ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Robert Kogon de la Brownstone Institute prezintă o cronologie referitoare la cum a început compania mică BioNTech, din Germania, proiectul de vaccin anti-Covid, o cronologie care ne dă de gândit. Postăm mai jos articolul său tradus:

Clipurile bizare de la Project Veritas, care au devenit ultra-virale pe Twitter, au derutat, fără îndoială, și mai mult publicul. Dar adevăratul dezvoltator și proprietar al așa-numitului vaccin „Pfizer” Covid-19 este compania germană BioNTech. Tehnologia ARNm de bază aparține BioNTech.

Așa cum am arătat în ultimul meu articol, deși CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin, susține, în cartea The Vaccine, că BioNTech și-a lansat proiectul de vaccin Covid-19 pe 27 ianuarie 2020, știm că acest lucru nu este adevărat: un raport de studiu BioNTech, publicat ca răspuns la o solicitare FOIA, arată că BioNTech începuse deja testele preclinice (pe animale) pe 14 ianuarie.

Acest lucru este deja uimitor, deoarece 14 ianuarie 2020 a fost la doar două săptămâni de la primul raport despre cazuri de Covid-19 în Wuhan. Mai mult, în acea zi, OMS spunea că nu există „dovezi clare” de transmitere de la om la om. (Vezi aici postarea pe Twitter a OMS) De ce ar începe BioNTech să lucreze la un vaccin anti-Covid-19 fără să existe dovezi clare de transmitere de la om la om?

În acel moment, Pfizer nu făcea parte din proiectul de vaccin anti-C-19 al BioNTech. După cum se menționează în The Vaccine, mica compania germană, care nu avusese niciodată un produs pe piață, a reușit să recruteze multinaționala americană ca partener abia trei luni mai târziu (p. 156).

Așadar, știm că BioNTech a început testele preclinice pe 14 ianuarie. Dar, desigur, asta înseamnă că proiectul ca atare trebuie să fi fost lansat și mai devreme. Formula testată a trebuit mai întâi produsă. În acest caz, acest lucru a presupus mai întâi fabricarea mARN-ului și apoi crearea formulei în nanoparticule lipidice.

Acesta a fost de fapt scopul studiului: testarea performanței ARNm BioNTech înfășurat în lipidele produse de compania canadiană Acuitas. BioNTech nu a era capabil încă să producă ARNm care să codifice vreun element al virusului SARS-CoV-2 - genomul complet fusese publicat abia cu o zi înainte - și a folosit, în schimb, ARNm care a codificat un antigen proxy (luciferaza).

Așadar, cât timp a durat pentru a pregăti formula pentru testare? Din fericire, cartea lui Sahin, ai cărei coautori sunt soția sa, Özlem Türeci, și jurnalistul Joe Miller, oferă detalii tehnice și logistice relevante. Potrivit cărții, fabricarea ARNm – un proces care implică „zeci de mii de pași” (p. 182) – durează cinci zile (pag. 170 și 171).

Cinci zile ne aduc la 9 ianuarie. Dar mARN-ul încă trebuia să fie învelit în lipide, iar aceasta implica o problemă logistică deosebită: BioNTech nu a putut face acest lucru singur la sediul său din Mainz, Germania.

BioNTech avea propriile lipide interne, dar s-a descoperit că nu sunt potrivite pentru scop. Pentru a obține mARN-ul învelit în lipidele Acuitas, mARN-ul a trebuit să fie expediat unui subcontractant austriac cu numele Polymun, în afara Vienei.

ARNm a fost transportat cu mașina – un transport de 8 ore, conform lui Sahin și Türeci –, apoi înfășurat în lipide, de către Polymun, iar apoi formula a fost trimisă înapoi la Mainz. În carte, Sahin și Türeci spun că un lot de ARNm pentru un studiu ulterior pe animale a fost finalizat pe 2 martie, fiind expediat la Polymun și apoi trimis înapoi la Mainz învelit în lipide, pe 9 martie (p. 116 și 123).

Prin urmare, se mai adaugă încă 5 zile, ceea ce ne aduce acum la 4 ianuarie. Dar BioNTech nu a efectuat testarea pe animale singur. Și această muncă a fost subcontractată și realizată la unități de testare din altă parte. În The Vaccine, Sahin și Türeci notează că studiul preclinic ulterior a început pe 11 martie, la 2 zile după livrarea ARNm încapsulat în lipide.

Adăugarea a încă 2 zile la cronologia noastră ne aduce acum la 2 ianuarie. 2 ianuarie 2020 nu a fost la două săptămâni, ci la doar două zile după primul raport despre cazuri de Covid-19 în Wuhan, pe 31 decembrie 2019.

Dar, inutil să mai spun, înainte de a putea fi fabricată, formula care trebuia testată trebuia mai întâi concepută și proiectată; și trebuia realizat contactul cu Polymun și Acuitas pentru a obține permisiunile necesare și a realiza colaborarea necesară. Toate acestea necesită timp.

Nu se poate evita concluzia că proiectul de vaccin anti-Covid-19 al BioNTech trebuie să fi început, de fapt, înainte ca orice caz de Covid-19 să fi fost raportat! Întrebarea evidentă este: cum a fost posibil acest lucru?