ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul a recunoscut creșterea cazurilor de miocardită după ce ordinul de vaccinare anti-Covid a intrat în vigoare în SUA, dar senatorul Ron Johnson consideră că e vorba, de fapt, de o creștere mai mare.

Un oficial al Pentagonului a confirmat că numărul cazurilor de miocardită a crescut în armata SUA în 2021, când au intrat în vigoare ordinele de vaccinare anti-COVID, relatează Epoch Times

Cazurile de miocardită sau inflamație a inimii în armata americană au crescut la 275 de cazuri în 2021, însemnând o creștere cu 151% față de media anuală din 2016 până în 2020, potrivit lui Gilbert Cisneros Jr., subsecretar al Apărării pentru personal și pregătire.

Miocardita afectează de obicei funcția inimii și poate provoca ritmuri anormale ale inimii. În cazurile severe, poate duce la insuficiență cardiacă congestivă și deces.

Deși Cisneros afirmă tendința generală reflectată în datele preluate din Baza medicală de date epidemiologice în domeniul Apărării (DMED), prezentarea acestor cifre a fost pusă sub semnul întrebării.

Cisneros susține că, în 2021, 69,8% dintre cei care au fost infectați cu virusul COVID au suferit miocardită, comparativ cu 21,7% dintre membrii serviciului care au primit vaccinările COVID.„Acest lucru sugerează că a fost mai probabil ca infecția [COVID-19] și nu vaccinarea COVID-19 să fi fost cauza”, a menționat el, potrivit The Epoch Times.

Totuși, senatorul Johnson a remarcat într-o scrisoare către Cisneros: „Nu este clar dacă sau cum [cifra i-a reflectat pe] membrii serviciului care au avut o infecție anterioară cu COVID-19 și au primit vaccinul COVID-19”.

Senatorul a reproșat Departamentul Apărării (DoD) că a furnizat biroului său „date DMED incomplete și înșelătoare”.

În scrisoarea sa, Johnson a evidențiat discrepanțe între analiza DoD și analiza datelor avertizorilor, care a arătat, în august 2021, că numărul cazurilor de miocardită în rândul militarilor a crescut cu 2.868% mai mult față de media din 2016-2020.

Atunci când aceleași date din DMED au fost descărcate ulterior, numărul de cazuri de miocardită înregistrate în 2021 a scăzut de la 1.239 la 263, ceea ce a provocat îngrijorări că datele au fost manipulate.

Oficialii militari au susținut că datele din anii 2016 până în 2020 au fost „alterate” în timpul unui „proces de întreținere a bazei de date”, provocând afișarea a doar 10% din înregistrările medicale din acea perioadă.

Oficialii i-au spus lui Johnson că reducerea dramatică a ratei raportate de reacții adverse a reflectat o „corecție” a datelor, și anume modificarea de la o creștere de 2.181% a cazurilor de hipertensiune arterială în 2021 la o creștere de doar 1,9 la sută.

Ulterior, un alt denunțător a arătat că cifrele actualizate ale armatei erau incorecte. De exemplu, inițial era indicat că rata cancerului testicular în rândul militarilor crescuse cu 369%, iar apoi doar cu 3%, potrivit oficialilor. Însă denunțătorul a constatat că procentul creșterii efective a fost de 16,3%.

Denunțătorul l-a alertat pe Johnson cu privire la discrepanțe, determinându-l pe senator să scrie oficialilor militari pentru a căuta răspunsuri.

„Incapacitatea DoD de a furniza biroului meu date complete DMED sau de a dezvălui imediat limitările de informații către Congres arată o nerespectare totală a regulii transparenței”, a scris Johnson.

Analiza medicului cardiolog și expert în COVID-19, dr. Peter McCullough, este, de asemenea, în contradicție cu afirmația DoD potrivit căreia infecția COVID și nu „vaccinarea” este cel mai probabil cauza care contribuie la creșterea numărului de cazuri de miocardită în cadrul armatei.

„Creșterea semnificativă a cazurilor de miocardită în armata noastră în 2021 este cauzată cel mai probabil de vaccinările împotriva COVID-19, a căror recomandare a fost o greșeală”, a spus McCullough pentru Epoch Times, subliniind un studiu din Israel care nu a constatat nicio creștere a cazurilor de miocardită la pacienții infectați nevaccinați.

Mai multe studii au descoperit că vaccinurile COVID-19 cresc riscul de inflamație a inimii, inclusiv un studiu sponsorizat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) recunoaște că injectarea crește riscul de miocardită la copii.

În iunie, oamenii de știință de la Children’s Health Defense (CHD) au publicat o scrisoare către editorul revistei Medical Research Archives, denunțând Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și FDA pentru că au „ascuns dovezi și au mințit publicul” cu privire la legătura dintre „vaccinurile” anti-COVID-19 și miocardită.

Dr. McCullough, care rămâne cel mai publicat specialist din domeniul său, a fost, de asemenea, un critic ferm și constant al modului cum CDC a caracterizat cazurile de miocardită indusă de vaccinul COVID-19 ca fiind „rare” și „ușoare”, insistând că afecțiunea cardiacă „nu a fost niciodată [o afecțiune] ușoară”.

Un studiu de caz publicat în iunie 2021 a identificat 22 de militari „anterior sănătoși” care au dezvoltat miocardită în termen de patru zile de la vaccinul ARNm anti-COVID.

De asemenea, locotenent-colonelul Dr. Pete Chambers, care a servit ca legătură militară cu grupul operativ al guvernatorului Texasului, Greg Abbot, pentru răspunsul la COVID, a mărturisit în filmul documentar Unseen Crisis că a început să observe ofițeri „care veneau cu dureri în piept, dificultăți de respirație [și] cu simptome asemănătoare unui accident vascular cerebral” după ce a fost impusă vaccinarea anti-COVID.

„Am văzut un singur atac de cord în cariera mea, iar acum vedem [astfel de cazuri] în mod regulat”, a spus Chambers.