ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Virologii proeminenți care au luat în serios posibilitatea ca COVID-19 să fi fost scurs dintr-un laborator la începutul pandemiei au primit milioane de dolari ca subvenții de la Institutului Național de Sănătate (NIH) din SUA în contextul reconsiderării opiniei lor, potrivit unei analize a înregistrărilor efectuată de Washington Examiner.  

La începutul anului 2020, dr. Kristian Andersen de la Institutul Scripps și dr. Robert Garry de la Universitatea Tulane l-au notificat pe fostul consilier al Casei Albe cu privire la covid și fostul director al Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), dr. Anthony Fauci, că iau în serios suspiciunile potrivit cărora COVID-ul a scăpat din laboratorul Wuhan Institute of Virology (WIV) din China.

„Trebuie analizate îndeaproape toate secvențele pentru a vedea dacă unele dintre caracteristici par (potențial) proiectate”, i-a spus Andersen lui Fauci pe 31 ianuarie 2020. În plus, genomul COVID părea „incompatibil cu regulile din teoria evoluției”.

Cu toate acestea, în martie, ambii au semnat o lucrare intitulată „Originea proximală a SARS-CoV-2”, care a concluzionat că ipoteza scurgerii din laborator nu este „plauzibilă”. LifeSiteNews a relatat anterior că Fauci însuși a avut o contribuție, necunoscută anterior, în proiectul final.

Washington Examiner a constatat că, din 2020 până în 2022, proiectele de cercetare conduse de Andersen și Garry au primit 25,2 milioane de dolari ca subvenții de la NIH.

„De când și-au schimbat opinia și, în urma conversațiilor secrete cu Anthony Fauci, au respins public ideea unei potențiale scurgeri din laborator, Garry și Andersen au primit zeci de milioane de dolari, ca noi fonduri din banii contribuabililor, de la NIAID pentru experimente mortale și periculoase cu virusuri pe primate și alte animale”, a declarat pentru Examiner Justin Goodman, vicepreședinte al grupului de supraveghere White Coat Waste Project. „Având în vedere toată risipa, frauda și abuzul pe care le-am expus, care au avut loc la NIAID de la începutul anului 2020, nu ar fi surprinzător dacă «părintele finanțator» al [experimentelor privind] câștigul de funcții, Anthony Fauci, și-a recompensat colegii pentru conformitatea și complicitatea lor la acțiunea de mușamalizare a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat la laboratorul din Wuhan.”

Fauci și susținătorii săi au insistat că activitatea aprobată de NIAID nu a fost o cercetare pentru câștig de funcții și nu a dus la apariția COVID, dar, în ianuarie 2022, anchetatorii conservatori de la Project Veritas au publicat documente pe care le-au obținut care arată că, înainte de a apela la NIAID, EcoHealth Alliance și-a înaintat anterior cererea de finanțare către Agenția de Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA), care a respins-o pe motiv că proiectul ar încălca un moratoriu preexistent asupra cercetării GOF [gain-of-function] și nu ține seama de potențialele riscuri.

De atunci, e-mailurile scurse au dezvăluit că Fauci, Collins și alți cercetători de top erau conștienți de posibilitatea scurgerii din laborator încă din februarie 2020, dar se temeau că recunoașterea publică a acestui lucru ar afecta „știința și armonia internațională”. Mai recent, The Wall Street Journal a relatat că un „raport referitor la informații secrete”, care a fost „furnizat recent Casei Albe și membrilor-cheie ai Congresului”, dezvăluie că DOE [Departamentul Apărării] a concluzionat, cu „cu o certitudine scăzută”, că virusul s-a răspândit, cel mai probabil, după ce a scăpat dintr-un laborator chinezesc, potrivit unor informații noi nespecificate, a literaturii de specialitate și a opiniei experților.

De asemenea, Andrew Huff, un fost infanterist al Armatei în Irak, cercetător în cadrul Departamentului de Securitate Internă al SUA și fost vicepreședinte, devenit denunțător, al EcoHealth, a confirmat că originile COVID-19 au legătură cu finanțarea federală a SUA, supravegheată de Fauci și de guvernul federal.