ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews a fost reclamat de curând la CNA, care a găsit de cuviință să cheltuie abuziv banii contribuabililor, într-o sfidare evidentă a legalității, și să ne agreseze stupid cu cereri de chemare la raport în fața politrucilor Consiliului, motiv pentru care nestimabilii vor trebui să răspundă în fața instanței și a autorităților responsabile de banul public.

Hărțuirea noastră de către slugile cele mai de jos ale Puterii continuă, dar nu acesta este subiectul de azi.

Reclamagiul nostru s-a dovedit a fi șogor de fonduri Soros cu tataia Mircea Toma, pensionarul pervers al MApN înfipt de USR la CNA (sperăm din toată inima că biroul secretarei sau secretarului său este monitorizat video).

Ajuns director al Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC) în ianuarie 2015, soroșistul proletcultist Călin Dan, aflăm de la Agenția Națională de Integritate (ANI), nu și-a depus NICIODATĂ Declarația de Avere și nici pe cea de Interese, conform Legii 176/2010, motiv pentru care acum ofițerii ANI au început cercetarea personajului și a cazului său nemaivăzut.

Și tot ceea ce am vrut noi să verificăm a fost de ce a vrut să-i dea prietenul său Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, un atelier aproape moca în Zona 0 a Capitalei, Dorobanți-Aviatorilor-Primăverii, unde lucrează de drept, de zeci de ani, pictorul consacrat Constantin Pacea, fiul marelui arist Ion Pacea? Este oare atât de sărac „pictorul” fără operă Călin Dan, care a fost pus de UAP și pe lista indemnizațiilor de la Academie, dar de la altă secție decât cea de Pictură? Rămâne să aflăm după cercetarea Departamentului competent din cadrul Agenției de Integritate Națională.

Conform Articolului 29 al Legii Integrității citate:(1) Nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum și nedeclararea, în declarația întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Agenția poate declanșa din oficiu procedura de evaluare.(2) Nerespectarea obligațiilor prevăzute la art. 6 de către persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeași sancțiune se aplică și conducătorului entității respective, dacă acesta nu îndeplinește obligațiile prevăzute de prezenta lege.(3) Neaplicarea sancțiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcției publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracțiune.”

Toate cele de mai sus trebuie înmulțite cu 8 (opt) ani.

În mod cu totul curios, aceeași situație se înregistrează și la CNSAS, care, deși caută la origini până și un biet consilier local din Poplaca, nu a avut timp de 8 ani să-l cerceteze din oficiu pe diriguitorul unei instituții publice care sălășluiește bine-mersi în Casa Poporului. Măcar cazierul penal i l-a cercetat cineva?

Vom reveni.