ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o prezentare video recentă, reputatul vaccinolog Geert Vanden Bossche explică accelerarea, într-un grad fără precedent, a fenomenului evadării imune și presiunea selecției imune exercitate asupra virusului, situație care, în opinia omului de știință, anunță o criză umanitară și care are legătură cu vaccinarea în masă. Mai jos oferim o selecție a celor mai importante afirmații din prezentarea sa:

Sunt un vaccinolog experimentat, cu experiență în biologie, imunologie, medicină veterinară și boli microbiene.

Pentru mine, a devenit insuportabil să văd cum autoritățile noastre sanitare, „experții” și guvernele încearcă în continuare să-i facă pe oameni să creadă că vaccinurile COVID-19 sunt sigure și că vor putea controla pandemia. În această prezentare arăt câteva proiecții PowerPoint. Vă voi arăta că, așa cum am mai spus în trecut, este vorba de o gafă incredibilă. Este o insultă la adresa științei! Este de neconceput cum pot oamenii de știință să susțină încă acest tip de strategie, când există dovezi copleșitoare că vaccinarea în masă și vaccinurile „actualizate” pentru Omicron nu vor face decât să înrăutățească și mai mult lucrurile.

 
Deja este prea târziu să mai intervenim pentru a împiedica viitoarea criză umanitară, [pe punctul de a se declanșa]. Este ultimul meu apel disperat la acțiune, deoarece Omicron provoacă acum un fenomen rapid și pe scară largă de evadare imună prin vaccinuri. Acest fenomen avansează accelerat.

Nu pot înțelege cum este posibil ca cercetătorii care studiază aceste mutații și această evadare mutațională a virusului să nu tragă un semnal de alarmă.

Când umanitatea se află în pragul crizei umanitare, trebuie să strângem informațiile prin care se poate prezice, cu un nivel ridicat de exactitate, ce se va întâmpla.

Nu sunt capabili să facă asta pur și simplu pentru că nu văd pădurea din cauza copacilor. Pur și simplu pentru că nu înțeleg interacțiunea imună dintre virus și sistemul imunitar. Cu toții sunt de acord că evoluția convergentă a ceea ce se numesc variante îngrijorătoare și evadarea imună rezultată sunt cauzate de presiunea selecției imune care este exercitată asupra virusului.

Dar, pe de altă parte, niciunul dintre acești cercetători nu îndrăznește să menționeze că această presiune uriașă de selecție imunitară despre care află – și care a devenit tot mai evidentă pe măsură ce ratele vaccinării au crescut – poate fi cauzată de vaccinarea în masă și că schimbările aduse mediului mutațional acum se intensifică. Le este foarte clar acest lucru. Dar nimeni nu îndrăznește să menționeze că această presiune uriașă de selecție imunitară are legătură cu vaccinarea în masă. Nu pot sa cred acest lucru! Și, ce e mai rău:

Acești oameni de știință care excelează în ceea ce eu numesc colecția de amprente moleculare pledează acum și pentru dezvoltarea vaccinurilor cu spectru larg și a medicamentelor cu anticorpi.

Aproape în fiecare săptămână apar variante suplimentare care se răspândesc mai rapid, care sunt mai rezistente la anticorpii neutralizanți.

[Să explicăm conceptul de] refocalizare imună. Efectul refocalizării imune este că accelerează evadarea imună în vaccinuri. O accelerează prin redirecționarea noului răspuns la antigeni care au un potențial scăzut de a induce anticorpi neutralizanți. Când se întâmplă acest lucru? Acest lucru se întâmplă atunci când un sistem imunitar se confruntă cu un antigen în prezența anticorpilor preexistenți împotriva unui antigen similar dar care, totuși, nu este identic.

Prin urmare, ceea ce este foarte clar, anticorpii preexistenți nu recunosc noul antigen. Așădar, sistemul imunitar se confruntă cu un antigen în prezența anticorpilor preexistenți care nu sunt direcționați împotriva noului antigen, ci împotriva unui tip de antigen similar, de exemplu, proteina Spike de la Wuhan din vaccin.

Numesc [acest fenomen] „păcatul antigenic ascuns”. De ce ascuns? Pentru că nu promovează stimularea, ca să spunem așa, a anticorpilor vaccinali originali, în ciuda reinfectării. Ci provoacă anticorpi care nu au fost induși anterior sau care au fost provocați doar în cantități foarte, foarte mici, deoarece antigenii care i-au indus au fost dominați și depășiți de epitopii neutralizanți mai puternici. Astfel, acum ajungem într-o situație în care acești epitopi subdominanți provoacă anticorpi cu o capacitate de neutralizare mai mică.

Atunci când acești noi mutanți sau noi variante vor reinfecta oamenii, acești anticorpi preexistenți nu vor recunoaște foarte bine acest epitop mutant și îl vor ascunde. Ascunzându-l, vor favoriza imunogenitatea altor epitopi care vor avea o capacitate și mai mică de a induce anticorpi neutralizanți.

Acest lucru va duce, de fapt, la o situație în care infecții noi vor cauza o proporție crescută de anticorpi slab neutralizanți sau chiar cu o capacitate zero de neutralizare. Acest fenomen va accelera evadarea imună într-un grad fără precedent.

Înțelegem atunci și de ce vaccinurile actualizate, așa-zis adaptate la Omicron, sunt un total nonsens. Aceasta este o insultă la adresa științei! Cum se poate ajunge la o asemenea inepție? Doar dacă nu se cunoaște deloc despre acest mecanism de reorientare imunitară. Însă acum există multe, multe studii care descriu procesul prin care răspunsul imunitar se „îmbogățește” în anticorpi slab neutralizanți sau deloc neutralizanți.

Vaccinurile actualizate împotriva Omicron vor înrăutăți cu mult situația din motivele pe care le-am menționat mai sus: redirecționarea imunitară.

[Vaccinurile actualizate] nu au nimic de-a face cu știința. Nici cu imunologia. Cum poate cineva, chiar dacă este profesor, să nu înțeleagă biologia imunitară a virusului și să îi facă pe oameni să creadă că ei sunt experții și că ceea ce spun ei este complet compatibil cu ceea ce este publicat în literatura de specialitate? 

Așadar, care vor fi consecințele acestei evadari imunitare intensificate prin vaccinuri? Le-aș spune „verificatorilor de fapte”: vă rog să așteptați. Dacă vreți să mă calomniați sau să mă ridiculizați, e în regulă. Dar așteptați să vedeți ce se va întâmpla în următoarele săptămâni sau luni, pentru că voi prezice ce se va întâmpla.

(Va urma)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews