27 iunie: Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini

Sfântul Cuvios Samson s-a născut din părinți bogați în Roma antică. Sfântul Samson a fost rudă cu împăratul Constantin cel Mare (306-337).
Samson a fost un medic milostiv, care dăruia bolnavilor nu doar medicamentele trupului, ci și pe cele ale sufletului. După ce și-a împărtit averea săracilor, Samson a intrat într-o mănăstire, iar patriarhul Mina l-a hirotonit preot.
După ce l-a vindecat pe împăratul Iustinian, a primit de la acesta o casă pentru săraci. S-a îngrijit până la moarte de săraci precum se îngrijește părintele de copii. A trecut la cele veșnice în anul 530 și a fost îngropat în biserica Sfântului Mucenic Mochie de unde a continuat să facă minuni și tămăduiri.
Troparul Sfântului Cuvios Samson
Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor și cu suspinurile cele dintru adânc ai facut ostenelile tale însutit roditoare; și te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Samson, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.
Sursa: CreștinOrtodox.ro
Pe același subiect

Părintele Hrisostom de la Meteora: „Nimeni nu are dreptul să impună vaccinarea! Masca e o cădere!” Lovitură dură pentru pandemiștii din Biserică: „Dacă eu cred că sfânta linguriță de împărtășanie are microbi, nu merit să mă împărtășesc niciodată!”

6 august: Schimbarea la Față a Domnului și Mântuitorului nostru, Iisus Hristos. „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în Care am binevoit; de El să ascultați”. 7 lucruri mai puțin cunoscute despre Marea Sărbătoare a Românilor

La 5 august Românii îl sărbătoresc pe Sf. Ioan Iacob Hozevitul Românul care se roagă neîncetat pentru ei. Minunea descoperirii moaștelor Sfântului în Peștera Sf. Ana din pustiul Hozevei, biografia, profețiile și o filmare cu o verișoară din satul natal

Pr. Ioan Istrati: O fetiță din Vânători-Neamț

DREPTATEA ÎNALTULUI TEODOSIE! Protosinghel Dr. Sofian Costea: Încă un abuz făcut de către cei care pretind că ne vor „binele” desființat de Justiție în ceea ce-l privește pe ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

7 august: Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla din Vânători-Neamț. Moaștele sfintei noastre din Carpați se află la Kiev
Recomandările noastre
Secțiuni: Biserica Cultură Prima pagină Știri
Locații: Imperiul Bizantin România
Organizații: Biserica Ortodoxă Română
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)