Expoziție de pictură și lansare de carte Manuell Mănăstireanu - Galeria Vikart, București - vineri, 28 martie 2025

„Oamenii din picturile mele nu au rang, dar au stare. Indiferent de cine sunt personajele, ei sunt oameni vii, strigăte mute într-o lume a indiferenței care caută lumină prin coborârea în abisul ființei. Oglinzile sparte din noi … iată cheia personajelor imaginate de mine.” - Manuell Mănăstireanu
Prestigioasa Casă de licitații Vikart deschide porțile unei noi galerii de artă în inima Bucureștiului. .Cu acestă ocazie, va găzdui și expoziția dedicată artistului Manuell Mănăstireanu, o expoziție inedită intitulată "Treceri”, informează sitw-urile de specialitate și Galeria Vikart din Bulevardul Decebal 1.
Peste 70 de lucrări se vor regăsi pe simezele Galeriei Vikart în perioada 28 martie – 6 aprilie 2025. ActiveNews vă oferă un portret al autorului, prezent în albumul său, realizat de Maria Mihaela Stanciu:
Vă invităm să vă opriți și să reflectați asupra acestei expoziții pe care plasticianul Manuell Mănăstireanu ne-o propune, și să respirați … preț de câteva momente, aerul operelor sale ! Născut în arealul de genialitate al românității, în Botoșanii lui Eminescu, dar nu departe de Ștefăneștii lui Luchian sau de Livenii lui Enescu, Manuell Mânăstireanu, când cuvânt tăcut, când vioară mută, când culoare desprinsă din gândurile unui orb, pare damnat să împlinească destinul de a reda lumea așa cum se reflectă ea într-un suflet atras mai degrabă de fața tainică a ei, decât de aceea a simbolurilor evidente.
Vernisaj: vineri, 28 martie, 2025, ora 18:3 0
Bd. Decebal Nr.1, Sector 3, București, România
Tel . + 4 0 726 60 80 00
În prezența artistului Manuell Mănăstireanu
Prezintă:
Maria Mihaela Stanciu (autor & C. E. O . Galeriile Vikart)
Mariana Dragu (istoric de artă)
Lucia Valentina Stanciu (C. E. O. Vikart)
Despre Manuell Mănăstireanu
Se distinge ca fiind unul dintre cei mai autentici artiști ai artei contemporane românești, cu o sensibilitate profundă și o exprimare artistică ce transcede granițele convenționale. Într-un nou album dedicat operei sale, Manuell Mănăstireanu, se dezvăluie într-o lumină nouă, printr-o colecție de picturi și desene ce reflectă puternica sa personalitate artistică. Orice nouă prezentare în cuvinte a creației sale nu poate f i decât o celebrare a unei opere vaste ca abordare, atât în privința subiectelor care l-au inspirat cât și ca stil.
Prin tematica lucrărilor, prin tehnica originală, el este un inovator în pictura românească a secolului XXI, un artist unic, o personalitate care marchează plastica românească. Remarcabil prin expresivitatea spectaculoasă a realizării figurilor umane (în general portrete ale unor personalități marcante pentru cultura și istoria națională sau ale unor personaje cu care s-a intersectat în viața sa de până acum), artistul se prezintă în acest album prin opera sa strâns legată de experiențele, emoțiile, trăirile subiective, de existența sa ca om și creator. Picturile sale sunt povești tăcute, reușind sa transmită stări de o dimensiune abisală. Opera lui este o revelație a vieții și un dialog continuu cu spectatorul. Prin arta sa, el ne poartă în lumi paralele, ne permite să pătrundem în esența și universal său creative.
În întreaga sa operă Manuell Mănăstireanu oglindește contorsiunile abisului sufletesc, lucrările sale fiind adevărate imagini ale durerilor și frământărilor interioare. Pe de altă parte, portretele sunt adevărate construcții în pictură, perfect închegate, mai ales, prin tușa care lasă să se vadă expresia mâinii artistului. Stilul incontestabil, autentic al lui Manuell Mănăstireanu, un soi de neo clasicism combinat subtil cu elemente de neo-realism, corespunde sentimentelor sale profunde, pictorul redând magistral trăirile, și freamătul vieții. Artistul crează o artă spirituală dublată adesea de un conținut simbolic și ne oferă cu generozitate șansa de a de a vedea prin ochii săi aerul lumilor în care nu s-a pierdut, dar în care a trăit emoții profunde.
Pictura lui ne oferă o cale directă către subconștientul nostru, arta lui devenind un sanctuar pentru suflet și un portal către esența umană. Prin cromatica dominant clară, pensulația largă, prin forme pulverizate de lumină, Mănăstireanu ne dezvăluie o uriașă sensibilitate, susținută de calități nebănuite în redarea stărilor sufletești. Pentru a-și exterioriza simțirea și a o așterne pe pânză, artistul întrebuințează o infinitate de griuri estompate. Valorile cromatice, abil orânduite pe pânză, pun în evidență planurile, volumele și întregul complex de stări, de emoții. Plecând de la realitatea unor trăiri necondiționate, absolute, Manuell Mănăstireanu creează opere care corespund eului interior, uneori se confundă în chip fericit cu cel artistic, alteori se confruntă.
Din acest tumult ia naștere arta sa. El ajunge să rețină atenția privitorului, introducându-l în tensiunile interioare care îl macină, prinzând admiratorul operelor sale în această furtună de sentimente. Pictura sa este o artă a vieții, a permanentului contact cu omul, serioasă, gravă și puternică.
MARIA MIHAELA STANCIU
Autor (foto mai jos urmată de cea a Luciei Valentina Stanciu)
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

O minune a Sfântului Valeriu multpătimitorul închisorilor, mărturisită chiar de pictorul care i-a pictat icoana: "De vorbă cu un Sfânt..."

16 martie 1957: Plecarea la Domnul a Marelui Român Constantin Brâncuși. FILMĂRI extraordinare realizate chiar de Brâncuși. VIDEO

Am repornit motoarele! ACTUALIZARE și MULȚUMIRI! Problemele ActiveNews: 20.000 de articole dispărute. Ținta Covid

BRÂNCUȘI: Tot ce se creează prin filozofie și religie e bucurie, lumină, libertate. Tot ce este pornit în alt sens e lucru pierdut. Arta nu s-a dezvoltat decât în epocile mari religioase. Nașterea geniului din Hobița: 19 februarie 1876. FILM DOCUMENTAR

Concursul ActiveNews de fotografii și desene de copii AVEM O ȚARĂ. Câștigătorii noștri!

COIFUL DACIC de aur din Tezaurul Național al României a fost furat de la Muzeul Drents din Assen, Olanda, unde a fost trimis de iresponsabilul director al Muzeului de Istorie de la București, Ernest Oberlander-Târnoveanu. MUZEUL NU AVEA NICI O PAZĂ!
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Secțiuni: Artă Prima pagină Știri
Locații: București
Subiecte: colecții de artă vernisaj expoziție
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)