ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Noua Normalitate, semnificațiile cuvintelor au fost alterate. A apărut Novlimba ca instrument al dictaturii.

Un editorial de Bill Rice Jr. în American Thinker pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

Dintre toate elementele „Noii Normalități” de astăzi, cel mai îngrijorător este „reforma” care a schimbat efectiv sensul cuvintelor sau al termenilor, în comparație cu accepțiunea lor anterioară.

Glosarul următor ilustrează în ce mod schimbările provocate în vocabularul nostru au jucat un rol crucial în transformarea lumii într-un loc mai periculos și mai înfricoșător.

Noua Normalitate - „Normal” este ceva care a fost multă vreme norma și a fost acceptat ca normă. Șpilul este că „vechiul” normal nu se mai aplică. Această schimbare de mentalitate a permis autorităților să adopte reforme care înaine nu ar fi fost acceptate.

În Vechea Normalitate, un cetățean ar fi putut să nu se supună ordinelor autoritare, însă, în Noua Normalitate, cei mai mulți o vor face... dacă acceptă premisa că acum ne aflăm într-o altă normalitate. Și mulți acceptă această premisă.

Vaccin – Înainte, un vaccin era o injecție care oferea „imunitate” sau împiedica îmbolnăvirea, precum și transmiterea unei boli.

Astăzi, cel puțin în privința „vaccinurilor” COVID, vaccinurile doar reduc (sau se spune că reduc) probabilitatea cuiva de a face o formă gravă a acestei boli ori a muri de această boală.

Sigur – O activitate care nu este periculoasă sau nu face rău.

Potrivit oficialilor din sănătatea publică și a aproape tuturor doctorilor, vaccinurile COVID sunt „sigure și eficiente”. 

Potrivit VAERS (Sistemul american de Raportare a Efectelor Adverse ale Vaccinurilor), aproximativ un milion de americani afirmă că au suferit efecte medicale adverse din cauza vaccinurilor COVID, dintre care aproximativ 20.000 de decese posibil provocate de aceste vaccinuri.

Mai multe studii au demostrat că VAERS nu înregistrează decât o foarte mică parte din efectele adverse totale.

Eficient – Categoric, astăzi, „eficient” nu înseamnă că „vaccinurile” COVID împiedică infectarea sau transmiterea. În numeroase țări ultravaccinate, vaccinații constituie un procent mai mare de noi cazuri COVID decât nevaccinații.

Vătămare – Ceva care rănește, care poate chiar să ucidă, sau să îi provoace cuiva durere sau disconfort. 

Modificarea cheie aici este că „vătămarea” poate acum să fie provocată de exprimare. Relația care să stabilească cu certitudine presupusele prejudicii pe care le aduce exprimarea este nebuloasă și imposibil de dovedit.

Cu toate acestea, o persoană care utilizează anumite cuvinte despre care s-a stabilit că „dezinformează” este făcută vinovată pentru că a provocat o potențială vătămare persoanelor care ar putea citi/auzi aceste cuvinte.

O asemenea persoană poate fi cenzurată, calomniată, dată afară de la slujbă sau chiar urmărită penal.
În Vechea noastră Normalitate, acest lucru se producea rareori. În Noua Normalitate, acest lucru se produce zilnic.

Dezinformare – În accepțiunea sa elementară, este vorba de informații care sunt probabil false.

În Noua noastră Normalitate dezinformarea este însă orice informație care contrazice veridicitatea proclamațiilor făcute de experții autorizați sau de autorități.

Aceasta înseamnă că doctorul Anthony Fauci, autoritatea americană numărul unu în materie de sănătate publică, nu poate fi acuzat de „dezinformare”, însă scepticul Robert F. Kennedy poate fi acuzat.

Știință și „Știința” – O teorie larg acceptată de comunitatea științifică și de opinia publică.
„Știință” era procesul de testare a unor ipoteze și nu a fost niciodată „definitivă”. 

În trecut, un sceptic care examina sau contesta concluziile colegilor săi făcea el însuși un act științific. 

Astăzi, „Știința” este doar ceea ce experții AUTORIZAȚI și birocrații din sănătate publică spun că este. Aceasta nu poate și nu trebuie pusă la îndoială de către alți „oameni de știință”... care probabil nici nu ar mai trebui numiți oameni de știință ci „negaționiști științifici”. Sau...

Anti-vaccinist – Din punct de vedere tehnic, aceasta ar trebui să fie o persoană care se opune tuturor vaccinurilor. În Novlimbă, însă, desemnează pe oricine se opune vaccinării obligatorii anti-COVID.

În practică, acest termen este folosit ca o insultă, pentru a denigra pe oricine pune sub semnul întrebării declarațiile autorităților.

Dacă te opui vaccinurilor COVID obligatorii ești un „negaționist științific” sau un tip „anti-știință”, iar în această calitate poți și trebuie să fii pedepsit sau cenzurat, deoarece ai putea produce „prejudicii” publicului.

Liber sau libertate – În „țările libere”, definiția libertății a fost și ea radical modificată.

Astăzi, unii americani sunt „liberi” să-și păstreze slujbele sau să meargă la un restaurant sau să vadă o piesă de teatru DACĂ pot dovedi că au primit cel puțin două injecții cu un vaccin experimental (un vaccin prin care vaccinații renunță la drepturile lor de a apela la justiție dacă suferă vreun prejudiciu).
Americanii pot fi autorizați să beneficieze de „libertatea de expresie” pe rețelele sociale... dacă spun lucrurile permise.

Nu doar subiectele „COVID” sunt reglementate de monitorii exprimării. Dacă exprimi public un discurs „extremist” sau un discurs incorect politic, care poate fi etichetate ca „vătămător” sau periculos”, poți de asemenea să-ți pierzi privilegiul de a avea o slujbă sau de a te exprima.

Odată stabilit precedentul că exprimarea poate „vătăma” și că principalul rol al guvernului este de a proteja oamenii de a nu fi vătămați, vătămarea produsă de „ofensa” prin exprimare constituie o culpă pasibilă de pedeapsă.

Patriotism sau patriot – În trecut, „patrioți” erau cei care se opuneau guvernelor dictatoriale și/sau manifestau o mare dragoste pentru țările lor.

Astăzi, pentru mulți americani, un patriot este cineva care se supune decretelor guvernului său și sprijină atacurile sau piedicile la adresa celor care sfidează autoritatea guvernamentală.

Nu mai departe de săptămâna aceasta, președintele Biden a proclamat că americanii care se vaccinează își îndeplinesc o datorie patriotică.

Această declarație se bazează pe tema „noi împotriva lor”, povestea americanului bun împotriva americanului rău.

Sănătate publică – Acest termen desemna odinioară starea de sănătate generală a sute de milioane de persoane care alcătuiau „publicul”.

În ultimii doi ani, el a început să însemne „sănătatea” persoanelor care ar putea sau nu să aibă COVID.
Astăzi, cancerul, bolile de inimă, diabetul, sănătatea mintală, obezitatea – toate bolile care ucid sau fac rău oamenilor – sunt secundare față de „sănătatea COVID”.

Toate cele de mai sus au fost posibile prin modificări produse în limbajul acceptat. George Orwell avea dreptate. Dacă vrei să controlezi oamenii, controlează mai întâi limbajul.

COVID, un virus care nu prezintă nici un risc sanitar semnificativ pentru 98% din populație, ne-a oferit o „nouă normalitate”, în care „vaccinurile” nu sunt vaccinuri, în care „libertatea” este un privilegiu acordat doar celor care se supun, și în care responsabilii ne-aleși din sănătate publică au adus miliarde de dolari companiilor farmaceutice.