ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fenomen îngrijorător se întâmplă printre tinerii din toată lumea. Oamenii mor pe capete fără să știe de ce. Lumea medicală caută explicații dar se declară depășită, scrie DailyMail

Persoanele cu vârste sub 40 de ani sunt îndemnate să-și verifice inima, deoarece ar putea fi expuse riscului de a suferi de „Sindromul Morții Subite la Adulți”, o invenție apărută peste noapte pentru a justifica decesele în lanț de după vaccinarea Covid.

Sindromul, cunoscut sub numele de SMSA, a fost fatal pentru tot felul de persoane, indiferent dacă acestea duc un stil de viață sănătos și sunt în formă.

SMSA este un "termen generic pentru a descrie decesele neașteptate în rândul tinerilor", a declarat Colegiul Regal Australian al Medicilor Generaliști, care apare cel mai frecvent la persoanele cu vârsta sub 40 de ani.

Fundația SMSA, cu sediul în SUA, a declarat că peste jumătate din cele 4.000 de decese anuale cauzate de SMSA la copii, adolescenți sau tineri adulți au unul dintre cele două semne de avertizare principale prezente.

Aceste semne includ un istoric familial de diagnosticare SMSA sau moartea subită și inexplicabilă a unui membru al familiei și leșin sau convulsii în timpul exercițiilor fizice, sau atunci când sunt excitați sau speriați, a relatat news.com.au.

Anul trecut, o femeie în vârstă de 31 de ani, Catherine Keane, a murit în somn în Dublin.

Mama ei, Margherita Cummins, a declarat pentru Irish Mirror: "Cu toții lucrau de acasă, așa că nimeni nu a acordat atenție atunci când Catherine nu a coborât pentru micul dejun".

'I-au trimis un SMS la ora 11.20 și, când nu a răspuns, au verificat camera ei și au constatat că murise.

'Prietena ei a auzit un zgomot în camera ei la ora 3.56 și crede că atunci a murit'.

Doamna Cummins a declarat că fiica ei 'mergea la sală și făcea 10.000 de pași în fiecare zi'.

'Mă consolează faptul că s-a dus în somn și nu a cunoscut durerea și sunt recunoscătoare pentru asta. Întotdeauna mi-am făcut griji în legătură cu copiii care merg cu mașina, dar nu m-am așteptat la așa ceva. Nu am crezut niciodată că voi pierde un copil în viața mea'.

Institutul Baker Heart and Diabetes din Melbourne dezvoltă primul registru SMSA din țară. 

'Există aproximativ 750 de cazuri pe an de persoane cu vârsta sub 50 de ani din Victoria cărora li se oprește brusc inima', a declarat un purtător de cuvânt.

'Dintre acestea, la aproximativ 100 de tineri pe an nu se va găsi nicio cauză, chiar și după investigații extinse, cum ar fi o autopsie completă (fenomenul SMSA)'.

Cardiologul și cercetătorul Dr. Elizabeth Paratz a declarat: 'Registrul lui Baker a fost primul din țară și unul dintre puținele din lume care a combinat informații de la ambulanță, spital și medicină legală'.

'Oamenii au avut stop cardiac și nu s-a găsit nicio cauză în partea din spate', a spus Dr. Paratz.

Ea crede că potențiala lipsă de conștientizare se poate datora faptului că 'o mare parte dintre acestea au loc în afara mediilor medicale tradiționale'.

'Majoritatea acestor evenimente, 90%, au loc în afara spitalului - persoana nu supraviețuiește - așa că, de fapt, personalul de pe ambulanță și medicii legiști se ocupă de majoritatea acestor pacienți', a spus Dr. Paratz.

'Cred că până și medicii subestimează acest lucru. Vedem doar cei 10 la sută care supraviețuiesc și ajung la spital. Noi înșine vedem doar vârful icebergului'.

Pentru familia și prietenii victimelor, SMSA este o entitate 'foarte greu de înțeles', deoarece este un 'diagnostic de nimic', a adăugat Dr. Paratz.

Dr. Paratz a declarat că, din perspectiva sănătății publice, combaterea SMSA nu este 'la fel de ușoară ca și cum toată lumea din Australia ar fi supusă unui test genetic', deoarece oamenii de știință nu au fost încă 100% clarificați cu privire la 'ce gene provoacă acest lucru'.

'Cel mai bun sfat ar fi că, dacă ați avut o rudă de gradul întâi - un părinte, un frate, un copil - care a avut un deces inexplicabil, este extrem de recomandat să consultați un cardiolog', a spus ea.

Australia este cunoscută ca fiind țara care obligă fiecare cetățean să se vaccineze anti-COVID.