ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS - Ministerul Sănătății din SUA) a declarat luni că a instruit producătorul de vaccin împotriva variolei maimuțelor Bavarian Nordic (BAVA.CO) să livreze 36.000 de doze suplimentare în această săptămână, ca parte a unei reduceri a stocului de vaccinuri din SUA, informează REuters într-o depeșă de ieri.

Într-o declarație, HHS a precizat că dozele vor fi adăugate la cele 36.000 existente în Rezerva Națională Strategică a SUA. Nu e clară fixația asupra numărului necesar egal cu numărul existent și pe ce se bazează această estimare. Probabil, ca la noi: „hai să dublăm stocul, să fie!”?

Vaccinul de la Bavarian Nordic, numit Jynneos, este aprobat pentru a trata atât variola maimuțelor, cât și variola, susține sursa în cauză.

Compania daneză, care a dezvoltat vaccinul cu sprijinul HHS' Biomedical Advanced Research and Development Authority, are încă la dispoziție peste 1 milion de doze de vaccin deținute de guvern. Alte 16,4 milioane de doze de vaccin ar putea fi terminate dacă este necesar, a precizat HHS.

Până la data de 3 iunie, guvernul a livrat aproximativ 1.200 de vaccinuri și 100 de cursuri de tratament pe teritoriul Statelor Unite.

Statele Unite au înregistrat până în prezent 25 de cazuri confirmate de variolă de maimuță, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC), mai informează sursa citată.

Aproximativ 30 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale, cu peste 911 cazuri confirmate sau suspecte, majoritatea în Europa, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), majoritatea dintre acestea în medii homosexuale.