma, fostul primar din Montesilvano.

Încercările de resuscitare a acestuia de către serviciile medicale de urgență au fost fără rezultat. La fața locului au ajuns și carabinierii de la compania Montesilvano. Procuratura a autorizat ridicarea cadavrului, care a fost transferat la morga spitalului din Pescara.

Francesco își petrecea weekendul la mare cu familia. Profesionistul plecase de dimineață devreme din apartamentul său pentru a face jogging. Era firesc pentru el să facă jogging atunci când angajamentele sale profesionale îi permiteau: îi plăcea să alerge, dar a jucat și rugby, iar ani de zile a fost medicul echipei Avezzano, care i-a dedicat victoria de ieri. Nimic nu a prevestit tragedia.

Francesco, căsătorit, cu trei fiice mici, iubea o viață sănătoasă și nu suferea de nicio patologie anume. Chiar și atunci când a plecat de acasă, avea zâmbetul pe buze și nu dădea semne de boală. El i-a dat un sărut soției sale, Antonella, biolog, și apoi o mângâiere fetițelor sale.

Profesionistul lucra ca medic de familie în Celano, era responsabil de centrul de vaccinare și fusese în prima linie în lupta împotriva Covid 19, scrie presa italiană. Întregul oraș Celano s-a alăturat durerii familiei.

Citiți și Cristian Niculescu: MOARTE SUBITĂ ȘI ALTĂ FORMĂ DE VIAȚĂ DIN SÂNGELE VACCINAȚILOR

La începutul lunii, un alt sportiv de 48 de ani a murit subit în Italia, după o partidă de padel, răpus de un atac de cord. Ruggero Renzetti era sportiv și frecventa regulat terenurile de sport.

Avea 48 de ani și se simțea bine. Moartea sa subită i-a șocat pe numeroșii săi prieteni care îl iubeau pentru bunătatea și veselia sa contagioasă, scrie Il Messaggero.

La sfârșitul lunii trecute, o italiancă, tot de 48 de ani, a murit în somn, în San Vito al Tagliamento. Ea a fost găsită moartă în pat de către vecina sa care, văzând obloanele încă coborâte și constatând că obișnuia să se trezească foarte devreme, a încercat să o sune la telefon, dar nu a primit niciun răspuns. Îngrijorat, a decis să treacă de la un balcon la altul și să forțeze cadrul unei ferestre. Odată intrat în casă, a găsit-o întinsă în pat. Se părea că încă dormea, dar în schimb femeia de 48 de ani era moartă. Încercările de resuscitare a acesteia de către personalul medical 118 au fost zadarnice, amintește aceeași sursă, Il Messaggero.

La începutul lunii, un avocat italian, Luca Previati a murit subit la birou, în Rovigo, scrie presa locală. Acesta se afla în biroul său din Gaiba când i s-a făcut rău. Neîntorcându-se acasă, familia sa a mers să-l caute și, din păcate, l-a găsit deja mort, după ce suferise un atac de cord.

Previati a candidat la alegerile regionale din 2010 și la Camera Deputaților, în trecut, cu Alternativa Sociale și cu Forza Nuova. În postările sale de pe Facebook se adresa injurios la adresa celor care nu susțineau vaccinarea Covid și cerea izolarea lor în afara orașului, în zone speciale.

Adresându-se nevacciniștilor, el a scris, printre altele: „Dobitocilor, oricum veți muri din cauza naturii”. Și, într-adevăr, acesta a fost cazul lui a scris, ieri, ItaliaDor.