ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul farmaceutic a citat primele date ale unui studiu care indică faptul că o a treia doză ar putea ajuta la oprirea răspândirii tulpinilor coronavirusului.

Studiul invocat arată că un rapel la rapel ar putea mări nivelul anticorpilor cu 5 până la de 10 ori.

În mod absolut uimitor, într-un comunicat comun emis la scurt timp după anunțul Pfizer, FDA și Centrul american pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor (CDC) au declarat că vor urma rigorile științifice înainte de a aproba această a treia doză.

„Americanii care s-au vaccinat complet nu au nevoie de o a treia doză în acest moment”, arată comunicatul comun.

„FDA, CDC și NIH (Institutul Național pentru Sănătate) sunt angajate într-un proces științific riguros pentru a determina dacă sau când o a treia doză ar putea fi necesară. Acest proces ia în considerare informațiile de laborator, informațiile testelor clinice și informațiile coroborate - care pot include date de la companii farmaceutice specifice, însă nu se bazează exclusiv pe acestea”, continuă comunicatul.

„Continuăm să revizuim orice date noi care sunt disponibile și vom ține opinia publică informată”, conchide documentul. „Suntem pregătiți pentru o a treia doză dacă și când știința va demonstra că aceasta este necesară.”